Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης για Novartis: Κάποια πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ καθοδήγησαν τους προστατευόμενους μάρτυρες

Όσα είπε ο υπουργός Υγείας για το ΕΣΥ και το Κυπριακό

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης
Ο Γεωργιάδης για τη Novartis και τους προστατευόμενους μάρτυρες © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τη Novartis και τους προστατευόμενους μάρτυρες - Όσα είπε ο υπουργός Υγείας για το ΕΣΥ και το Κυπριακό

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε σήμερα (22.7) σίγουρος ότι «κάποια πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» καθοδήγησαν τους προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση Novartis. 

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στο OPEN: «Στις ΗΠΑ ο Δεστεμπασίδης αναφέρθηκε σε γιατρούς, στην Ελλάδα είπε ότι μου έδωσαν εμένα 2 εκατ. ευρώ. Ισχυρίζομαι ότι ο Δεστεμπασίδης καθοδηγήθηκε από κάποιον. Όταν θα φτάσει στο δικαστήριο θα τον ρωτήσουν οι δικοί μας δικηγόροι ποιος σε έβαλε να τα πεις αυτοί. Είναι σίγουρα κάποια πολιτικά πρόσωπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζω ότι ο Πολάκης είπε ότι γνωρίζουμε τους προστατευόμενους μάρτυρες. Δεν ξέρω αν το έκανε ο Πολάκης, κάποιος από αυτούς του έκανε. Όταν η κυρία Τουλουπάκη έβγαλε την κουκούλα από τον Νίκο Μανιαδάκη που είχε όνομα "Γιάννης Αναστασίου", του άσκησε δίωξη για κακούργημα, από την οποία τελικά αθωώθηκε αμετάκλητα, κάποιοι από αυτούς τους ευαίσθητους είπαν κάτι;»

Γεωργιάδης: Κάνουμε μία σειρά διορθωτικών μέτρων στο ΕΣΥ

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε και στις αντιδράσεις που εκφράζονται από ιδιώτες γιατρούς για τη συμμετοχή τους στις εφημερίες των νοσοκομείων. «Βάζουμε πολύ περισσότερα οικονομικά κίνητρα για τις άγονες περιοχές, διευρύνουμε τις άγονες περιοχές, κάνουμε μια σειρά διαρθρωτικών μέτρων και πιστεύουμε πως θα αποδώσουν και οι επόμενες προσκλήσεις δεν θα είναι το ίδιο άγονες». Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «δεν υπάρχει επίταξη των ιδιωτών γιατρών, μεταξύ του κράτους και ενός ιδιώτη γιατρού υπάρχει συνεργατική σχέση. Ο ιδιώτης γιατρός δεν είναι ένας που έχει μαγαζί. Ο γιατρός για να ασκεί το λειτούργημά του έχει μια συνεργατική σχέση γιατί το κράτος επιτρέπει δωρεάν να κάνει ηλεκτρονική συνταγογράφηση, για να γράφει δωρεάν εξετάσεις. Λέμε στους γιατρούς πως δεν σας θέλουμε για πάντα, σας θέλουμε για 2-5 μήνες, να κάνετε από δύο εφημερίες τον μήνα. Όλη αυτή η φασαρία γίνεται για δύο εφημερίες τον μήνα».

«Ένας γιατρός που θα πει δημόσια "να κόψει τον λαιμό του ο Γεωργιάδης, να μην λειτουργεί το νοσοκομείο, δεν με νοιάζει τι θα κάνουν οι κάτοικοι αν χρειαστούν γιατρό και πάνε στα επείγοντα", εμένα αυτό είναι η κόκκινη γραμμή μου», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης ο Άδωνις Γεωργιάδης. Επιπλέον, είπε ότι «ένας ελευθερογιατρός δεν είναι εύκολο να πάει στο νοσοκομείο γιατί χάνει πάρα πολλά λεφτά. Η εφημερία στο νοσοκομείο πληρώνεται ένα κλάσμα των χρημάτων που βγάζει στο ιατρείο του. Επίσης, χάνει το ωράριό του, το πώς το είχε προγραμματίσει. Είναι μια αλλαγή στη ζωή τους. Εγώ δεν λέω πως είναι εύκολο και ευχαριστώ όσους πάνε. Παιδιά, βάλτε λίγο πλάτη για 4-5. Θα βγούνε νέες προσκλήσεις και θα βρούμε γιατρούς και δεν θα χρειαστούμε όλη αυτή τη φασαρία. Δεν χρειάζεται να τσακωνόμαστε για τα αυτονόητα»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για το Κυπριακό

«Είναι προφανές ότι ο Μητσοτάκης ενοχλεί και ότι η Ελλάδα έχει ανέβει πολλά σκαλοπάτια και αυτό ενοχλεί την Τουρκία. Η Τουρκία είναι μια χώρα που δημιουργεί μόνο προβλήματα. Το καινούργιο κόλπο είναι να προσπαθεί να δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα στην Ελλάδα. Ο κ. Δένδιας δεν έχει πει κάτι διαφορετικό ή νεώτερο για τις εθνικές θέσεις», σημειώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης και συνεχίζει:

«Με την Τουρκία υποχρεωτικά θα μιλάμε. Από εκεί και πέρα αυτό δεν σημαίνει ότι παραχωρούμε κάποιο κυριαρχικό δικαίωμα. Αγοράζοντας F-35, φρεγάτες, viper f16, κάνοντας αμυντική συμμαχία με τις ΗΠΑ και τη Γαλλία γινόμαστε πιο σκληροί. Πιο σκληροί δεν γινόμαστε επειδή κάνω ένα tweet. Γινόμαστε πιο σκληροί όταν αντιλαμβάνεται ο αντίπαλος ότι πια δεν είμαστε του χεριού του. Ακούω τα "θα έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά" και με πιάνουν τα γέλια. Με τα F-35 μόνο εμείς μπορούμε να πάμε μια νύχτα ξαφνικά στην Τουρκία. Αν έχεις τα F-35 μπορείς να βρεθείς μια νύχτα ξαφνικά στην Άγκυρα και να τα κάνεις γης μαδιάμ, δεν λέω ότι θα πούμε κάτι τέτοιο γιατί δεν θέλουμε κάτι τέτοιο. H Τουρκία είναι 0 στην Πολεμική Αεροπορία και αυτό έγινε επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη»

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2vup2wlkfe1)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.