Πολιτικη & Οικονομια

«Πόλεμος» δηλώσεων μετά το δημοσίευμα για την πισίνα Κασσελάκη

Το «Πρώτο Θέμα» αναφέρθηκε σε παράνομη κατασκευή

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Kασσελάκης: «Πόλεμος» δηλώσεων μετά το δημοσίευμα για την πισίνα του

Πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει για την πισίνα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη στο σπίτι του στις Σπέτσες μετά από σχετικό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος».  

Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και της κατάλυσης του κράτους δικαίου έκανε λόγο ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή το δημοσίευμα προσθέτοντας ότι «δεν έγινε εκσκαφή» και καταλήγει «τι είναι μία ήδη υπάρχουσα δεξαμενή νερού βάθους 1,40 μέτρων μπροστά στο βάθος της Διαφθοράς σας;»

Έντονη ήταν και η αντίδραση του κυβερνητικού εκπροσώπου, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει λόγο για «καλλωπισμό παλαιότερης δεξαμενής νερού».

Η απάντηση Κασσελάκη: Καμία εκσκαφή

Στο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, απάντησε ο Στέφανος Κασσελάκης. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως δεν έχει γίνει καμία εργασία εκσκαφής, καμία νέα πισίνα, ενώ από πέρυσι τον Μάιο έχει βγάλει τις άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού, όπου κατά τη διάρκεια τους, έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης κατά τις οποίες καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο «χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ».

Ο Στ. Κασσελάκης απαντά σε έντονο ύφος στην εφημερίδα, επαναφέροντας το ζήτημα των υποκλοπών και των δανείων της.

Η ανάρτηση Κασσελάκη

«Όταν τα βάζεις με το Πρώτο Θέμα, το «πληρωμένο πιστόλι» του κ. Μητσοτάκη που βρίσκεται σε ευθεία διασύνδεση με το Μαξίμου, είναι λογικό να εισπράττεις το τίμημα.
Ιδίως όταν υπάρχει επείγουσα ανάγκη αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τη συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και της κατάλυσης του κράτους δικαίου.

Πρώτα ο εκδότης του Πρώτου Θέματος, ο κ. Καραμήτσος, αποκρύπτει ότι ήταν στόχος του Predator.
Ύστερα δεν απαντά γιατί πληρώθηκε (τουλάχιστον) δύο τιμολόγια από τους διαχειριστές του Predator στην Ελλάδα!
Και, βέβαια, είναι το site και το έντυπο που «θάβει», ακόμη και τώρα, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης…
Πάμε λοιπόν να ρίξουμε λίγο φως στο πηχτό σκοτάδι της Διαπλοκής:

Στις 10 Απριλίου 2020 η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ πώλησε (μεμονωμένα) τα δάνεια του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ύψους 29 εκατ. € στο fund Blantyre Capital αντί 10εκ.€ (ποιος κρύβεται πίσω από αυτό το fund;)
 
Στις 2 Ιουνίου 2020 τα δάνεια του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ μεταβιβάζονται από το Blantyre στο fund Meru Sarl του Λουξεμβούργου (έναντι ποιου τιμήματος;).

Στις 19 Ιουλίου 2021 τα δάνεια του ΠΡΩΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ πωλούνται από το fund Meru στην εταιρεία Masiero Consultants Ltd, η οποία είχε κεφάλαιο μόλις 3.000€.

Οι πωλήσεις από fund σε fund είναι καταφανώς ΕΙΚΟΝΙΚΕΣ για να εξαφανιστούν τα ίχνη της άφεσης χρέους για τα συγκεκριμένα δάνεια.

Κύριε Καραμήτσο:

Εγώ δεν κρύβομαι.

Πολεμήστε με όσο θέλετε και εσείς και ο εντολέας σας που κινεί τα νήματα. Δείχνετε πόσο με φοβάται το σύστημα (και καλά κάνει). Τώρα που θα είστε αμφότεροι διακοπές στην Τήνο, θα έχετε την ευκαιρία να συζητήσετε και τα επόμενα σχέδιά σας εναντίον μου.

Για την «πισίνα» (βάθους 1,40 μέτρων) του σπιτιού μου στις Σπέτσες, τον Μάιο του 2023 ζήτησα από τους μηχανικούς μου να υποβάλουν όλα τα σχετικά έγγραφα, ώστε να εκδοθούν όλες οι άδειες εργασιών ανακαίνισης του σπιτιού. Κατά τη διάρκεια τους, έγιναν παράλληλα και εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης του περιβάλλοντος χώρου (αυλής), στις οποίες αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού, η οποία υπήρχε για δεκαετίες στον ίδιο ακριβώς χώρο (όπως και πηγάδι). Χωρίς να γίνει ΚΑΜΙΑ ΕΚΣΚΑΦΗ.

Άρα, τζίφος η «αποκάλυψη».

Κύριε Καραμήτσο, δε σας φοβάμαι.

Θα σας αποκαλύπτω όσο έχω δυνάμεις. Όχι ως πρόσωπο -δεν έχω τίποτα προσωπικά μαζί σας- αλλά ως υπόδειγμα διαπλοκής σε μία χώρα, η οποία απλώς δεν αντέχει άλλο σκοτάδι. Είμαι μάλιστα περήφανος που είμαι ο μόνος πολιτικός αρχηγός ο οποίος έχει την τόλμη να τα βάζει μαζί σας χωρίς να φοβάται το τίμημα.

Άλλωστε, τι είναι μία ήδη υπάρχουσα δεξαμενή νερού βάθους 1,40 μέτρων μπροστά στο βάθος της Διαφθοράς σας;»

Aργότερα, σε δεύτερη ανάρτηση, έβαλε κατά του ΠΘ και άλλης ιστοσελίδας, καθώς όπως τόνισε, δεν δημοσίευσαν ολόκληρη την ανάρτησή του.

Η απάντηση Μαρινάκη: «Προτιμότερο να μην απαντάς καθόλου»

«Μερικές φορές είναι προτιμότερο να μην απαντάς καθόλου από το να γράφεις «αναδείχθηκε και καλλωπίστηκε παλαιότερη δεξαμενή νερού» για να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στην ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη.

Και νωρίτερα όμως, ο Παύλος Μαρινάκης είχε σχολιάσει με ανακοίνωση ότι «τα μεγάλα λόγια για το κράτος δικαίου βούλιαξαν στον βυθό μιας παράνομης πισίνας», αναφερόμενος στο δημοσίευμα.

Η δήλωση: «Το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» σχολίασε νωρίτερα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης σε δήλωσή του:

«Η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» αποκαλύπτει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, ενώ είχε εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατασκεύασε αυθαίρετη και παράνομη πισίνα στο σπίτι του στις Σπέτσες.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που αγνόησε τις διατάξεις του νόμου (τον οποίο είχε θεσπίσει η κυβέρνηση Τσίπρα) που απαγορεύει συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες.

Είναι ο πολιτικός αρχηγός που βγάζει κηρύγματα για τη Δημοκρατία μας και τους θεσμούς από τα σοκάκια της Μυκόνου, τη στιγμή που κάνει τα στραβά μάτια σε εκ νέου προγραφές δημοσιογράφων και δικαστών από το αγαπημένο στέλεχος του κόμματός του, που φοβάται να διαγράψει.

Είναι ο πρόεδρος του κόμματος των αμετάκλητα καταδικασμένων από τη Δικαιοσύνη που της επιτίθενται, όταν δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις της. Με λίγα λόγια, όταν τα μεγάλα λόγια για το κράτος δικαίου βούλιαξαν στον βυθό μιας παράνομης πισίνας».

«Πρώτο Θέμα»: Η παράνομη και αυθαίρετη πισίνα του Κασσελάκη στις Σπέτσες

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα» η κατασκευή πισίνας στις Σπέτσες, που είναι κηρυγμένος παραδοσιακός οικισμός απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά με βάση το Προεδρικό Διάταγμα ( 21.11-15.12.1981) που καθορίζει τους όρους δόμησης στο νησί και την απόφαση 2471/2016 του ΣτΕ.

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα που παρουσιάζει το « Πρώτο Θέμα», ο κ.Κασσελάκης έλαβε στις 6/6/2023 οικοδομική άδεια «εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας» από την Υπηρεσία Δόμησης του Πειραιά δηλώνοντας ότι θα προχωρούσε σε «εσωτερικές διαρρυθμίσεις και επισκευές, αλλαγή κεραμιδιών στέγης με χρήση ικριωμάτων» με πρόσθετες επιλογές «εσωτερικές διαρρυθμίσεις- εργασίες αλλαγής χρήσης» και «συντήρηση, επισκευή στεγών με χρήση ικριωμάτων». Σημειώνεται ότι στις Σπέτσες υπάρχουν πισίνες οι οποίες έχουν κατασκευαστεί ή πριν την απαγόρευση του ΣτΕ το 2016 ή μετά και επομένως είναι επίσης παράνομες και αυθαίρετες