Πολιτικη & Οικονομια

Άννα Διαμαντοπούλου: Σύγχρονα προβλήματα όπως η έλλειψη νερού, απαιτούν σύγχρονες λύσεις

Το παράδειγμα της αφαλάτωσης και η βελτιστοποίηση της χρήσης νερού στην άρδευση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άννα Διαμαντοπούλου
Η Άννα Διαμαντοπούλου για το ζήτημα της λειψυδρίας

Η Άννα Διαμαντοπούλου για το ζήτημα της λειψυδρίας και οι σύγχρονες λύσεις με τη βοήθεια της τεχνολογίας

Στο ζήτημα της λειψυδρίας αναφέρθηκε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ρ/σ ΕΡΑ Νοτίου Αιγαίου.

«Η έλλειψη νερού αποτελεί ένα σύγχρονο ζήτημα το οποίο επιδεινώνεται με την κλιματική κρίση και απαιτεί σύγχρονες λύσεις για να επιλυθεί. Τα ευρωπαϊκά κράτη με σύγχρονη ατζέντα δημιουργούν τη λεγόμενη πολιτική του νερού, ενώ η ελληνική κυβέρνηση αδυνατεί να παράσχει λύσεις για ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Έλληνες πολίτες τόσο στα Δωδεκάνησα όσο στη Θεσσαλία, στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα», δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου.

Η πρώην Επίτροπος και Υπουργός τόνισε πως μόνο με σύγχρονες μεθόδους και τη βοήθεια της τεχνολογίας θα μπορέσει μια ελληνική κυβέρνηση να προσφέρει λύσεις στους πολίτες για το ζήτημα της έλλειψης νερού που θα συνεχίσει να οξύνεται στο μέλλον. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο παράδειγμα της αφαλάτωσης αλλά και της βελτιστοποίησης της χρήσης νερού στην άρδευση, λύσεις οι οποίες γίνονται εφικτές με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, μιλώντας για το «μοντέλο κόμματος» που η ίδια σκοπεύει να ακολουθήσει εάν κερδίσει τις εκλογές ανέφερε συγκεκριμένα πως θα προχωρήσει στη λειτουργία ενός κόμματος «συλλογικού διανοούμενου» το οποίο θα έχει όσμωση με την κοινωνία. Επιπλέον, η κ. Διαμαντοπούλου αναφέρθηκε και σε ζητήματα υγείας, τα οποία - όπως είπε - είναι ζητήματα ανθρώπων και υποδομών. Υπογράμμισε δε ότι εξαιτίας της αποτυχίας της κυβέρνησης ακόμα και τα καινούργια νοσοκομεία όπως αυτό της Ρόδου βρίσκονται υπό κατάρρευση ελλείψει συντήρησης και διαθέσιμων πόρων.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.