Πολιτικη & Οικονομια

Με το «πρώτο κουδούνι» οι 10.000 νέοι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Τι είναι το «πολλαπλό βιβλίο»

Ζέττα Μακρή: Καμία έλλειψη σε διδακτικό προσωπικό

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζέττα Μακρή: Ολοκληρώνονται με το πρώτο κουδούνι οι 10.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στα σχολεία για το νέο σχολικό έτος 2024 - 2025
Έρχονται άμεσα 10.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στα σχολεία © Eurokinissi/Ραφαήλ Γεωργιάδης

Ζέττα Μακρή: Ολοκληρώνονται με το πρώτο κουδούνι οι 10.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών στα σχολεία για το νέο σχολικό έτος 2024 - 2025

Στη διαβεβαίωση ότι έρχονται άμεσα 10.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών προέβη η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή.

Μιλώντας για τους διορισμούς εκπαιδευτικών στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, η κυρία Μακρή είπε χαρακτηριστικά: «Όταν χτυπήσει το κουδούνι οι διορισμοί θα έχουν ολοκληρωθεί».

Είπε ακόμη ότι στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να επεκταθεί το διευρυμένο ολοήμερο σχολείο, πρόσθεσε ότι έρχεται το λεγόμενο πολλαπλό βιβλίο, ενώ τέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αξιολόγησης εκπαιδευτικών.

Μακρή: Καμία έλλειψη σε διδακτικό προσωπικό όταν χτυπήσει το κουδούνι

«Αυτοί οι νέοι διορισμοί προστίθενται στους σχεδόν 30.000 διορισμούς που έχει κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη από την αρχή της προηγούμενης τετραετίας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι πρέπει να υπάρχει ορθή και σταθερή σχέση μαθητών και καθηγητών και σιγά σιγά να μειώνεται ο αριθμός των αναπληρωτών, οι οποίοι καλύπτουν έκτακτες ανάγκες», προσέθεσε η κ. Μακρή.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2wr4pa0usvt)

Ως προς τη διανομή τους στις βαθμίδες εκπαίδευσης, η υφυπουργός επεσήμανε ότι θα είναι από τους περσινούς διορισμούς τετραπλάσιοι στην πρωτοβάθμια, πενταπλάσιοι στην ειδική αγωγή, οκταπλάσιοι στο βοηθητικό και ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό, με τους 5.000 να ανήκουν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Παράλληλα, όπως είπε, «όταν χτυπήσει το κουδούνι, οι διορισμοί θα έχουν ολοκληρωθεί, χωρίς να υπάρχει καμία έλλειψη σε διδακτικό προσωπικό».

Πρόθεση της κυβέρνησης η επέκταση του ολοήμερου σχολείου - Έρχεται το «πολλαπλό βιβλίο»

Αναφορικά με το ολοήμερο σχολείο, ενημέρωσε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η επέκτασή του, υπενθυμίζοντας ότι έχουν προσληφθεί ήδη 3.000 αναπληρωτές για τη στελέχωση των σχολείων αυτών. 

Σε ερώτηση για αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα τη νέα χρονιά, τόνισε ότι στην εκπαίδευση τίποτα δεν λύνεται απευθείας, αναφερόμενη και στις χαμηλές επιδόσεις των Ελλήνων μαθητών στις εξετάσεις PISA.

«Έχουμε 166 νέα αναλυτικά προγράμματα, τα οποία ενσωματώνονται στα πρότυπα και πειραματικά σχολεία», ενώ αμέσως μετά έκανε ειδική μνεία στο «πολλαπλό βιβλίο», το οποίο έρχεται τη νέα σχολική χρονιά.

«Πρόκειται για τη δυνατότητα επιλογής από 3 συγγράμματα. Ψηφιακά θα είναι διαθέσιμα από το 2025 και την επόμενη σχολική χρονιά θα διατίθενται και έγχαρτα. Το πολλαπλό βιβλίο θα μπορούν να το αναζητούν μόνοι τους οι μαθητές, επομένως αντιλαμβάνεστε πόσο θα αποτρέπονται τα παιδιά από το να αποστηθίζουν, δίνοντας τη δυνατότητα για γνώσεις ουσιαστικές».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.