Πολιτικη & Οικονομια

Αποστολάκη: Έχω αποφασίσει ποια θα είναι η επιλογή μου - Δεν δίνω γραμμή σε κανέναν

Οι πρώτες δηλώσεις μετά την απόσυρση της υποψηφιότητάς της

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιλένα Αποστολάκη
Μιλένα Αποστολάκη: Έχω αποφασίσει ποια θα είναι η επιλογή μου © ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Μιλένα Αποστολάκη: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την απόσυρση της υποψηφιότητάς της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Η Μιλένα Αποστολάκη ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης (24.7) την αποχώρησή της από την κούρσα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να είναι «μέρος της λύσης και όχι της κρίσης». 

Σε συνέντευξή της στο «Πρώτο Πρόγραμμα», η Μιλένα Αποστολάκη σημείωσε ότι «σε κάθε περίπτωση δεν είμαι ένας άνθρωπος που προετοιμαζόταν γι’ αυτό το πράγμα. Όταν ο κ. Ανδρουλάκης αποφάσισε να προκηρύξει εκλογές, θεώρησα ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να πολιτικοποιηθεί και κυρίως πρέπει να αποφευχθεί μια προσωποκεντρική συγκρουσιακή αρένα. Να δούμε όλοι τι είναι αυτό που μας κρατάει πίσω και μας στενοχωρεί και κυρίως να μιλήσουμε για εκείνο τον δρόμο και για εκείνο το σχέδιο που θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε μια τέτοια θέση, ώστε οι πολίτες που σήμερα θέλουν πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα, αλλά αισθάνονται ότι δεν υπάρχει ένας προοδευτικός φορέας έτοιμος να υποδεχτεί αυτό το αίτημά τους και να το εκφράσει και να είναι μια εναλλακτική κυβερνητική προοδευτική λύση. Να το βρούνε μέσα από εμάς. Με αυτό το σκεπτικό δήλωσα παρούσα και σήμερα είμαι αποδέκτης μιας μεγάλης και κλιμακούμενης αγωνίας και ανησυχίας από τα μέλη του ΠΑΣΟΚ, σε ό, τι αφορά θα έλεγα αυτή τη στιγμή το κυρίαρχο αποτύπωμα».

Μιλένα Αποστολάκη: Ο δρόμος στο ΠΑΣΟΚ είναι δύσκολος και ανηφορικός

Επιπλέον, αναφερόμενη στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για εντάσεις, συγκρούσεις μηχανισμών και στρατών που τραυματίζουν το ζητούμενο την επόμενη ημέρα των εκλογών το ΠΑΣΟΚ να έχει διασφαλισμένη τη συνοχή του. «Η ενότητα έχει, όπως ξέρετε, αποχρώσεις. Δεν σημαίνει δηλαδή ότι όταν μιλάμε για ενότητα, σίγουρα υπάρχει μπροστά μας το δράμα της διάσπασης. Αυτή θα σας έλεγα ότι είναι η ακραία εκδοχή. Υπάρχει η ανησυχία σε ό, τι αφορά τη συνοχή. Η συνοχή όπως σας είπα και η ενότητα έχει πολλές διακυμάνσεις και πολλές εκδοχές. Και επειδή ο δρόμος για το ΠΑΣΟΚ είναι δύσκολος και ανηφορικός, μέχρι τις επόμενες εθνικές εκλογές, έχει να διανύσει ένα μεγάλο διάστημα προκειμένου να επιτύχει αυτόν τον στόχο, δηλαδή το να έχει η χώρα μια εναλλακτική προοδευτική λύση απέναντι σε μια κυβέρνηση η οποία καταρρέει εκλογικά, από το 41% στο 28%, σε λιγότερους από 12 μήνες, αλλά ταυτόχρονα χωρίς ορατό, αξιόπιστο πολιτικό αντίπαλο και φορέα που θα μπορέσει να την διαδεχτεί στην εξουσία μέσα από τις εκλογές. Είναι πρόβλημα για τη χώρα. Αφήστε τις φιλοδοξίες και τις στοχεύσεις του ΠΑΣΟΚ».

Η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ μίλησε ακόμη για το κλίμα γύρω από την υποψηφιότητά της μέχρι και εχθές που αποσύρθηκε. «Θα σας έλεγα ότι η παρουσία μου μέχρι χθες στην προεκλογική περίοδο του ΠΑΣΟΚ, νομίζω ότι σφραγίζεται από τα δικά μου χαρακτηριστικά. Και σε ένα βαθμό ο λόγος του καθενός είναι και η ταυτότητά του. Άρα, σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται για προσωπική πίεση. Πρόκειται για πίεση η οποία είναι υπαρκτή, είναι αποτυπωμένη σε παρεμβάσεις, σε λόγια κλπ. Και κυρίως το βασικότερο, εισπράττετε από τον κόσμο. Ο κόσμος ανησυχεί. Οι στρατοί και οι μηχανισμοί έχουν βλαπτική επιρροή. Αυτό είναι το βασικό το οποίο θέλω να κρατήσετε από τη δική μου τοποθέτηση. Έχουν βλαπτική επιρροή για το σήμερα και κυρίως έχουν βλαπτική επιρροή για το αύριο. 

» Όπως και σας είπα, θέλω να είμαι μέρος της λύσης και όχι μέρος της κρίσης και θέλω να προσπαθήσω με όσες δυνάμεις διαθέτω να βοηθήσω στην προοπτική του ΠΑΣΟΚ στις 14 Οκτωβρίου. Εάν λοιπόν, έκανα αυτή την επιλογή να γνωστοποιήσω ποια θα είναι η επιλογή μου την ώρα που θα μπω στο παραβάν, δεν θα συνέβαλα σε αυτό τον στόχο. Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι οι φίλοι μου είναι άνθρωποι με κρίση, με συνείδηση και με άποψη. Και δεν θα σκεφτόμουν ποτέ να τους καθοδηγήσω. Και ασφαλώς δεν υπάρχει κομματική γραμμή για τους δύο λόγους που σας εξήγησα, που είναι και οι δύο πάρα πολύ σοβαροί. Προσωπικά έχω αποφασίσει ποια θα είναι η επιλογή μου και για όνομα του Θεού ούτε λευκό, ούτε άκυρο θα είναι. Είναι ποτέ δυνατόν;».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.