Πολιτικη & Οικονομια

Κεχαγιά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ενωτικός κι αυτό δεν αλλάζει»

Τι είπε για το επικείμενο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

 Κεχαγιά: «Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι ενωτικός κι αυτό δεν αλλάζει»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Βούλα Κεχαγιά, σε συνέντευξη της στον ΣΚΑΪ είπε ότι «η πρόθεση της ηγεσίας του κόμματος αλλά και όλων των στελεχών είναι να οδηγηθούμε σε ένα ενωτικό συνέδριο».

Η Βούλα Κεχαγιά τόνισε ότι «σε ένα κόμμα είναι λογικό να υπάρχουν αντιπαραθέσεις και διαφωνίες» και πρόσθεσε πως «μολονότι όμως στη χθεσινή συνεδρίαση της γραμματείας της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου υπήρξαν διαφωνίες, αλλά καταγράφηκε και μια ένταση, η συνεδρίαση διακόπηκε για να συνεχιστεί την προσεχή Παρασκευή». Είπε ότι «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε με στελέχη της γραμματείας προκειμένου να αμβλυνθούν αυτές οι εντάσεις». Ανέφερε ειδικότερα, ότι η γραμματεία της ΚΟΕΣ είχε να εγκρίνει κάποιες ημερομηνίες, δηλαδή το πότε θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή, και να αναθέσει κάποιους ρόλους στα μέλη που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο όργανο. «Δεν έγινε πολιτική συζήτηση, αυτή διεξήχθη στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, από την οποία έχουμε ειλημμένες αποφάσεις. Με άλλα λόγια, η διεξαγωγή του συνεδρίου στις 4 με 6 Οκτώβρη συνιστά ειλημμένη απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής», πρόσθεσε.  

Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχουν στελέχη που ψάχνονται να φύγουν, ούτε η ηγεσία επιθυμεί να φύγουν στελέχη» και πως «αυτή είναι μια εικόνα που τροφοδοτείται από κάποια ρεπορτάζ των ΜΜΕ». «Ο Στέφανος Κασσελάκης και τα κορυφαία στελέχη θέλουν όλοι μαζί να συμπορευτούν, να πάμε σε ένα ενωτικό συνέδριο και να κοιτάξουμε μπροστά από 'κει και πέρα. Δεν υπάρχουν πράγματα που μας χωρίζουν. Αντιθέτως, προσπαθούμε να βρούμε και πράγματα που μας ενώνουν και με άλλες προοδευτικές δυνάμεις. Κι αναφέρομαι και στην κίνηση προς το ΠΑΣΟΚ, που αφορά κοινές πρωτοβουλίες για τους αγνοούμενους της Κύπρου», είπε. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «άρα, στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε να μοιράσουμε κάτι. Είχαμε συνέδριο τον Φεβρουάριο, θα έχουμε καταστατικό συνέδριο τον Οκτώβρη» και πως «απλώς θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι, σε σχέση με το θέμα των ημερομηνιών, πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ετεροπροσδιορίζεται. Δεν θα αναστείλει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εσωκομματικές του διαδικασίες λόγω των εκλογών του ΠΑΣΟΚ».  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ