Πολιτικη & Οικονομια

Επίδομα παιδιού: Aνοίγει στις 31 Ιουλίου η πλατφόρμα Α21

Η αίτηση πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Επίδομα παιδιού: Στις 31 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα Α21 - Η αίτηση πρέπει να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί

Την Τετάρτη 31 Ιουλίου και από τις 8 το πρωί θα είναι ανοικτή για νέες αιτήσεις η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 - Επίδομα Παιδιού, όπως ανακοίνωσαν το υπ. Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους, ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Η αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.


Περισσότερες λεπτομέρειες για το επίδομα παιδιού μπορούν να αναζητήσουν οι ενδιαφερόμενοι στη διεύθυνση: https://opeka.gr/oikogeneia/epidoma-paidiou-a21/.

Τι αλλάζει στα επιδόματα

Η κυβέρνηση σχεδιάζει ριζικές αλλαγές στα επιδόματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Οικονομικού Ταχυδρόμου, έχει συσταθεί ήδη μία διυπουργική ομάδα εργασία με τρεις άξονες αλλαγών για τα βασικά επιδόματα. Πρόκειται για:

Επίδομα τέκνων: Αναζητούνται λύσεις για να ενισχυθούν οι οικογένειες με παιδιά που έχουν τα χαμηλότερα εισοδήματα και να ξεκινήσει να εφαρμόζεται η πολιτική του 2ου παιδιού που θέλει να υλοποιήσει η κυβέρνηση.

Επίδομα στέγασης:  Έχει παραμείνει στα ίδια επίπεδα εδώ και αρκετό καιρό με αποτέλεσμα να ροκανιστεί από τον πληθωρισμό. Η αύξηση είναι ζητούμενο αλλά πρέπει να βρεθεί τρόπος να μην ξεφύγει το δημοσιονομικό κόστος.

Επίδομα ανεργίας: O στόχος είναι το ύψος του να αποσυνδεθεί από τον κατώτατο μισθό και να συνδεθεί με τον μέσο μισθό του κάθε εργαζόμενους της τελευταίας 3ετίας. Έτσι, σε περίπτωση απόλυσης, δεν θα γκρεμίζεται το μηνιαίο εισόδημα του εργαζόμενου.