Πολιτικη & Οικονομια

Γεωργιάδης για υπόθεση Novartis: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι αν βγουν οι κουκούλες θα υποδείξουν ανθρώπους δικούς τους

Όσα είπε ο υπουργός Υγείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης
Γεωργιάδης για Novartis: Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται να βγουν οι κουκούλες © ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για την υπόθεση Novartis και την αποκάλυψη της ταυτότητας των προστατευόμενων μαρτύρων

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μίλησε σήμερα (15.7) στον ΣΚΑΪ για την υπόθεση Novartis και υποστήριξε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι αν βγουν οι κουκούλες θα υποδείξουν ανθρώπους δικούς τους».

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αντί να κάνει αγωγή κατά της Novartis και να διεκδικήσει αποζημίωση, την έκανε ο Θάνος Πλεύρης». Ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι έχει οριστεί δικάσιμος, καθώς όπως είπε «πήραμε το πόρισμα του αμερικανικού κράτους με τον συμβιβασμό που έκανε η εταιρεία παραδεχόμενη αθέμιτες πρακτικές στην Ελλάδα και έχουμε κάνει προσφυγή ζητώντας αποζημίωση 1 εκατ. ευρώ». Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η προσφυγή θα είχε μεγάλες πιθανότητες επιτυχίας αν δεν υπήρχε αυτή η καθυστέρηση καθώς όπως τόνισε «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατηγόρησε ποτέ τη Novartis».

Σχετικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι γνωρίζουμε επίσημα τον έναν καθώς στην επιτροπή της βουλής κατατέθηκε το χαρτί της αμερικανικής κυβέρνησης που αναφέρει ότι ήταν ο υπεύθυνος επικοινωνίας της εταιρείας. «Η αμερικανική κυβέρνηση έχει παραδεχτεί σε εμάς ότι ο κ. Φιλίστορας Δεστεμπασίδης, είναι προστατευόμενος μάρτυρας στην Αμερική. Ταυτόχρονα το ίδιο πρόσωπο είναι και σε εμάς», είπε και πρόσθεσε ότι «το εν λόγω άτομο που στην Ελλάδα εμφανίζεται ως Μάξιμος Σαράφης, κατέθεσε στην κ. Τουλουμπάκη ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης πήρε από τη Novartis 2 εκατ ευρώ. Κάτι που δεν το κατέθεσε στο FBI στην Αμερική. Το δικαστήριο δεν κρύβει την ταυτότητά του, αλλά απαγορεύει να κάνω μήνυση» τόνισε και πρόσθεσε ότι με την αποκάλυψη του χρηματικού ποσού που έλαβε ο μάρτυρας, αλλάζουν τα πράγματα με το νόμο Φλωρίδη. «Ο νέος νόμος επανεξετάζει αν πρέπει να έχει προστασία. Επίσης, προβλέπεται ότι η προστασία αίρεται αν ο μάρτυρας δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό για τη δίκη».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για τους προστατευόμενους μάρτυρες

«Οι άνθρωποι αυτοί κατηγόρησαν 10 πρόσωπα που αθωώθηκαν και άρα οι μάρτυρες δεν εισέφεραν τίποτα. Άρα αυτομάτως από το νόμο πρέπει να φύγει η κουκούλα» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν αρθεί η προστασία, ποιες κινήσεις θα κάνει ο ίδιος και οι υπόλοιποι που έχουν αναφερθεί είπε: «θα κάνουμε όλα τα προβλεπόμενα. Αν βρεθούν στο δικαστήριο θα μιλήσουν και ποιος θα τους έβαλε. Έχει σκανδαλιστεί το πανελλήνιο. Περιμένω να δω και στην πράξη αυτό που λέω ότι έχω εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται ότι αν βγουν οι κουκούλες θα υποδείξουν ανθρώπους δικούς τους».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2pwpukns3o1)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης για Αθηναϊκή Ριβιέρα: Πολύ σημαντικό το αναπτυξιακό αποτύπωμα και όχι σε βάρος των τοπικών κοινωνιών
Μητσοτάκης για Αθηναϊκή Ριβιέρα: Πολύ σημαντικό το αναπτυξιακό αποτύπωμα και όχι σε βάρος των τοπικών κοινωνιών

Ο πρωθυπουργός παρευρέθη στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου της Περιφέρειας Αττικής «Αθηναϊκή Ριβιέρα, Αστικός Περίπατος»

Το νέο λαϊκό μέτωπο στη Γαλλία και οι λαϊκομετωπικές φαντασιώσεις στην Ελλάδα
Το νέο λαϊκό μέτωπο στη Γαλλία και οι λαϊκομετωπικές φαντασιώσεις στην Ελλάδα

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ οφείλουν να τοποθετηθούν: Θα δώσουν μάχη για να πρωταγωνιστήσει ξανά η δημοκρατική παράταξη ή θέλουν να ηγηθούν μιας συνιστώσας του «ελληνικού λαϊκού μετώπου»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.