Πολιτικη & Οικονομια

Παρακολουθήσεις: Εξηγήσεις από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ζητούν έξι κόμματα

Με αφορμή το πρόσφατο πόρισμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών: Στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Υπερταμείου και τις «μικρές ΔΕΗ».
© Aris Oikonomou/SOOC

Παρακολουθήσεις: Εξηγήσεις απο την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής ζητούν έξι κόμματα

Νέα πολιτική σύγκρουση έχει πυροδοτήσει η απόφαση του Αρείου Πάγου να αρχειοθετήσει το θέμα των παρακολουθήσεων.

Η πολιτική σύγκρουση μαίνεται στον απόηχο του αιτήματος έξι πλέον κομμάτων της αντιπολίτευσης να κληθούν εισαγγελικοί λειτουργοί και να διαβιβαστεί το πόρισμα του Αρείου Πάγου για τις παρακολουθήσεις στη Βουλή.

Ειδικότερα, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, στους οποίους προστίθεται πλέον και η ΝΙΚΗ ζητούν, όπως λένε, απαντήσεις για θέματα διαφάνειας, ενώ η κυβέρνηση διαμηνύει ότι αυτό μπορεί να γίνει μόνο για ζητήματα λειτουργίας της δικαιοσύνης.

«Υπάρχει δυνατότητα κλήσης εκπροσώπου της δικαστικής εξουσίας όχι για να απολογηθεί ή δώσει εξηγήσεις για μια δικαστική απόφαση. Αυτό είναι παράνομο και άκυρο. Η δικαιοσύνη μίλησε δεν χωρεί αμφιβολία σε όσα είπε» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

«Για τον Ουμπέρτο Έκο, Αύγουστος ήταν ο μήνας που δεν υπάρχουν ειδήσεις. Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, Αύγουστος είναι ο μήνας που ξεπλένει τα ίχνη του καθεστώτος του. Τώρα που λείπουν οι πολίτες, χορεύουν τα τρωκτικά» ανέφερε σε ανάρτησή του στο Χ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης.

«Καλώ τα δημοκρατικά κόμματα να σταθούμε απέναντι σε αυτές τις προσβολές. Δεν μπορεί η χώρα να πάει πίσω σε σκοτεινές περιοδους επειδή ο πρωθυπουργός θέλει να συγκαλύψει τις ευθύνες του ίδιου και του Μαξίμου 2021-2022» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Εκτάκτως η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας πρόκειται να συνεδριάσει το πρωί της Παρασκευής με αντικείμενο τη λήψη απόφασης επί των αιτημάτων των κομμάτων.

Πηγή: ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.