Πολιτικη & Οικονομια

Μουζάλας: Ο κ. Κασσελάκης ήταν η λάθος απάντηση στο σωστό και αγωνιώδες ερώτημα

Τι είπε ο πρώην υπουργός για την αποχώρηση Δραγασάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γιάννης Μουζάλας
Ο Γιάννης Μουζάλας θέτει ζήτημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ © EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γιάννης Μουζάλας θέτει ζήτημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ - Όσα είπε για τον Στέφανο Κασσελάκη και την αποχώρηση Δραγασάκη

Ο Γιάννης Μουζάλας θέτει ζήτημα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «μετρήθηκε και αποδείχθηκε ελλιπής και διχαστικός». 

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο Attica TV, ο Γιάννης Μουζάλας είπε: «Ο κ. Κασσελάκης που υποστηρίξαμε με τις καλύτερες προθέσεις μετρήθηκε και αποδείχθηκε ελλιπής και διχαστικός. Δεν προσπαθεί να συνθέσει. Ένας πρόεδρος του κόμματος δεν χαίρεται άμα φεύγουν άνθρωποι από το κόμμα του. Ένας πρόεδρος οφείλει να συνθέτει απόψεις, να κρατάει τον κόσμο και να τον φέρνει μέσα στο κόμμα, ένα κόμμα εξουσίας. Όλοι οι σύντροφοι και οι φίλοι και οι προοδευτικοί άνθρωποι στον ΣΥΡΙΖΑ να σπρώξουμε στο "η ελπίδα έρχεται" και σε μία σύμπραξη προοδευτικών δυνάμεων για να φύγει η λαίλαπα αυτή και αυτά που τραβάει ο λαός μας». 

Ο πρώην υπουργός ρωτήθηκε για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι «για την πολιτική όταν ξεφεύγει από τα πλαίσια της γραφειοκρατίας χρειάζεται μία δυναμική. Η δυναμική που προτείνω εγώ είναι όλοι οι σύντροφοι, οι φίλοι, οι προοδευτικοί άνθρωποι που απογοητευτήκανε και πολλές φορές έχουν δίκιο από τον ΣΥΡΙΖΑ που έχανε, να έρθουν στον ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από τις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ με τη δυναμική των απόψεών τους να οδηγήσουν σε αλλαγές που κατά την άποψή μου προϋποθέτουν και αλλαγές προσώπων».

Τι είπε ο Γιάννης Μουζάλας για την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Ο Γιάννης Μουζάλας μίλησε και για την αποχώρηση του Γιάννη Δραγασάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η κάθε αποχώρηση ανθρώπων σαν τον κ. Δραγασάκη κάνει τον χώρο από τον οποίο αποχωρούν φτωχότερο. Είναι αδιανόητο ο κ. Κασσελάκης να προσπαθεί να πει για τον κ. Δραγασάκη ότι η Αριστερά δεν είναι τύποις αλλά τρόπος ζωής. Για το όνομα του Θεού. Κάποιος να τον προστατέψει από αυτά που λέει»

«Δυστυχώς έχουμε μία πολιτική από την τωρινή ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ που δολοφονεί πολιτικά έχοντας σκοπό να εξασθενήσει τα επιτεύγματα του ΣΥΡΙΖΑ επί της κυβέρνησής του, να αλλάξει τον προοδευτικό χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζοντας την ιστορία του και να δείξει ότι όποιος διαφωνεί δεν το κάνει για πολιτικούς λόγους αλλά γιατί έχασε έναν μισθό, έχει οικονομικά συμφέροντα, είναι λίγο τρελός και από αύριο φοβάμαι ότι θα ειπωθούν και για μένα αυτά τα πράγματα αλλά αλλιώς δεν μπορεί να προχωρήσει η ιστορία», είπε σε άλλο σημείο ο Γιάννης Μουζάλας και πρόσθεσε: 

«Ο κ. Κασσελάκης ήταν η λάθος απάντηση στο σωστό και αγωνιώδες ερώτημα που είχαμε μετά τις ήττες για το τί πρέπει να αλλάξει στον ΣΥΡΙΖΑ. Ήρθε το παλιό ντυμένο νέο όπως λέει ο Μπρέχτ και εκεί γίνανε λάθη. Δεν είναι όμως λάθη τυχαία. Κατά τη γνώμη μου είναι μία στρατηγική απαξίωσης του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα». 

Τέλος, ο Γιάννης Μουζάλας υποστήριξε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης επιχειρεί «αποσυριζοποίηση». «Ο κ. Κασσελάκης επιχειρεί τη μετατροπή ενός προοδευτικού, αριστερού κόμματος σε ένα προσωποπαγές κόμμα. Ομνύει στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και πρακτικά θέλει να καταργήσει τις οργανώσεις μελών. Εάν οι ιδέες του περάσουν στο Συνέδριο θα δημιουργηθεί ένα προσωποπαγές κόμμα. Ο Κασσελάκης επιχειρεί "αποσυριζοποίηση", την αποπροοδευτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ». 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.