Πολιτικη & Οικονομια

Μπακογιάννης: «Ο κ. Δούκας λέει στις γυναίκες: αν κακοποιηθείτε τον Αύγουστο, αλλάξτε πόλη»

Για «ομολογία σοκ» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του - Τι καταλογίζει στον δήμαρχο Αθηναίων

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Μπακογιάννης: «Ομολογία σοκ: Ο κ. Δούκας λέει στις γυναίκες: αν κακοποιηθείτε τον Αύγουστο, αλλάξτε πόλη. Εμείς είμαστε κλειστά».
Κριτική ασκεί ο Κώστας Μπακογιάννης στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα σε ανακοίνωσή του © Eurokinissi/Μιχάλης Καραγιάννης | Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Κώστας Μπακογιάννης: «Ομολογία σοκ: Ο κ. Δούκας λέει στις γυναίκες: αν κακοποιηθείτε τον Αύγουστο, αλλάξτε πόλη. Εμείς είμαστε κλειστά».

Νέο επεισόδιο στην κόντρα του Κώστα Μπακογιάννη με τον Χάρη Δούκα, με αφορμή την κατάσταση στις κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων.

Με ανακοίνωσή του, ο Κώστας Μπακογιάννης χαρακτηρίζει «σοκαριστική» την παραδοχή του δημάρχου Αθηναίων για τον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών, ενώ κάνει λόγο για παιχνίδια εντυπώσεων στις πλάτες των ασθενέστερων.

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Μπακογιάννη:

Σήμερα, ο δήμαρχος Αθηναίων αναγκάστηκε να παραδεχθεί και επίσημα ότι ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών είναι κλειστός. Αλλά για τον ίδιο είναι απλά μια Τρίτη απόγευμα. 

Όχι κ. Δούκα, ο Ξενώνας Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών δεν πάει διακοπές. Λέτε στις γυναίκες της Αθήνας: "αν κακοποιηθείτε τον Αύγουστο, αλλάξτε πόλη. Εμείς είμαστε κλειστά".

Όχι κ. Δούκα, το Κέντρο για την καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και Πολλαπλών Διακρίσεων δεν μετεξελίσσεται, όπως ψευδώς υποστηρίζετε. Κλείνει. Και η Δημοτική σας αρχή απολύει εξειδικευμένο προσωπικό. 

Όχι κ. Δούκα, το Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων δεν αναβαθμίζεται, όπως επίσης ψευδώς αναφέρετε, αλλά καταρρέει, ενώ η πόλη γεμίζει ξανά αστέγους. 

Βρήκατε έτοιμες δομές, βρήκατε εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις, βρήκατε έμπειρο προσωπικό, βρήκατε στρωμένο έδαφος για να κάνετε τη δουλειά σας. 

Όπως βρήκατε έτοιμο το έργο της αναβάθμισης των Δημοτικών Ιατρείων και της δημιουργίας του Rainbow House, της Δομής προστασίας για άτομα ΛΟΑΤΚΙ+ που δεν φτάνει που τα καθυστερείτε, έχετε και το θράσος να επικαλείστε ότι είναι δικά σας έργα. 

Αυτό που δεν βρήκατε είναι το ενδιαφέρον, τη διάθεση και τον χρόνο να ασχοληθείτε. 

Καλές οι ανακοινώσεις από την Κω, αλλά φτάνουν τα παιχνίδια εντυπώσεων στις πλάτες των ασθενέστερων.

Λυπούμαστε που σας αναγκάσαμε να διακόψετε τον προεκλογικό σας αγώνα για να ασχοληθείτε με την Αθήνα, αλλά σας καλούμε έστω και τώρα να ανταποκριθείτε στις υποχρεώσεις σας πριν να είναι πολύ αργά.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εκδημοκρατισμένη κατανάλωση και βιώσιμη ανάπτυξη: Βίοι αντίθετοι;
Εκδημοκρατισμένη κατανάλωση και βιώσιμη ανάπτυξη: Βίοι αντίθετοι;

Είναι επιβεβλημένη η αναζήτηση ενός «επιθυμητού εαυτού» του καταναλωτή, που δίπλα στην κοινωνική και οικονομική του εικόνα θα θέτει ισάξια το ατομικό παράδειγμα στον αγώνα για την προστασία του περιβάλλοντος

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.