Πολιτικη & Οικονομια

Διαμαντοπούλου: Δεν μπαίνω στην μάχη, για να είναι το ΠΑΣΟΚ ένα συμπλήρωμα

«Η δική μου η καμπάνια θα είναι απολύτως εξωστρεφή» σημειώνει η υποψήφια πρόεδρος του κόμματος

Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Άννα Διαμαντοπούλου: Η πρώτη συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Η Άννα Διαμαντοπούλου παραχώρησε την πρώτη της συνέντευξη μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε: «δεν μπαίνω στη μάχη για το ΠΑΣΟΚ για να είναι ένα κόμμα - συμπλήρωμα». 

Η Άννα Διαμαντοπούλου δήλωσε χαρακτηριστικά στο One Channel και τον Μάνο Νιφλή: «Όταν προσλαμβάνεις το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντός μας ως δεκανίκι πρέπει να αποφασίσεις αν θα πας δεξιά ή αριστερά. Εγώ δεν μπαίνω σε αυτό τον αγώνα για να δω το ΠΑΣΟΚ ως ένα συμπλήρωμα. Σήμερα, το ΠΑΣΟΚ είναι ένα μικρό κόμμα. Εγώ αυτό που διατύπωσα μέσα και στην προσωπική μου διακήρυξη, είναι ένα μεγάλο, κυβερνών ΠαΣοΚ, το οποίο είναι κάτι που μπορεί να γίνει και το οποίο -λίγο να αναλύσουμε τα γεγονότα-, θα δούμε ότι υπάρχουν πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι, οι οποίοι έφυγαν από το ΠΑΣΟΚ, δεν πήγαν να ψηφίσουν. Απευθυνόμαστε σε αυτούς του ανθρώπους και σε όλους όσους για κάποιο λόγο απομακρύνθηκαν για να το κάνουμε ένα μεγάλο ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε ότι «όσοι μιλούν για συμπληρώματα και δεκανίκια βλέπουν ένα ΠΑΣΟΚ ως συμπλήρωμα και δεκανίκι». 

Σε άλλο σημείο η κ. Διαμαντοπούλου σημείωσε: «Δεν έχω κανένα μηχανισμό. Δεν έχω κανέναν απέναντι. Αν μπούμε σε μια τέτοια λογική μεταξύ μας οι υποψήφιοι θα έχουμε ένα ΠΑΣΟΚ 12%. Η δική μου η καμπάνια θα είναι απολύτως εξωστρεφής, θα μιλήσω στην κοινωνία, θα μιλήσω σε όλους για το μέλλον και το όραμα που μπορεί να κάνει ένα μεγάλο και κυβερνών ΠΑΣΟΚ».

Η υποψήφια πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε στην έντονη κριτική που δέχεται σχετικά με την «αποχή» της από το ΠΑΣΟΚ. «Η ιδεολογική μου ταυτότητα είναι πολύ σταθερή, σοσιαλδημοκρατική». 

Μάλιστα, η Άννα Διαμαντοπούλου κλήθηκε να σχολιάσει παλαιότερη δήλωσή της (από το 2017) στην οποία είχε αναφέρει ότι «το ΠΑΣΟΚ έκλεισε τον κύκλο του». Η υποψήφια πρόεδρος θύμισε ότι τότε το ΠΑΣΟΚ αποφάσισε μόνο του να κλείσει τον κύκλο του και να πάει στο Κίνημα Αλλαγής, συμπράττοντας με άλλα 6-7 κόμματα.

Η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ

Η Άννα Διαμαντοπούλου ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης (16.7) την απόφασή της να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ μέσα από ένα βίντεο που αναρτήθηκε στα social media.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της η Άννα Διαμαντοπούλου:

«Πιστεύω στην κοινωνία, πιστεύω στην πολιτική, πιστεύω στη δύναμη του ανθρώπου να ορίζει τη μοίρα του, στη δύναμη του καθενός και της καθεμιάς μας να ονειρεύεται και να χτίζει μια καλύτερη ζωή. Αυτό κατάφερε η γενιά μου και μια σειρά Ελλήνων με το ΠΑΣΟΚ της αλλαγής και των προοδευτικών μεταρρυθμίσεων στην εξουσία.

»Τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια σειρά από σταυροδρόμια. Και σε αυτά τα σταυροδρόμια, πιστεύω ότι μαζί με το ΠΑΣΟΚ, ενεργοποιώντας τις αστείρευτες δυνάμεις της παράταξής μας, με όραμα για τις ζωές μας, με πολιτικές θέσεις με ουσία, πίστη, δουλειά και ρεαλισμό μπορούμε να δείξουμε τον δρόμο και να τον βαδίσουμε μαζί.

Γι’ αυτό και κατεβαίνω υποψήφια για Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και σας καλώ στις κάλπες στις 6 Οκτωβρίου».