Πολιτικη & Οικονομια

Πολακισμός στον ΣΥΡΙΖΑ: Πώς δεν καταδικάστηκε η επίθεση κατά Συρεγγέλα

Οι κινήσεις που έκαναν τη συγγνώμη Κασσελάκη να μοιάζει υποκριτική

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Παύλος Πολάκης: Πώς καταδικάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ η επίθεση στη Μαρία Συρεγγέλα και ποιες κινήσεις δείχνουν υποκριτική τη συγγνώμη Κασσελάκη

Η Μαρία Συρεγγέλα και η Νέα Δημοκρατία επιμένουν στη διαγραφή του Παύλου Πολάκη από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη σεξιστική επίθεση που εξαπέλυσε κατά της βουλεύτριας, παρά τη «συγγνώμη» που φέρεται να ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης, αφού οι κινήσεις που ακολούθησαν την κάνουν να μοιάζει «υποκριτική». Οι τόνοι, όμως, μεταξύ των δύο κομμάτων φαίνεται ότι ανεβαίνουν, με την κ. Συρεγγέλα να επιμένει ότι «μία ειλικρινής συγγνώμη σημαίνει και διαγραφή ενός ανθρώπου που έχει αποδείξει πάμπολλες φορές ότι μόνο τοξικότητα φέρνει στην πολιτική ζωή της χώρας».  

«Αυτό που είπα στον κ. Κασσελάκη είναι ότι θα πρέπει ο κ. Πολάκης να διαγραφεί. Θα πρέπει να προβληματίζει τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ πώς τέτοιοι άνθρωποι κρατούνται μέσα στον κομματικό μηχανισμό του και ταυτόχρονα να μας προβληματίζει και εμάς σαν κοινωνία... Ο κ. Πολάκης εκπροσωπεί το παλιό, αυτό το ''θα σου πω εγώ τι θα γίνει'', το ''μη μιλάς εσύ'', όλο αυτό έχουμε αρχίσει και το ξεπερνάμε», δήλωσε σήμερα (17.7) στον ΣΚΑΪ η Μαρία Συρεγγέλα

Ο αμετανόητος Πολάκης και η «καταδίκη» από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση του Παύλου Πολάκη να δηλώσει ότι δεν «παίρνει λέξη πίσω», τη στιγμή που ο Στέφανος Κασσελάκης είχε τηλεφωνήσει στη Μαρία Συρεγγέλα για να της ζητήσει συγγνώμη, δείχνει το «άδειασμα» του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο του κόμματος. Βέβαια, το σκηνικό ανατράπηκε γρήγορα, όταν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκαν για τη στάση του Παύλου Πολάκη, σημειώνοντας ότι «ο κ. Κασσελάκης της ζήτησε από τη Μαρία Συρεγγέλα με τον θεσμικό της ρόλο να υπενθυμίσει στον κ. Μητσοτάκη πως ακόμη αναμένει και ο ίδιος μια συγγνώμη για τον βουλευτή Δράμας, Δημήτρη Κυριαζίδη και το ομοφοβικό παραλήρημα εναντίον του από τον Απρίλιο». 

Παύλος Πολάκης: Πώς καταδικάστηκε από ΣΥΡΙΖΑ η επίθεση στη Συρεγγέλα © Nikos Libertas / SOOC

Η επίθεση του Παύλου Πολάκη κατά της Μαρίας Συρεγγέλα συζητήθηκε στη χθεσινή (16.7) συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Για το ζήτημα υπήρξε διαφωνία από ένα στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας για τη διατύπωση που θα πρέπει να υπάρξει στο κείμενο απόφασης. Ωστόσο κανένα μέλος της Π.Γ. δεν έθεσε θέμα διαγραφής του. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Στ. Κασσελάκης και οι υποστηρικτές του στην Πολιτική Γραμματεία αρνήθηκαν να υπάρξει απόφαση αποδοκιμασίας του, όπως πρότεινε η ομάδα των «8» (Αλέκος Φλαμπουράρης, Όλγα Γεροβασίλη, Κατερίνα Νοτοπούλου, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Κώστας Ζαχαριάδης, Ζωή Καρκούλια και Ελένη Συμεωνίδου). Μάλιστα, στη συνεδρίαση έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος του κόμματος επικοινώνησε δύο φορές με τη γραμματέα της ΝΔ, την πρώτη φορά ζήτησε συγγνώμη, ενώ τη δεύτερη διαμαρτυρήθηκε για την επιλεκτική διαρροή σημείων της πρώτης συνομιλίας τους στα μέσα ενημέρωσης.

Μητσοτάκης: Ο Πολάκης δεν έχει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη

Στη συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης (16.6) στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρωτήθηκε για όσα ειπώθηκαν από τον Παύλο Πολάκη, σημειώνοντας πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε το θάρρος να ζητήσει συγνώμη. «Κι όμως, σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει κανονικά, σαν να μην έχει συμβεί απολύτως τίποτα, έχοντας στις τάξεις του έναν άνθρωπο ο οποίος είναι απολύτως ταυτισμένος με αυτό το οποίο ονομάζουμε τοξικότητα και χυδαιότητα σε βαθμό πια που ο πολακισμός θα βρει θέση στο νέο λεξικό του κ. Μπαμπινιώτη. Έχουμε όλοι μια ευθύνη» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θύμισε ότι «ο κ. Αυγενάκης ετέθη εκτός ΚΟ της ΝΔ με συνοπτικές διαδικασίες».