Πολιτικη & Οικονομια

Κοντονής: «Ο Πολάκης ήξερε τους προστατευόμενους μάρτυρες της Νοvartis»

Τι είπε για τον Νίκο Μανιαδάκη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Κοντονής: «Ο Πολάκης ήξερε τους προστατευόμενους μάρτυρες της Νοvartis»

Eπίθεση εξαπέλυσε ο πρώην βουλευτής και υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Kοντονής, εναντίον του Παύλου Πολάκη καναφορικά με την υπόθεση Novartis, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΙ και στον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα.

Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση και το ενδεχόμενο να ανακληθεί το καθεστώς του «προστατευόμενου μάρτυρα», ο Σταύρος Κοντονής έφερε στη μνήμη του τη χρονική ακολουθία των γεγονότων. Συγκεκριμένα, θυμήθηκε το πώς ένας εκ των προστατευομένων μαρτύρων (μιλώντας για τον Νίκο Μανιαδάκη) έχασε την ιδιότητα του προστατευόμενου μάρτυρα και κατέστη κατηγορούμενος. Ο κύριος Κοντονής αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά «Λογοδότησαν αυτοί που τον πίεσαν; Εδώ είναι τα κρίσιμα ζητήματα. Ποιοι ήταν αυτοί;»

Σχετικά με τον Παύλο Πολάκη, ο πρώην υπουργός είπε συγκεκριμένα ότι «θα σας θυμίσω κάτι το οποίο -εγώ ειλικρινά σας λέω, θυμάμαι τη στιγμή, να μην τη ζήσει άνθρωπος-, την επομένη ημέρα που έλαβα τη δικογραφία, ως υπουργός Δικαιοσύνης και ενημέρωσα τον πρωθυπουργό το βράδι, για αυτά τα οποία είχα εντοπίσει, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, ο κύριος Πολάκης, είχε κάνει δήλωση σε εσάς τους δημοσιογράφους, ότι γνωρίζει ποιοι είναι οι προστατευόμενοι μάρτυρες. Και μάλιστα, τότε είπα ότι προφανώς το γνωρίζει από κάποια πληροφορία δημοσιογραφική. Δεν πήγαινε το μυαλό μου σε κάτι άλλο. Αυτά όλα, πρέπει να διερευνηθούν».