Πολιτικη & Οικονομια

Φορολογικές δηλώσεις: Τέλος χρόνου για την υποβολή τους - Τα πρόστιμα

Πόσες δεν έχουν ακόμα υποβληθεί και μέχρι πότε ισχύει η έκπτωση του 3%

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φορολογικές δηλώσεις: Τέλος χρόνου για την υποβολή τους - Πόσοι δεν έχουν υποβάλλει ακόμα και μέχρι πότε ισχύει η έκπτωση του 3%

Τέλος χρόνου για τις φορολογικές δηλώσεις αφού η τελική προθεσμία υποβολής τους μετά την παράταση που δόθηκε είναι η Παρασκευή 2 Αυγούστου. Πάντως το 3% των φορολογούμενων μέχρι το βράδυ της Δευτέρας δεν είχε ακόμα υποβάλλει φορολογική δήλωση.

Οι φοροτεχνικοί που είχαν ζητήσει παράταση μέχρι το τέλος Σεπτέμβριου για τις φορολογικές δηλώσεις, από την πλευρά τους έχουν κάνει λόγο για υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να υποβληθούν και μάλιστα μετ’ εμποδίων σε διάστημα τριών μηνών οι φορολογικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα μέχρι το βράδυ της Δευτέρας είχε υποβληθεί το 97% των δηλώσεων, δηλαδή 6.248.644. Ωστόσο μετά την ανακοίνωση της νέα καταληκτικής ημερομηνίας, δηλαδή της 2ας Αυγούστου παρατηρήθηκε χαλάρωση, όπως σημειώνουν πηγές του υπουργείου.

Ειδικότερα, ενώ την Τετάρτη 24/7 υποβλήθηκαν 161,651 δηλώσεις και την Πέμπτη 157.096 δηλώσεις, την Παρασκευή υποβλήθηκαν 67.923, το Σάββατο 25.158, την Κυριακή 20.067 και τη Δευτέρα 51.883. Δηλαδή, σε 4 μέρες υποβλήθηκαν όσες δηλώσεις είχαν υποβληθεί μόνο σε μια μέρα.

Φορολογικές δηλώσεις: Η προθεσμία για την έκπτωση

Σήμερα, πάντως, είναι η τελευταία μέρα για να εκμεταλλευτούν την έκπτωση του 3% πληρώνοντας εφάπαξ τον φόρο. Άλλωστε, η προθεσμία της 2ας Αυγούστου ισχύει και για όσους επιθυμούν να διορθώσουν τη φορολογική τους δήλωση με υποβολή τροποποιητικής.

Οι φορολογούμενοι μπορούν να καταθέσουν διορθωτική δήλωση φορολογίας εισοδήματος, συνοδευόμενη από τα έντυπα Ε2 ή Ε3, αν απαιτείται.

Πάντως, όσοι φορολογούμενοι υποβάλλουν μέχρι τις 2 Αυγούστου τη φορολογική τους δήλωση θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα που φτάνουν έως και τα 500 ευρώ.