Πολιτικη & Οικονομια

Ποιες ηλεκτρικές συσκευές περιλαμβάνει το πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή 2»

Τι αλλάζει στο πρόγραμμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πλυντήριο ρούχων
Αλλάζω Συσκευή 2: Τι αλλάζει στο νέο πρόγραμμα © Unsplash +

Αλλάζω Συσκευή 2: Τι αλλάζει στο νέο πρόγραμμα - Οι νέες συσκευές που περιλαμβάνει

Επεκτείνεται το πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή 2» και περιλαμβάνει επιπλέον κατηγορίες ηλεκτρικών συσκευών πέρα από τα κλιματιστικά και τους ψυγειοκαταψύκτες.

Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του προγράμματος «Αλλάζω Συσκευή 2», οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης. Για κάθε αγορά νέας συσκευής με επιδότηση, δημιουργείται παράλληλα η υποχρέωση παράδοσης μίας παλιάς προς ανακύκλωση που ανήκει στην ίδια κατηγορία.

Τι αλλάζει στο πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή 2»

Το πρόγραμμα «Αλλάζω Συσκευή 2» φέρνει σημαντική προσθήκη, καθώς περιλαμβάνει πλέον και τη χορήγηση επιδότησης για την αγορά ηλεκτρικών φούρνων και πλυντηρίων, ανοίγοντας νέες δυνατότητες για τους καταναλωτές να αναβαθμίσουν τις κουζίνες τους με σύγχρονες τεχνολογίες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το νέο πρόγραμμα θα προσφέρει στους καταναλωτές τη δυνατότητα να ανανεώσουν τις ηλεκτρικές τους συσκευές με νέα, πιο «έξυπνα» μοντέλα που διαθέτουν την ευελιξία της απομακρυσμένης λειτουργίας.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d32m1m2ypa89)

Τα κριτήρια

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιώτες και νοικοκυριά που έχουν εγκατεστημένες παλιές και ενεργοβόρες συσκευές, προκειμένου να τις αντικαταστήσουν με νέες που είναι φιλικότερες προς το περιβάλλον και πιο αποδοτικές από άποψη ενέργειας. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση μέσω μιας ψηφιακής πλατφόρμας που διατίθεται για τον σκοπό αυτό. Οι αιτήσεις συνήθως ανοίγουν σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους κάθε έτους.

Τα οικονομικά οφέλη περιλαμβάνουν εκπτώσεις στην αγορά νέων συσκευών και, κατ’ επέκταση, μείωση στο κόστος κατανάλωσης ενέργειας μακροπρόθεσμα. Εκτός από την αντικατάσταση παλιών συσκευών, το πρόγραμμα προωθεί και την ανακύκλωση των αποσυρθέντων συσκευών για να αποφευχθεί η συσσώρευση απορριμμάτων και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και/ή ευρωπαϊκά κονδύλια, εξασφαλίζοντας ότι οι παρεχόμενες επιδοτήσεις είναι βιώσιμες και αποτελεσματικές.

Πηγή: ΕΡΤ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.