Πολιτικη & Οικονομια

Διαμαντοπούλου: Τα ισχυρά δημόσια πανεπιστήμια μπορούν να ανταγωνιστούν τους πάντες

Τι είπε η υποψήφια πρόεδρος για την αποχώρηση της Μιλένας Αποστολάκη από την προεκλογική κούρσα

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άννα Διαμαντοπούλου: Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για τα δημόσια πανεπιστήμια - Τι είπε για την αποχώρηση της Μιλένας Αποστολάκη από την προεκλογική κούρσα

Η Άννα Διαμαντοπούλου παραχώρησε σήμερα (25.7) στον Αθήνα 9,84 και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στα δημόσια και τα μη κρατικά πανεπιστήμια.

«Χρειάζεται να δημιουργήσουμε ισχυρά δημόσια πανεπιστήμια εξωστρεφή με υψηλή ποιότητα που να καλύπτουν τις νέες ειδικότητες και τα νέα προσόντα που απαιτεί ο 21ος αιώνας. Τα ισχυρά δημόσια πανεπιστήμια μπορούν να ανταγωνιστούν τους πάντες. Η κυβέρνηση δεν προχώρησε τις μεταρρυθμίσεις που υποσχέθηκε στο δημόσιο πανεπιστήμιο» είπε αρχικά η Άννα Διαμαντοπούλου, σημειώνοντας ότι είναι υποκριτικό να αφήνουμε αρρύθμιστο το πλαίσιο για τα ιδιωτικά κολέγια, την ίδια ώρα που παρέχουν πτυχία με θεμελιωμένα επαγγελματικά δικαιώματα.

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη ήταν υπέρ των μη κρατικών πανεπιστημίων στο τελευταίο του συνέδριο. Η Άννα Διαμαντοπούλου συνέχισε ορίζοντας τη σοσιαλδημοκρατία του 21ου αιώνα, υπογραμμίζοντας πως το κράτος θέτει το ρυθμιστικό πλαίσιο, επιτρέποντας στον ιδιωτικό τομέα να παράγει και να λειτουργεί με κανόνες.

«Είναι πρωτοφανές χώρα να πουλά οργανισμό διοίκησης ενός λιμένα συνολικά, τους κανόνες τους βάζει το κράτος και όχι ο ιδιώτης» ανέφερε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της συνέντευξη.

Τέλος, σημείωσε ότι το ιστορικό κόμμα πρέπει να ξαναγίνει αυτό που υπήρξε, μεγάλο και κυβερνών, υπερθεματίζοντας πως σε πολλές δημοσκοπήσεις το ποσοστό των ψηφοφόρων που θα μπορούσαν δυνητικά να ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο της ΝΔ. Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με την απόσυρση της Μιλένας Αποστολάκη από την κούρσα, σημείωσε πως η ίδια είναι ένα στέλεχος με βάθος και εμπειρία και θα αποφασίσει τι θα κάνει στο εξής, τονίζοντας πως είναι ανοησίες τα περί συμφωνιών για το β’ γύρο.