Πολιτικη & Οικονομια

Διαμαντοπούλου: Καμία χώρα δεν πουλά φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης ενός λιμένα συνολικά

Όσα είπε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την ιδιωτικοποίηση του Λιμένα Ηρακλείου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Άννα Διαμαντοπούλου
H Άννα Διαμαντοπούλου για την ιδιωτικοποίηση του Λιμένα Ηρακλείου

H Άννα Διαμαντοπούλου για την ιδιωτικοποίηση του Λιμένα Ηρακλείου - Όσα δήλωσε η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Άννα Διαμαντοπούλου, μίλησε την Τετάρτη (24.7) στο Ράδιο Κρήτη - μεταξύ άλλων - και για την ιδιωτικοποίηση του Λιμένα Ηρακλείου. 

«Καμία χώρα της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής δεν πουλά οργανισμό διοίκησης και εκμετάλλευσης ενός λιμένα συνολικά. Καμία.», είπε η Άννα Διαμαντοπούλου στις δηλώσεις της και πρόσθεσε: «υπάρχει η ανάγκη συνεργασίας με τον ιδιωτικό τομέα για να δοθούν σε εξειδικευμένες εταιρείες συγκεκριμένες υπηρεσίες παροχής υπηρεσιών. Όλες παραχωρούν δικαιώματα εκμετάλλευσης δραστηριοτήτων αλλά διατηρούν το δικαίωμα εποπτείας και σχεδιασμού του λιμένα. Το να πουληθεί ολόκληρος ο Οργανισμός Λιμένος είναι μια τελείως ‘’ελληνική’’ πρωτοτυπία». 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής της, η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε: «Θεωρώ πολύ σοβαρό το θέμα του σχεδιασμού λιμενικής πολιτικής και εξαιρετικά σημαντικό για την οικονομία της χώρας. Διαβάζω ότι ο Οργανισμός Λιμένος πωλείται και δημιουργείται και ένας δεύτερος Οργανισμός (δημόσιος) που θα ασχολείται με όσα δεν θέλει ο ιδιωτικός. Να θυμίσω ότι δύο τέτοιες ιδιωτικοποιήσεις έχουν ήδη γίνει την περίοδο 2015-2019. Η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση του Λιμένα Ηρακλείου είναι η δεύτερη που ολοκληρώνεται από τη σημερινή κυβέρνηση (προηγήθηκε αυτή του Λιμένα Ηγουμενίτσας)».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.