Πολιτικη & Οικονομια

Η Αννα Διαμαντοπούλου ανακοινώνει υποψηφιότητα για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και η μάχη αποκτά έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά

Στόχος να αποκτήσει κυβερνητική προοπτική ξανά η παράταξη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η Άννα Διαμαντοπούλου θα είναι υποψήφια για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Στο επίκεντρο της πλατφόρμας της θα είναι προτάσεις για να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική προοπτική

Την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ ανακοινώνει το μεσημέρι της Τρίτης (16/7) η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Άννα Διαμαντοπούλου πρόκειται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της μέσω βίντεο που θα προβληθεί στα social media και στο οποίο θα παρουσιάζει τους βασικούς άξονες της διακήρυξής της για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ.

Η Αννα Διαμαντοπούλου ανακοινώνει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της και την παρουσίαση των θέσεών της, η επικεφαλής του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση θα προχωρήσει στη συλλογή των απαραίτητων υπογραφών για την επίσημη ανακήρυξη της υποψηφιότητάς της. 

Ήδη, δήλωση στηριξής της Άννας Διαμαντοπούλου έχει κάνει ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, εκδότης της ιστοσελίδας «Μεταρρύθμιση» και μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, καθως και ο καθηγητής Φαρμακολογίας Αχχιλέας Γραβάνης με άρθρο του στην Athens Voice. 

Υπενθυμίζεται ότι ακόμη επτά υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ συλλέγουν υπογραφές για την προεδρία του Κινήματος. Υποψήφιοι είναι οι: Νίκος Ανδρουλακης, Χάρης Δούκας, Παύλος Γερουλάνος, Μιλένα Αποστολάκη, Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης, Γιάννης Κανελλάκης.

Από τους υποψηφίους που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει ενδιαφέρον για την ηγεσία, στις τάσεις της MRB ο Νίκος Ανδρουλάκης λαμβάνει 28%, ο Χάρης Δούκας είναι δεύτερος με 27,1% και ακολουθεί ο Παύλος Γερουλάνος με 19%.

Η Άννα Διαμαντοπούλου αναμένεται να μπει δυναμικά στην αναμέτρηση καθώς στο επίκεντρο της πλατφόρμας της θα είναι οι προτάσεις για να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική προοπτική.

Το μήνυμα που έχει στείλει η Άννα Διαμαντοπούλου 

Στη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει προ ημερών στον ΣΚΑΙ και με την οποία είχε επί της ουσίας προαναγγείλει την υποψηφιότητά της, είχε τονίσει ότι το πρόσωπο που πρέπει να ηγηθεί θα «πρέπει να μπει μπροστά και να εμπνεύσει τον κόσμο, να δώσει τα εχέγγυα τι έχει κάνει και τι θα κάνει».

Η πρώην υπουργός είχε κάνει λόγο για μια διαδικασία στο ΠΑΣΟΚ, η οποία «είναι η πιο κρίσιμη από την κρίση και μετά γιατί όλο το πολιτικό σύστημα ρευστοποιείται. Δηλαδή, η ΝΔ μετά από έναν πενταετή κύκλο, που δείχνει ότι κλείνει και σε πολλές πλευρές και δεν υπάρχει το αφήγημα που σε μεγάλο βαθμό έχει επικοινωνιακά χαρακτηριστικά».

Η ίδια είχε τονίσει, ακόμη, ότι πρέπει να «αντιληφθούμε ότι η συντηρητική κυριαρχία δεν εγκλωβίζεται σε ένα πρόσωπο. Το αφήγημα αυτό πρέπει να έχει συμμάχους, που δεν είναι μόνο τα κομματικά στελέχη».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Άννα Διαμαντοπούλου έχει επικοινωνήσει με τους πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σημίτη, Ευάγγελο Βενιζέλο και Γιώργο Παπανδρέου, με τους οποίους διατηρεί άριστες σχέσεις, οι οποίοι ωστόσο λόγω της θεσμικής θέσης τους δεν θα προχωρήσουν σε δηλώσεις στήριξης υπέρ κάποιου υποψηφίου.