Πολιτικη & Οικονομια

Άννα Διαμαντοπούλου: Δεν πείθει το υποτιθέμενο success story της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης

Tα ερώτηματα που θέτει προς τον πρωθυπουργό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Άννα Διαμαντοπούλου και το προσκλητήριο

 Άννα Διαμαντοπούλου: Δεν πείθει το υποτιθέμενο success story της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης 

«Η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός πανηγυρίζουν που η ανεργία έπεσε κάτω από το ψυχολογικό όριο του 10%. Παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες να παρουσιαστεί ως success story, δεν πείθει. Παραμένει το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας στην Ε.Ε» δήλωσε η Υποψήφια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου.

Συγκεκριμένα η Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε πως η πραγματική εικόνα είναι η εξής: Περισσότεροι από τους μισούς μισθωτούς του ιδιωτικό τομέα αμείβονται με εώς 800 ευρώ το μήνα καθαρά, ενώ το 70% των μισθωτών μέχρι 950 ευρώ. Μόνο ένας στους δέκα αμείβεται με περισσότερα από 1.450 ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή το ποσοστό ανεργίας των νέων ξεπερνάει το 22%.

Η πρώην Επίτροπος και Υπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά πως στη θέση του Πρωθυπουργού, δεν θα πανηγύριζε με αυτά τα νούμερα, σημειώνοντας πως έχει έρθει η ώρα να επαναθεμελιώσουμε το παραγωγικό μοντέλο της οικονομίας μας και να συζητήσουμε ανοιχτά για τους τομείς που θέλουμε να είναι στο επίκεντρο της ελληνικής οικονομίας το 2030.

Παράλληλα, έθεσε τα εξής ερωτήματα: Θέλουμε το επίκεντρο να είναι το real estate ή η τεχνολογία; Θέλουμε μια Ελλάδα που εξάγει ή μια Ελλάδα που βασίζεται στις εισαγωγές; - υπογραμμίζοντας πως η απάντηση είναι αυτονόητη, και πως μπορούμε περισσότερα, με πυξίδα μια Ελλάδα που παράγει και δεν συμβιβάζεται.

Τέλος, η κα Διαμαντοπούλου από την Χίο αναφέρθηκε στην ανάγκη αναδιάρθρωσης της ακτοπλοΐας που προκύπτει από το υψηλό κόστος για τους πολίτες και της ελλιπούς παροχής ποιοτικών υπηρεσιών.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.