Πολιτικη & Οικονομια

Στην Κύπρο το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Προτάσσει την ανάγκη επανέναρξης του διαλόγου για το Κυπριακό

Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού θα πραγματοποιήσει αύριο στην Κύπρο ο πρωθυπουργός

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κύπρος: Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη - Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού θα πραγματοποιήσει αύριο στην Κύπρο ο πρωθυπουργός

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αύριο Σάββατο και ώρα 20:30 θα παραστεί και θα μιλήσει στην εκδήλωση μνήμης που διοργανώνει ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης για τη συμπλήρωση 50 ετών από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία.

Θα είναι ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός ο οποίος θα παραστεί σε αυτές τις εκδηλώσεις μνήμης στο Προεδρικό Μέγαρο στην Κύπρο.

Στην Κύπρο το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Προτάσσει την ανάγκη επανέναρξης του διαλόγου για το Κυπριακό

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού πραγματοποιείται σε μια περίοδο που η Τουρκία έχει ανεβάσει τις ρητορικές προκλήσεις της, ενώ υπενθυμίζεται ότι στο κατεχόμενο τμήμα την ίδια μέρα θα παρευρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρωθυπουργός ο οποίος έχει δηλώσει επανειλημμένα επιθυμεί την επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριαμο αναμένεται να προχωρήσει σε μια ιστορική αναδρομή στις ημέρες του Ιουλίου του 1974 που πλήγωσαν τον ελληνισμό και μάτωσαν και διχοτόμησαν την Κύπρο αλλά και να ζητήσει μια δίκαιη λύση βασισμένη πάντα στα ψηφίσματα και τις αποφάσεις του ΟΗΕ καλώντας τις δυο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου.

Σε απόλυτο συντονισμό Αθήνα και Λευκωσία έχουν ξεκινήσει μια εκστρατεία διεθνοποίησης του Κυπριακού τονίζοντας ότι δεν μπορεί το 2024 μια χώρα μέλος της ΕΕ να είναι υπό κατοχή αλλά και διαιρεμένη.

Σημειώνεται ότι και ο ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θεωρεί και προσωπικό του στοίχημα την επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ