Πολιτικη & Οικονομια

Άνοιγμα Κασσελάκη στο ΠΑΣΟΚ μέσω social media; - Ο «διάλογος» με τον Ανδρουλάκη για την Κύπρο

Δείτε τις αναρτήσεις του στο Χ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Στέφανος Κασσελάκης: Άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ και «διάλογος» με τον Νίκο Ανδρουλάκη - Δείτε τις αναρτήσεις του στο Χ

Η ανάρτηση του Στέφανου Κασσελάκη για τη συνάντηση που είχαν στην Κύπρο ο Νίκος Ανδρουλάκης και η Χαρίτα Μάντολες ερμηνεύεται από πολλούς ως άνοιγμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προς το ΠΑΣΟΚ και την Κεντροαριστερά. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης επέλεξε το απόγευμα της Κυριακής (21.7) να κοινοποιήσει το βίντεο από τη συνάντηση Ανδρουλάκη - Μάντολες με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, γράφοντας μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Αγαπητέ Νίκο, συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία σου να συναντήσεις τη Χαρίτα Μάντολες, τα λόγια της οποίας πρέπει να μας εμπνέουν όλους. Θέσε και εσύ από τη μεριά σου το ζήτημα των αγνοουμένων στους ευρωσοσιαλιστές. Να στηρίξουν όλες οι προοδευτικές δυνάμεις από κοινού τον αγώνα αυτών των οικογενειών, τον κοινό μας αγώνα. Και μαζί ευρωπαϊκή Αριστερά και ευρωσοσιαλιστές να ζητήσουμε από την Ευρώπη να πάρει ξεκάθαρη θέση». 

Την απάντησή του στον Στέφανο Κασσελάκη έδωσε λίγες ώρες αργότερα ο Νίκος Ανδρουλάκης: «Αγαπητέ Στέφανε, οι προηγούμενες δύο ημέρες στην Κύπρο για τις εκδηλώσεις μνήμης για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή ήταν πολύ συγκινητικές για όλους μας. Το μείζον ζήτημα των αγνοουμένων ήταν πάντα στις πολιτικές μου προτεραιότητες. (...) Είμαι σίγουρος ότι το έργο αυτό θα συνεχίσουν οι τρεις ευρωβουλευτές μας, και ιδίως ο Γιάννης Μανιάτης ως αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας υπεύθυνος για τις εξωτερικές σχέσεις. Πιστεύω ότι οι Έλληνες και οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές από τις πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα συνεχίσουν να συνεργάζονται για τόσο σημαντικά εθνικά ζητήματα όπως είναι η επανένωση της Κύπρου και βεβαίως το ζήτημα των αγνοουμένων που παραμένει μία ανοιχτή πληγή».