Πολιτικη & Οικονομια

Έντονο επεισόδιο με Κασσελάκη στην Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ: «Σε όποιον δεν αρέσει, να φύγει»

Με αφορμή την πρόταση για την διεξαγωγή συνεδρίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Επεισόδιο Κασσελάκη - Γεροβασίλη και άλλων στελεχών

Στον αέρα τινάχθηκε η σημερινή διαδικτυακή συνεδρίαση στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς υπήρξε έντονη διαφωνία και σύγκρουση της Όλγας Γεροβασίλη και άλλων στελεχών του κόμματος με αφορμή την ημερομηνία διεξαγωγής του Συνεδρίου.

Κατά πληροφορίες, στελέχη των «8» που ανήκουν στην «φρουρά Τσίπρα» στον ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν τεχνικά ζητήματα, όπως ότι δεν υπάρχουν κείμενα για το Συνέδριο του κόμματος, ότι δεν έχει αποσαφηνιστεί αν το συνέδριο είναι διαρκές ή έκτακτο, ότι δεν έχει αποκρυσταλλωθεί το πλαίσιο προτάσεων του Προέδρου για τις αλλαγές στο κόμμα, αλλά και ότι ο προσυνεδριακός διάλογος είναι μόνο 20 ημερών και παρόμοια τεχνικού τύπου θέματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιάννης Ραγκούσης του ζήτησε να καταθέσει μια εισήγηση «για να ξέρουμε πως βαδίζουμε στο συνέδριο για σημαντικές αποφάσεις». Ενώ η Όλγα Γεροβασιλη και ο Σωκράτης Φαμελος του είπαν ότι δεν μπορεί να γίνει το Συνέδριο την ίδια ημέρα με τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και πρότειναν να γίνει δύο εβδομάδες πριν ή δύο μετά.

Στο σημείο αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης αντέδρασε με οργή: «Δεν μπορούμε να πάμε κόντρα σε ψηφισμένες αποφάσεις. Σε όποιον δεν αρέσει, να φύγει από το κόμμα. Τέλος!».

Τα πράγματα τότε ξέφυγαν, με αποτέλεσμα στη συζήτηση να παρέμβει ο Νίκος Παππάς, ο οποίος φέρεται να ζήτησε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να ανακαλέσει τα όσα είπε, αλλιώς να διακοπεί η συνεδρίαση. Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν ανακάλεσε και αυτό είχε αποτέλεσμα την αποχώρηση των στελεχών της ομάδας των «87» που μετέχουν στο όργανο (Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Νοτοπούλου, Ραγκούσης, κ.ά.) από τη θυελλώδη συνεδρίαση.