Πολιτικη & Οικονομια

Συναγερμός σε ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια

Φόβοι για αντίποινα σε ελληνικό έδαφος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
πολυκατοικια, αμαξια, σημαια
Σε επιφυλακή ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική μετά την δολοφονία του Χανίγια © EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Συναγερμός σε ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια - Φόβοι για αντίποινα σε ελληνικό έδαφος

Σε επιφυλακή βρίσκονται και οι ελληνικές Αρχές μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια στο Ιράν, για την αποφυγή τυχόν αντιποίνων εντός της ελληνικής επικράτειας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d34py6t9154x)

Αυξημένα τα μέτρα φύλαξης από ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική

Από την Αντιτρομοκρατική έχει εκδοθεί σχετικό σήμα, ως αντίδραση ρουτίνας, όπως κάθε φορά συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις που εφιστά την προσοχή σε όλες τις συναρμόδιες Υπηρεσίες για την αποτροπή τυχόν χτυπημάτων αντιποίνων σε στόχους ισραηλινών συμφερόντων που βρίσκονται στη χώρα μας.

Βεβαίως, ούτως ή άλλως από τότε που ανεφλέγη η Μέση Ανατολή και πραγματοποιήθηκε η εισβολή στη Γάζα, η ΕΥΠ και η Αντιτρομοκρατική, όπως και οι όμορες Υπηρεσίες ευρωπαϊκών και συμμαχικών χωρών, βρίσκονται σε αντίστοιχα επίπεδα συναγερμού.

Αποτέλεσμα αυτής της εγρήγορσης ήταν και οι συλλήψεις ατόμων στα τέλη Μαρτίου του 2023, που σχετίζονταν με τους «φρουρούς της επανάστασης» και σχεδίαζαν χτύπημα στο Μοναστηράκι εναντίον ισραηλινών στόχων.

Σε κάθε περίπτωση τα μέτρα φύλαξης εδώ και καιρό είναι αυξημένα σε στατικούς στόχους, τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία, όπου υπάρχουν σχετικοί στόχοι.

Αντίστοιχη εγρήγορση υπάρχει στην συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών με Υπηρεσίες άλλων χωρών, όπως και η στενή παρακολούθηση ατόμων ειδικού ενδιαφέροντος.

Δεν φαίνεται όμως να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη πληροφορία, που να έχει ενεργοποιήσει κάτι περισσότερο από πλευράς μέτρων, από αυτά που ούτως ή άλλως λαμβάνονται σε αντίστοιχες χρονικές συγκυρίες ή όποτε συμβαίνει κάτι στην Μέση Ανατολή που ανεβάζει την «θερμοκρασία» ακόμη περισσότερο και άρα τα επίπεδα συναγερμού.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.