Πολιτικη & Οικονομια

Στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός στη Λευκωσία για τη μαύρη επέτειο του «Αττίλα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης
O Κυριάκος Μητσοτάκης στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου © ertnews.gr

Στο Προεδρικό Μέγαρο της Κύπρου ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Πρώτη φορά Έλληνας πρωθυπουργός στη Λευκωσία για τη μαύρη επέτειο του «Αττίλα» 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά της συζύγου του από τις 19:30 βρίσκεται στο προεδρικό μέγαρο της Κύπρου, στη Λευκωσία, όπου είχε συνομιλίες με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2uiuh05f029)

Στις 20:30 αναμένεται η ομιλία του πρωθυπουργού, στην οποία θα αναφερθεί μεταξύ άλλων στις ιστορικές ευθύνες της Τουρκίας, αλλά και στον πάγιο στόχο του Ελληνισμού, που είναι η επανένωση της Μεγαλόνησου.

Ο κ. Μητσοτάκης που αποδέχθηκε πρόσκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας για να βρίσκεται σήμερα στην Κύπρο, θα απευθύνει χαιρετισμό στην επετειακή εκδήλωση που διοργανώνεται για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο στο Προεδρικό Μέγαρο. Προηγήθηκε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ο οποίος τον υποδέχτηκε με κάθε επισημότητα.

Τον Έλληνα Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, η διπλωματική του σύμβουλος Άννα Μαρία Μπούρα και η σύμβουλος διεθνούς πολιτικής και ΜΜΕ Αριστοτελία Πελώνη.

Κατά την άφιξή τους, ο Έλληνας Πρωθυπουργός και η σύζυγος του γνώρισαν το έργο τέχνης «Νήματα», δηλαδή έναν χάρτη στον οποίο υπάρχουν χαραγμένα τα ονόματα όλων των χωριών και πόλεων, στον οποίο σημειώνει ο καθένας με νήματα την προσωπική του πορεία από το 1974 μέχρι σήμερα.

Νίκος Χριστοδουλίδης: Οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας καλωσόρισε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι είναι ιδιαίτερη χαρά του που για πρώτη φορά ένας πρωθυπουργός της Ελλάδος έρχεται ανήμερα της επετείου της εισβολής για να αποτίσει φόρο τιμής στα θύματα της στους ήρωες της κυπριακής τραγωδίας.

«Μπορούμε να φτάσουμε σε λύση τους επόμενους μήνες που είναι κρίσιμοι. Θα πρέπει να ληφθούν κρίσιμες και τολμηρές αποφάσεις, αλλά και εμείς είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ιστορία και να επανενώσουμε την πατρίδα μας».

Πενήντα χρόνια από την εισβολή του «Αττίλα» στην Κύπρο, ο στόχος είναι η επανένωση του νησιού, υπερτονίζουν Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν από τα Κατεχόμενα, επιμένει για τα δύο κράτη.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε νωρίτερα ανάρτηση για την επέτειο των 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο: «Μισός αιώνας από την εθνική τραγωδία της Κύπρου. Τιμούμε όσους χάθηκαν. Και διεκδικούμε ένα ευρωπαϊκό κράτος, ενιαίο, με βάση τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Χωρίς ξένο στρατό κατοχής. Και όπως το θέλει ο ποιητής: “Χρυσοπράσινο φύλλο ριγμένο στο πέλαγος”».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.