Πολιτικη & Οικονομια

Κικίλιας για φωτιά στο Μαρκόπουλο: Με «χειρουργική ρίψη μόλις 20 μέτρα από το έδαφος» έσβησε η κύρια εστία

Το βίντεο ντοκουμέντο που μοιράστηκε ο υπουργός - To μήνυμα προς τους πολίτες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βασίλης Κικίλιας για φωτιά στο Μαρκόπουλο: Άμεσα τράκτορας που ήταν σε περιπολία με ρίψη μόλις 20 μέτρα από το έδαφος έσβησε την κύρια εστία.

Ο Βασίλης Κικίλιας δημοσιοποίησε βίντεο με τη στιγμή που έμφορτος τράκτορας πραγματοποιεί ρίψη «μόλις 20 μέτρα από το έδαφος» στην πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο, σβήνοντας την κύρια εστία.

Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας μέσω της ανάρτησής του στο X εφιστά την προσοχή σε όλους, καθώς όπως τονίζει, «με αυτήν την ξηρασία και τη ζέστη κάθε σπίθα μπορεί να γίνει πύρινο μέτωπο».

Ειδικότερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Κικίλιας υπογραμμίζει: «Drone εντοπίζει σήμερα το πρωί επικίνδυνη σε εξέλιξη πυρκαγιά κοντά σε σπίτια στο Μαρκόπουλο Αττικής. Άμεσα έμφορτος τράκτορας που ήταν σε περιπολία πραγματοποιεί χειρουργική ρίψη μόλις 20 μέτρα από το έδαφος, σβήνοντας την κύρια εστία.

»Μπράβο σε εναέριες και επίγειες δυνάμεις, και για μια ακόμη φορά: Προσοχή προς όλους γιατί με αυτήν τη ξηρασία και τη ζέστη κάθε σπίθα μπορεί να γίνει πύρινο μέτωπο».