Πολιτικη & Οικονομια

ΠΑΣΟΚ: Στις 9 Σεπτεμβρίου η κατάθεση των υποψηφιοτήτων και των υπογραφών

Τι αποφάσισε η ΕΔΕΚΑΠ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

ΠΑΣΟΚ: Στις 9 Σεπτεμβρίου η κατάθεση υποψηφιοτήτων και των υπογραφών - Τι αποφάσισε η ΕΔΕΚΑΠ

Συνεδρίασε για πρώτη φορά η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) του ΠΑΣΟΚ, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών στις 6 και 13 Οκτωβρίου.

Στη συνεδρίαση έγινε μια πρώτη καταγραφή των δεδομένων στην κούρσα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Η πρώτη απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα και αφορά στη συλλογή υπογραφών.

ΠΑΣΟΚ: Στις 9 Σεπτεμβρίου η κατάθεση των υποψηφιοτήτων και των υπογραφών

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβε σήμερα, η Επιτροπή Δεοντολογίας οι υποψήφιοι αρχηγοί θα πρέπει να καταθέσουν είτε πέντε χιλιάδες υπογραφές από μέλη του ΠΑΣΟΚ, είτε υπογραφές από το 15% των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Οι υποψήφιοι αρχηγοί θα μπορούν να έχουν άμεσα στα χέρια τους και το μητρώο μελών του κόμματος.

Σύμφωνα με την ΕΔΕΚΑΠ, οι 8 υποψήφιοι που έχουν εκδηλώσει μέχρι στιγμής ενδιαφέρον θα πρέπει να καταθέσουν το αργότερο μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2024 τις απαραίτητες υπογραφές υποστήριξης, για να θεωρείται έγκυρη η υποψηφιότητά τους. Αυτό σημαίνει ότι από εκείνη τη στιγμή «κλείνουν» οι υποψηφιότητες και θα μετρά αντίστροφα ο χρόνος -σε λιγότερο από έναν μήνα- για τις εσωκομματικές εκλογές.