Πολιτικη & Οικονομια

Αντιπαράθεση Πολάκη - Γεωργιάδη: «Είμαι εδώ, θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ» - «Δειλός ήσουν πάντα»

Ο βουλευτής Χανίων έκανε την πρώτη του ομιλία ως ανεξάρτητος

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αντιπαράθεση Παύλου Πολάκη - Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή στην πρώτη ομιλία του ανεξάρτητου βουλευτή

Ο Παύλος Πολάκης απηύθυνε σήμερα (30.7) την πρώτη του ομιλία στη Βουλή ως ανεξάρτητος βουλευτής, μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ο Παύλος Πολάκης δήλωσε από το βήμα της Βουλής: «Αποτύχατε να με αποδημήσετε. Είμαι εδώ. Θα είμαι εδώ. Πιο δυνατός. Θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ. Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους χιλιάδες του κόσμου, που δεν πέρασε αυτό που στήθηκε προχθές και το οποίο είναι το πραγματικό τείχος προστασίας – όχι δικό μου προσωπικό- αυτού που εκπροσωπώ».

Επιπλέον, ο βουλευτής Χανίων σημείωσε ότι είναι «της ασυμφιλίωτης μάχης με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Του συνεχόμενου και ανυποχώρητου αγώνα, ότι αυτή η χώρα, αυτή η Ελλάδα αξίζει και μπορεί καλύτερα για τα παιδιά της. Και αυτό θα γίνει μόνο με μια τεράστια έκτασης αναδιανομής της μισθωτής εργασίας, των μικρομεσαίων στρωμάτων, υπέρ της νεολαίας, της μικρομεσαίας αγροτιάς σε σύγκρουση με τις 80 – 100 οικογένειες, οι οποίες πίνουν το αίμα της χώρας, από τον Πόλεμο και μετά. Αυτό υπηρετώ και αυτό το σχέδιο υπηρετώ με συγκεκριμένη πρόταση σε όλα τα πεδία».

Αντιπαράθεση Πολάκη - Γεωργιάδη στη Βουλή: Είμαι εδώ, θα είμαι ΣΥΡΙΖΑ © ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI

Ο Παύλος Πολάκης στράφηκε και κατά του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, επειδή τον αποκάλεσε «χυδαίο ζήτουλα της προσοχής μας» και είπε: «εγώ κατάγομαι από ένα τόπο, που βγάζει περήφανους ανθρώπους και τιμούν τις γυναίκες, εγώ μεγάλωσα με γυναίκες… Όλοι η οικογένειά μου, η πλειοψηφία, έχει πολλούς μορφωμένους… και δεν ανέχομαι από κανένα να με λέει χυδαίο ζήτουλα της προσοχής. Απαιτώ από τον Πρόεδρο της Βουλής και μετά την παραδοχή της κυρίας Πετρούλια (είναι η συνεργάτης του Υπουργού) ότι δεν έχει κανένα θέμα υγείας να πάρει πίσω αυτό που είπε – γιατί εκεί στήθηκε η όλη προβοκάτσια, πως εγώ επιτέθηκα σε μια κυρία πάσχουσα από εγκεφαλικό που δεν μπορούσε να απολογηθεί- και αυτό ήταν όλο ψέμα».

Επιπλέον, ο βουλευτής επέμεινε στις καταγγελίες για στημένο διαγωνισμό του Κέντρου Υγείας των Φιλιατρών: «Ναι, το ΤΑΙΠΕΔ έκανε τον διαγωνισμό αλλά ξέρετε εσείς διαγωνισμούς σε δημόσια έργα που να μην είναι στημένοι; Που να δίνουν έκπτωση 0,1%! Αυτή ήταν η κατακύρωση. Τι λέτε εσείς όταν κατακυρώνεται έργο με 0,1%; Πόσο είναι το "κωλόπουρι" (μίζα μηχανικών στην αργκό) που έχει δοθεί στους άλλους για να μην συμμετέχουν» Υποστήριξε ότι δόθηκε 1.755.000 ευρώ για τη θερμομόνωση και δίκτυα για ένα κτήριο 800 τ.μ. και πρόσθεσε «κρίμα τα λεφτά που έπεσαν στα χέρια σας».

Διαμάχη Πολάκη - Γεωργιάδη στη Βουλή

Την απάντησή του τον Παύλο Πολάκη έδωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. «Έχει ενδιαφέρον που είναι εδώ, μόνο που δεν έπρεπε να είναι εδώ αλλά στα δικαστήρια της Ευελπίδων για να υπερασπιστεί τον εαυτό του στη μήνυση που σας έχει κάνει η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Αραμπατζή και εκεί περιμένω να πάει».

Σε ό,τι αφορά την επίθεση που δέχθηκε η Νατάσσα Πετρούλια, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «από χθες ο κ. Πολάκης μας ζητάει να του ζητήσουμε συγνώμη γιατί η συνεργάτιδά μου δεν είχε πρόβλημα υγείας. Τί λέμε; Η υποχρέωσή μας να συμπεριφερόμαστε σε εργαζομένους με αξιοπρέπεια και να μην τους ασκούμε bullying εξαρτάται από την κατάσταση της υγείας τους; Που το είδατε αυτό γραμμένο κ. Πολάκη; Ο λόγος που σας διέγραψε ο κ. Κασσελάκης - έστω και μισό, γιατί στην ουσία δεν σας έχει διαγράψει αυτό όλοι το έχουμε καταλάβει - είναι διότι ενώπιον του Ελληνικού λαού κάνατε δύο γυναίκες να κλαίνε με την απρεπή σας συμπεριφορά και είδε ο κάθε Έλληνας πως θα ήταν να σας είχε εργοδότη γι αυτό και στο Υπουργείο Υγείας όλοι οι εργαζόμενοι σας μισούν… Γιατί αυτό που κάνατε στην κυρία Πετρούλια στην Επιτροπή το κάνατε και στους εργαζομένους στο Υπουργείο Υγείας. Ένας δειλός που κρύβετε από τη Δικαιοσύνη και όταν βλέπει εργαζόμενο του κάνει bullying. Αυτό είδε ο κ. Κασσελάκης και σας διέγραψε…».

Επιπλέον, για το έργο του Κέντρου Υγείας Φιλιατρών, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι ο διαγωνισμός ήταν διεθνής, από το ΤΑΙΠΕΔ και η προκήρυξη ανέβηκε στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα της ΕΔΗΣΥ. Είπε ακόμη ότι για τη μελέτη του ΤΑΙΔΕΠ ότι το κόστος ανά τετραγωνικό κατασκευής είναι μικρότερο από αυτό του Κέντρου Υγείας Σφακίων. «Οι περίεργοι διαγωνισμοί δεν είναι αυτοί που έχουν μικρή έκπτωση αλλά αντίθετα αυτοί που έχουν μεγάλη έκπτωση καθώς ο εργολάβος έρχεται μετά και ζητάει αναθεωρήσεις για να ολοκληρώσει το έργο. Και οι μικρές εκπτώσεις έχουν απαγορευτεί από το Νόμο». 

Η απάντηση του Παύλου Πολάκη στον Άδωνι Γεωργιάδη

Ο Παύλος Πολάκης ανταπάντησε στον Άδωνι Γεωργιάδη, σημειώνοντας: «δεν θα σε ακολουθήσω στις προσβολές – γιατί αυτό κάνεις τώρα- για να πάει η μπάλα στην εξέδρα». Ο βουλευτής χαρακτήρισε τον υπουργό Υγείας «ως τον απόλυτο ψεύτη σε σχέση με τα Φιλιατρά και τα Σφακιά.