Πολιτικη & Οικονομια

Πώς ο αμετανόητος Παύλος Πολάκης οδηγήθηκε στη διαγραφή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Μία εβδομάδα μετά τη σεξιστική επίθεση στη Μ. Συρεγγέλα, το bullying σε συνεργάτιδα του Α. Γεωργιάδη στη Βουλή

Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Παύλος Πολάκης: Αμετανόητος μετά τη διαγραφή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ - Το bullying σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη και η νέα ανάρτηση

Η επίθεση του Παύλου Πολάκη στη Νατάσσα Πετρούλια, συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη, μέσα στη Βουλή, φαίνεται ότι ξεχείλισε το ποτήρι για τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ, που αποφάσισε τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Μία εβδομάδα μετά τη σεξιστική επίθεση στη Μαρία Συρεγγέλα, ο βουλευτής Χανίων άσκησε bullying στη συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας, προκαλώντας σφοδρότατες αντιδράσεις. Ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει αμετανόητος. 

Ο Παύλος Πολάκης επιτέθηκε στη Νατάσσα Πετρούλια κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Απευθυνόμενος στη συνεργάτιδα του υπουργού, ο Παύλος Πολάκης είπε: «Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω». Γρήγορα, συνάδελφοί του βουλευτές του απάντησαν ότι η κ. Πετρούλια δεν κάνει κάποιο μορφασμό, αλλά αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, όμως ο ίδιος επέμενε. 

Η αντίδραση Λινού στο bullying Πολάκη και η ομόθυμη καταδίκη

Από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε το bullying που άσκησε ο Παύλος Πολάκης. Μάλιστα, η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, σοκαρισμένη και δακρυσμένη, ζήτησε προσωπικά συγγνώμη για τη συμπεριφορά του συναδέλφου της. «Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο», είπε η Αθηνά Λινού. Λίγο αργότερα, ο Παύλος Πολάκης χαρακτήρισε τα δάκρυά της υποκριτικά. 

Έντονες ήταν, όμως, οι αντιδράσεις και τον υπολοίπων βουλευτών που βρίσκονταν στη συνεδρίαση. «Δεν συνάδει με το χώρο που βρισκόμαστε αυτή η συμπεριφορά. Πολιτικά μπορεί να έχουμε διαφορές αλλά πάνω από όλα είναι ο σεβασμός στον άλλον», ήταν η αντίδραση του Θανάση Παπαθανάση, ενώ ο Σπύρος Μπιμπίλας χαρακτήρισε απαράδεκτη την προσβολή προς το πρόσωπο της κ. Πετρούλια και τόνισε: «Δεν θέλουμε να περάσει αυτή τη γραμμή στη Βουλή, έχει γίνει επανειλημμένως και γι΄αυτό απογοητεύομαι, να έχουν προσβληθεί η κυρία Κωνσταντοπούλου, η κ. Ακρίτα, εμείς ως Πλεύση Ελευθερίας διαφωνούμε δεν μπορεί ο κάθε βουλευτής να προσβάλλει κάποιον ιδιαίτερα όταν είναι γυναίκα. Δεν είναι δημοκρατικό, δεν είναι ευπρεπές».

Ο Παύλος Πολάκης, σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, εμφανίστηκε αμετανόητος, και ζήτησε να μην λέει κανείς συγγνώμη εκ μέρους του.

 Λόγο για λεκτική βία σε βάρος της συνεργατιδά τους έκανε ο Άδωνις Γεωργιάδης λίγα λεπτά μετά το επεισόδιο με ανάρτησή του στο Χ. «Πριν από λίγο, στην διακοπείσα από χθες συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, εν απουσία μου, ο @pavpol2222 επιτέθηκε με απίστευτη λεκτική βία στη νομική μου σύμβουλο κ. Νατάσσα Πετρούλια. Η κα Πετρούλια εκεί βρισκόταν στην εργασία της, καθώς η δουλειά της είναι να ετοιμάζει τις νομοτεχνικές βελτιώσεις που θέλουμε ή όχι να εγκρίνουμε κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής. Εν ώρα εργασίας της λοιπόν, ο βουλευτής του @syriza_gr της επιτέθηκε διότι είπε: "δεν του αρέσει η φάτσα της κλπ" προσοχή η κυρία αυτή δεν έχει το δικαίωμα του λόγου στην Επιτροπή δεν μίλησε καθόλου στον κ. Πολάκη. Ήταν τόσο βάναυση η επίθεση του σε μία εργαζόμενη ανυπεράσπιστη γυναίκα, που στη συνέχεια οι συνάδελφοι κ. Μπιμπίλας από την @pl_eleftherias κ. Παναγιωτόπουλος και η κα Αθηνά Λινού από τον @syriza_gr καταδίκασαν αμέσως το περιστατικό, όπως φυσικά και ο Πρόεδρος της Επιτροπής @gstylios και ο @DimVartzopoulos.

Η κα Λινού μάλιστα στο τέλος δάκρυσε από ντροπή, για την συμπεριφορά αυτού του ανθρώπου και στο πώς έκανε να αισθανθεί την εργαζόμενη αυτή γυναίκα εκείνη την στιγμή. Κατόπιν όλων αυτών επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα και ζήτησα την λήψη πειθαρχικών μέτρων από την Βουλή εναντίον του κ. Πολάκη. Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο @syriza_gr θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά», έγραψε ο υπουργός Υγείας. 

Με συνοπτικές διαδικασίες η διαγραφή Πολάκη από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν ο Στέφανος Κασσελάκης πληροφορήθηκε για την επίθεση Πολάκη στην κ. Πετρούλια, ζήτησε να δει το βίντεο στο οποίο καταγράφηκαν όσα είπε κατά της νομικής συμβούλου του υπουργού Υγείας. Η διαγραφή του βουλευτή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε με συνοπτικές διαδικασίες. Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, σημείωσε από το βήμα της Βουλής ότι η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη είναι σοκαριστική και δεν συνάδει με τις αρχές του κόμματος, ανακοινώνοντας τη διαγραφή του

Έντονη ήταν, όμως, και η αντίδραση του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, ο οποίος χαρακτήρισε την επίθεση Πολάκη «ένα απεχθές απαράδεκτο και αηδιαστικό κρούσμα απαράδεκτης συμπεριφορά συναδέλφου έναντι γυναίκας που έκανε τη δουλειά της σε επιτροπή βουλής η οποία δέχθηκε έναν καταιγισμό ονιδιστικής και υβριστικής συμπεριφοράς (...) Δεν θα του επιτρέψω από εδώ και πέρα σε αυτόν τον χυδαίο ζήτουλα προσοχής μέσω ύβρεων να προσβάλει τις ιδιότητες όλων μας. Αυτή η κατ' επανάληψη υβριστική και ταπεινωτική για τρίτους συμπεριφορά που είναι με κόρδωμα συμπεριφοράς ανδροπρεπή παύει να γίνεται ανεκτή. Είναι ανυπόφορο...». Και κατέληξε: «Θα εξαντλήσω την αυστηρότητα του κανονισμού στο πρόσωπό του. έχουμε σαφώς παραβίαση του άρθρου 77 η οποία σηκώνει την απόδοση μομφής και η πιο επαχθής συνέπεια με τη δική σας άδεια, με νεότερη διάταξη, που και αυτή είναι επικής - γιατί ούτε τότε δεν φανταζόμασταν τέτοιες συμπεριφορές - την περικοπή μισού μισθού του. Αν συνεχίσει με αυτή τη συμπεριφορά να είναι βέβαιος ότι με διαδοχικές αποφάσεις μας θα βοηθήσει πολύ με τη χυδαιότητα αυτή τα οικονομικά της χώρας. Δεν μπορούμε να ανεχόμαστε συμπεριφορές αυτές γιατί φοβόμαστε ότι θα μας βρίσει ο Πολάκης. Ξεκινάμε τώρα, και είναι το πρώτο μέτρο, θα έχουμε και επαχθεστερα».

«Μόνο ο λαός διαγράφει», απαντά ο αμετανόητος Πολάκης

«Δεν σταματάω πάρτε το χαμπάρι. Μόνο ο λαός διαγράφει», έγραψε ο αμετανόητος Παύλος Πολάκης, σχολιάζοντας τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον, έκανε λόγο για «στήσιμο κανονικό», παραθέτοντας την παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για την Ολοκληρωση της Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης, όπου και σημειώθηκε το περιστατικό.

Στη συνέχεια επανήλθε με νεότερη ανάρτηση στην οποία έκανε λόγο για «στήσιμο με ψεύτικα δάκρυα από τη Λινού που έδωσε πάσα και εκτός και εντός».

Ολόκληρη η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη

Για αυτήν την τοποθέτηση με διέγραψαν από την Κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και μου έβαλε ποινή μισό μισθό ο Τασούλας!!

ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ! Στήσιμο κανονικό! ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΩ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ! Μόνο ο λαός διαγραφεί!!

Είχα ετοιμάσει αυτά για το βίντεο:

Η σημερινή μου παρέμβαση στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου που έρχεται να διαλύσει τον Τομέα της ψυχικής υγείας και της απεξάρτησης.

Τα βασικά σημεία των όσων είπα:

Σχετικά με το ζήτημα της επίταξης των γιατρών: Πάρτε πίσω το άρθρο

Απειλές αυτού του είδους και με το ιταμό ύφος του κ. Γεωργιάδη δεν περνάνε.

Το Σ/Ν που συζητάμε έχει ξετιναχθεί από τους φορείς που μίλησαν χθες. Δεν υπήρξε ένας να πει κάτι καλό. Κάνετε μια μεγάλη διοικητική αλλαγή η οποία θα αποσαρθρώσει το χώρο και βασικά θα αναιρέσει σε πάρα πολλούς τη δυνατότητα να επιλέξουν την οδό της θεραπείας και της απεξάρτησης και όχι της αποκατάστασης, της μείωσης της βλάβης και της ανοχής.

Στηρίξτε τα προγράμματα που έδωσαν ξανά ελπίδα σε χιλιάδες πρώην χρήστες και μην τα εξανδραποδίζετε με αυτό τον τρόπο.

Σχετικά με τα κίνητρα που πρέπει να δοθούν στους γιατρούς:

Απαιτείται-και στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχουμε καταλήξει σε αυτό-διπλασιασμός έως τριπλασιασμός των αμοιβών του υγειονομικού δυναμικού.

Κάντε τα διάφορα κίνητρα πιο μεγάλα και με χαμηλότερο συντελεστή ώστε να μην παίρνει τα μισά η εφορία. Διαφορετικά ότι και να ανακοινώνετε δεν μεταφράζετε στην πράξη σε οικονομική ενίσχυση.

Και μη μας πείτε δεν υπάρχουν χρήματα. Υπάρχουν αλλά είναι πολιτική επιλογή σας να δοθούν αλλού και θα σας πω ένα παράδειγμα:

Δεν είναι δυνατόν να δίνετε για ενεργειακή αναβάθμιση ενός ΚΥ, 600 με 800 τετραγωνικών μέτρων, 1.755.000 €. Γκρεμίστε το και με αυτά τα λεφτά σας χτίζω εγώ δυο!

Για το ΚΥ Φιλιατρών μιλάω.

Το Πολυδύναμο Κέντρο Υγείας στα Σφακιά, που ήταν 400 περίπου τετραγωνικά μέτρα, το χτίσαμε με 560.000 € μαζί με τον εξοπλισμό.

Λοιπόν… Πρώτον: Τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν τον χαρίζω σε ΚΑΝΕΝΑΝ! Ούτε πρώην ούτε νυν!

Δώσαμε ψυχή κόπο και έργο και το 15-19 και από το 19 μέχρι σήμερα και ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΧΩΡΩ!

Ο λαός αποφασίζει ποιον διαγραφεί από βουλευτή και τα μέλη του κόμματος από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ! ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ!

Δεύτερο: Όσο περνάει η ώρα τόσο φαίνεται το στήσιμο με τα ψεύτικα δάκρυα και τη «συγγνώμη» εκ μέρους μου από τη Λινού που έδωσε την πάσα και εκτός και εντός.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΜΕΝΑ!

Να κλαίει για αυτά που κάνει ο Μητσοτάκης και ο Άδωνης στην δημόσια υγεία και ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ  «μπούλινγκ» σε μια μετακλητή του Άδωνη που κορόιδευε όση ώρα μιλούσα  με ειρωνικά χαμόγελα, υποτιμητικές γκριμάτσες  και χειρονομίες απαξίας!!

Τρίτο: Αύριο στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας θα έχω μια καινούργια ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ που θα κάνει ΠΑΤΑΓΟ!!!

Τι είπε ο Κασσελάκης για τη διαγραφή Πολάκη

Σε τοποθέτησή του στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαγραφής του Παύλου Πολάκη. «Αισθάνομαι άσχημα για την απόφαση που αναγκάστηκα να πάρω. Ήταν πολύ δύσκολη απόφαση γιατί πραγματικά τον αγαπώ κι έχει κάνει σπουδαία δουλειά στο υπουργείο Υγείας και στα νοσοκομεία της χώρας. Όπου πήγαινα, μου μιλούσαν για αυτόν.Αλλά στη Βουλη πρέπει να είμαστε θεσμικοί και να μιλάμε με τον ανάλογο σεβασμό σε όλους. Ο Παύλος ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέσα στη Βουλή υπάρχουν και όρια και η ΝΔ έχει προσβάλει τον χώρο της Βουλής με διάφορες αντιθεσμικές της δράσεις».

Ποια είναι η Νατάσσα Πετρούλια, η νομική σύμβουλος που δέχθηκε bullying από τον Παύλο Πολάκη

Η Νατάσσα Πετρούλια, νομική σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη, έγινε χωρίς να το θέλει το πρόσωπο της ημέρας μετά τη φραστική επίθεση που εξαπέλυσε εναντίον της ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης την ώρα της συνεδρίασης της επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Γεννημένη στη Σίταινα Κυνουρίας η Νατάσσα Πετρούλια κατέχει τη θέση της νομικής συμβούλου του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη με τον οποίο είναι επί χρόνια συνεργάτης. Την ίδια θέση είχε και κατά τη θητεία του στο υπουργείο Ανάπτυξης.

Η νομική σύμβουλος του Άδωνι Γεωργιάδη, Νατάσσα Πετρούλια © petroulianatasa.wordpress.com

Με βάση το βιογραφικό της η Νατάσσα Πετρούλια είναι Δικηγόρος – Ποινικολόγος και Νομικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων. Διατηρεί δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα και είναι μέλος του ΔΣΑ. Ως Δικηγόρος Αθηνών έχει αναλάβει πλήθος υποθέσεων εμπορικού, αστικού, εργατικού, ποινικού και διοικητικού δικαίου. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά στην Αγγλία και έχει συνεργαστεί σε υποθέσεις ποικίλης νομικής ύλης κυρίως Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Δικαίου Επιχειρήσεων στο Λονδίνο.

Είναι πτυχιούχος Νομικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει Μάστερ (LLM) διετούς φοίτησης στο «Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» διεξαγόμενο διαπανεπιστημιακά από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Απόφοιτος σχολής δημοσιογραφίας και απόφοιτος Τμήματος Ιστορίας Τέχνης Σχολής Αθηνών (διετούς φοίτηση) και απόφοιτος Σχολής Θεάτρου και Ορθοφωνίας (διετούς φοίτηση).

Η Νατάσα Πετρούλια είναι εκείνη που δημιούργησε το πρώτο νομικό blog – ιστοσελίδα για παροχή δωρεάν νομικών συμβουλών το οποίο αποτέλεσε και προσωπικό της αρχείο για άρθρα τοποθετήσεις κείμενα που είχαν δημοσιευθεί στα ΜΜΕ. Παρέχει δωρεάν νομικές συμβουλές από την αρχή της καριέρας της ως δικηγόρος και ειδικά σε ευπαθείς ομάδες. Υπήρξε αιρετό μέλος επί σειρά ετών του Νομαρχιακού Συμβουλίου Αρκαδίας, από το 1999 έως το 2007. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Εγκληματολογίας και της Ένωσης Ελλήνων Δημοσιολόγων.