Πολιτικη & Οικονομια

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης

Μετά την επίθεση σε συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Παύλος Πολάκης 

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε ο Παύλος Πολάκης μετά την επίθεση σε βάρος συνεργάτιδας του Άδωνι Γεωργιάδη που προκάλεσε σάλο και πλήθος αντιδράσεων.

«Μετά από εισήγηση του προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης τίθεται εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τον πρόεδρο της ΚΟ, Σωκράτη Φάμελλο», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Την διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε λίγο νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. «Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης σήμερα στη Βουλή προέβη, για πολλοστή φορά, σε μια απρόκλητη φραστική επίθεση, στρεφόμενος κατά συνεργάτιδας του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη. 

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο κ. Πολάκης έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας, όπως κι εμείς έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές μπορεί να επιτεθεί χωρίς λόγο και αιτία σε όποιον άνθρωπο βρει εύκαιρο. 

Αυτή τη φορά επέλεξε μια εργαζόμενη γυναίκα, η οποία, μάλιστα, δεν μπορούσε ούτε να υπερασπιστεί τον εαυτό της, αφού δεν είχε δικαίωμα λόγου. 

Ελπίζουμε αυτή να είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το -ομολογουμένως ευρύχωρο- ποτήρι της ατελείωτης ανοχής του κ. Κασσελάκη και να κάνει, έστω και με τεράστια καθυστέρηση, το αυτονόητο, διαγράφοντας τον κ. Πολάκη. 

Πλέον δεν πείθει ούτε τους βουλευτές του, όπως φάνηκε και από την ανθρώπινη αντίδραση της κας Λινού στο νέο αυτό παραλήρημα λεκτικής βίας του κ. Πολάκη».

Τι είχε συμβεί

Σάλο είχε προκαλέσει η επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, που είχε μάλιστα ως αποτέλεσμα η Αθηνά Λινού να της ζητήσει συγγνώμη με δάκρυα στα μάτια.

Όλα ξεκίνησαν όταν κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του σχεδίου νόμου για την ψυχική υγεία ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας εστίασε στην συγκεκριμένη συνεργάτιδα του υπουργού: «Μην στρίβετε τη μούρη σας κυρία μας. Σε σας το λέω έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδη απαξίας. Είναι εκνευριστικό. Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω»,είπε ο κύριος Πολάκης ο οποίος και παλαιότερα είχε σχολιάσει, εκείνη τη φορά στην ολομέλεια, την συγκεκριμένη συνεργάτιδα του κυρίου Γεωργιάδη.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, από το προεδρείο φέρεται να υπογραμμίστηκε στον κ. Πολάκη πως η συνεργάτιδα του κ. Γεωργιάδη αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ όμως να επιμένει στα λεγόμενά του.

Γεωργιάδης: Απορώ αν πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καλύψει τον Πολάκη


Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με ανάρτησή του στα social media αναφέρεται στο περιστατικό επισημαίνοντας πως επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Βουλής και ζήτησε την λήψη πειθαρχικών μέτρων εναντίον του κ. Πολάκη.

«Το να τα βάζει μαζί μου, είναι ως ένα βαθμό κατανοητό, αλλά το να αναγκάζει με bullying, μία ανυπεράσπιστη εργαζόμενη γυναίκα να κλαίει στην εργασία της είναι Απαράδεκτο! Απορώ αν πάλι ο @syriza_gr θα τον καλύψει και αυτή τη φορά που ενώπιον όλων επέδειξε μία τόσο επαίσχυντη συμπεριφορά».