Πολιτικη & Οικονομια

Κώστας Μπάρκας: Απέδωσε τον θάνατο της Ντέμης Γεωργίου στην «εξαήμερη εργασία»

Ο διάλογος με τους δημοσιογράφους

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Μπάρκας: Προκάλεσε αντιδράσεις με την αναφορά του στον θάνατο της νεαρής σεφ 

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, σε πάνελ του OPEN αναφέρθηκε στον θάνατο της 39χρονης παίκτριας του Master Chef, Ντέμης Γεωργίου και την «εξαήμερη εργασία».

Ο Κώστας Μπάρκας τόνισε «Μια κοπέλα έχασε τη ζωή της -39 χρονών- γιατί δούλευε εξαήμερο, χωρίς ρεπό». Όταν όμως ο δημοσιογράφος τον πίεσε να εξηγήσει πώς υπάρχει διασύνδεση του θανάτου με την εξαήμερη εργασία, ο κύριος Μπάρκας απάντησε: «όχι. Λέω ότι πέθανε μια κοπέλα 39 ετών από λοίμωξη - δεν είμαι γιατρός», για να προσθέσει ότι δεν κάνει τη διασύνδεση της εξαήμερης εργασίας με τον θάνατο της άτυχης γυναίκας.

Η δήλωση του Κώστα Μπάρκα

Κώστας Μπάρκας: «Μια κοπέλα έχασε τη ζωή της -39 χρονών- γιατί δούλευε εξαήμερο, χωρίς ρεπό. Αυτή είναι η μεταρρύθμιση».

Παναγιώτης Στάθης: «Αυτό είναι βαριά κουβέντα που λέτε, είναι έτσι;»

Κώστας Μπάρκας: «Ότι υπάρχει εξαήμερο; Έχουμε γίνει ρεζίλι διεθνώς».

Παναγιώτης Στάθης: «Όχι, δεν ξέρω αν έχει βάρδια εξαήμερο. Έγινε για αυτό;»

Κώστας Μπάρκας: «Δεν υπάρχει εξαήμερο;»

Παναγιώτης Στάθης: «Δεν ξέρω εγώ. Μην με ρωτάτε εμένα, εσείς είστε πολιτικοί. Λοιπόν, αυτό που είπατε είναι πάρα πολύ σοβαρή καταγγελία, ότι πέθανε μια γυναίκα, γιατί δούλευε εξαήμερο».

Κώστας Μπάρκας: «Όχι. Λέω ότι πέθανε μια κοπέλα 39 ετών από λοίμωξή - δεν είμαι γιατρός».

Παναγιώτης Στάθης: «Γιατί δούλευε εξαήμερο;»

Κώστας Μπάρκας: «Όχι. Η μεταρρύθμιση στη χώρα, είναι η νομοθέτηση του εξαήμερου. Εξαήμερη εργασία».

Παναγιώτης Στάθης: «Πάντως, τη διασύνδεση του εξαήμερου με τον θάνατο - δεν το ξέρω αν υπάρχει».

Κώστας Μπάρκας: «Όχι, ακούστε, δεν το διασυνδέω. Δεν το διασυνδέω. Λέω η μεταρρύθμιση που έγινε κύριε Στάθη στη χώρα που έγινε το τελευταίο διάστημα, είναι η νομοθέτηση της εξαήμερης εργασίας».

Παναγιώτης Στάθης: «Άλλο αυτό».

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας η Ντέμη Γεωργίου πέθανε από βαριά λοίμωξη που την οδήγησε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας. Η 39χρονη, υπέστη σηπτικό σοκ από βαριά λοίμωξη, ενώ βρισκόταν στην Πάρο όπου εργαζόταν. Όταν την παρέλαβε το ΕΚΑΒ δεν είχε επίπεδο συνείδησης και βρισκόταν σε κώμα.