Πολιτικη & Οικονομια

Φάμελλος για Πολάκη: «Απαράδεκτη και σοκαριστική η συμπεριφορά του»

«Δεν αντιστοιχεί στις δικές μας αρχές και στην κοινοβουλευτική διαδικασία», δήλωσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Φάμελλος για Πολάκη: «Απαράδεκτη και σοκαριστική η συμπεριφορά του - Δεν αντιστοιχεί στις δικές μας αρχές και στην κοινοβουλευτική διαδικασία»»

Αναγνώστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η επιστολή του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλου, για τη διαγραφή του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Την επιστολή ανέγνωσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης.

Φάμελλος: Απαράδεκτη και σοκαριστική η συμπεριφορά του Πολάκη

Ενημερώνοντας την εθνική αντιπροσωπεία, ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για «σοκαριστική συμπεριφορά», η οποία, όπως είπε, «δεν αντιστοιχεί στις δικές μας αρχές και στην κοινοβουλευτική διαδικασία».

«Ενημερώθηκα κι εγώ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και από το βίντεο και από τα πρακτικά, για την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά. Εκφράσαμε και προς τη συνεργάτιδα και προς τη Βουλή, τη συγγνώμη και την ανάγκη τήρησης της δεοντολογίας και την απαράβατη αρχή, την ηθική και πολιτική αρχή που πρέπει να μας διακρίνει όλους, πολύ περισσότερο τους αριστερούς πολιτικούς», είπε αρχικά ο πρόεδρος της Κ.Ο.

«Σε επίπεδο συμπεριφοράς οφείλω να το καταδικάσω και το καταδικάζουμε συνολικά. Είναι μια σοκαριστική συμπεριφορά η οποία δεν αντιστοιχεί και στις δικές μας αρχές και στην κοινοβουλευτική διαδικασία», πρόσθεσε.

Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής, είπε πως «κάποιες από τις εκφράσεις που χρησιμοποιήσατε δεν με βρίσκουν σύμφωνο. Νομίζω ότι θα πρέπει κι εσείς να το ξαναδείτε λίγο αυτό, αλλά δεν είναι αυτό το κυρίαρχο και το μείζον. Το μείζον είναι το ότι ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός Κ.Ο. και ότι το περιστατικό ήταν απαράδεκτο. Και επειδή εμείς δεν πρέπει να παρασυρόμαστε αντίστοιχα σε κάποιες εκφράσεις που μπορεί να προσελκύσουν την προσοχή, πρέπει κι εμείς κι εσείς και όλοι μας να τηρούμε αυτόν τον κανόνα, γιατί είχαμε και άλλα ανάλογα περιστατικά μέσα στο κοινοβούλιο».

«Θυμάστε τη χειροδικία, θυμάστε άλλα θέματα τα οποία μας προβληματίζουν όλους. Δεν είναι ίδια ούτε κάνω κανένα συμψηφισμό, εννοώ ότι πρέπει να προστατεύσουμε συνολικά τη δημοκρατική λειτουργία και τη δική μας εικόνα. Είναι δυστυχώς ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο θίγει την αξιοπιστία της πολιτικής και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ ξεκάθαροι σε όλα αυτά που καταθέτουμε σήμερα. Μας έχει προβληματίσει κι εμάς, έχει στενοχωρήσει όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα και θεωρώ και όλο το κόμμα μας», συμπλήρωσε.