Πολιτικη & Οικονομια

Χρυσοχοΐδης: «Aστυνομικοί με βαρύ οπλισμό στη Ζάκυνθο»

O υπουργός βρίσκεται από το πρωί στο νησί

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Η πραγματικότητα της Ζακύνθου θα αλλάξει

Στη Ζάκυνθο βρίσκεται από τις 08:00 το πρωί της Τετάρτης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να ενημερωθεί για σημαντικά ζητήματα της Αστυνομίας του νησιού.

Λίγο μετά της 08:30, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, έφθασε το κτίριο της ΠΕ Ζακύνθου, όπου συμμετέχει σε κλειστή σύσκεψη με αξιωματικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ζακύνθου, ενώ ακολούθησε σύσκεψη με φορείς του νησιού. Αναλυτικότερα, στην σύσκεψη συμμετείχαν, ο Βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Γιάννης Τρεπεκλής, ο Αντιπεριφεριάρχης Κωνσταντίνος Καποδίστριας, ο Δήμαρχος Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος, ο πρόεδρος του ΔΣ Διονύσης Πλέσσας, η Αντιπρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Χριστίνα Τετράδη, εκπρόσωποι των Ξενοδόχων και επιχειρηματικών Συλλόγων και εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου.

Χρυσοχοΐδης: «Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες η πραγματικότητα της Ζακύνθου, θα αλλάξει»

«Η βιομηχανία του τουρισμού στη Ζάκυνθο αποτελεί τη πηγή πλούτου, πηγή ανάπτυξης και ευημερίας για το νησί, Βασική προϋπόθεση για την αύξηση και την ανάπτυξη του τουρισμού είναι η ασφάλεια, γι αυτό το λόγο βρίσκομαι σήμερα εδώ» ανέφερε στις δηλώσεις του ο Τετάρτης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ακόμα επεσήμανε ότι «αποφασίστηκε να υπάρξει μια μεγάλη ενίσχυση στην αστυνομική διεύθυνση Ζακύνθου, με δεκάδες αστυνομικούς, οι οποίοι θα αναλάβουν την τάξη και την ασφάλεια σε δύσκολα σημεία όπως ο Λαγανάς».

«Πιστεύω ότι τις επόμενες ημέρες η πραγματικότητα της Ζακύνθου, θα αλλάξει, θα βελτιωθεί σημαντικά έτσι ώστε οι κάτοικοι και οι τουρίστες να είναι ασφαλείς και ταυτόχρονα οι επισκέπτες να έρχονται σε ένα τόπο που σέβεται την αξιοπρέπεια τους, την ασφάλεια τους και την σωματική ακεραιότητα. Είμαστε εδώ για να δεσμευτούμε απέναντι στους κατοίκους της Ζακύνθου, ότι είμαστε αφοσιωμένοι ώστε να υπηρετούμε την ασφάλεια τους» τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε στα ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας λέγοντας ότι «η ενδοοικογενειακή βία αντιμετωπίζεται με ένα σπουδαίο γραφείο με οχτώ αστυνομικούς, οι οποίοι δουλεύουν πάρα πολύ καλά. Καλούμε όλα τα θύματα να ανοίξουν τα στόματα τους, να καταγγέλλουν περιστατικά και η αστυνομία θα είναι δίπλα τους».

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι «είμαστε εδώ για να ενισχύσουμε την ασφάλεια του νησιού και έχουμε εδώ αξιωματικούς της δίωξης ναρκωτικών Αθηνών, οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα μας και θα εργαστούν συνεχώς όλο το καλοκαίρι προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις σοβαρές περιπτώσεις διακίνησης ναρκωτικών. Επίσης μόνιμες ομάδες αστυνομικών με προανακριτικά καθήκοντα βρίσκονται στο νησί. Τις επόμενες ημέρες αναμένονται στο νησί αστυνομικοί με βαρύ οπλισμό για τα θέματα ναρκωτικών, για τα θέματα λειτουργίας περιοχών όπως ο Λαγανάς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα τάξης και ασφάλειας».