Πολιτικη & Οικονομια

Υπόθεση Novartis: Αντιδράσεις μετά τις αποκαλύψεις για τους προστατευόμενους μάρτυρες

Μαρινάκης: Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν θα βγουν οι κουκούλες

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Υπόθεση Novartis: Αντιδράσεις μετά το δημοσίευμα ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες μοιράστηκαν 56 εκατ. ευρώ - Παρεμβάσεις Μαρινάκη, Γεωργιάδη, Λοβέρδου.

Αντιδράσεις προκαλεί δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο οι προστατευόμενοι μάρτυρες στην υπόθεση Novartis μοιράστηκαν 56 εκατ. ευρώ.

Σχολιάζοντας το σχετικό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» για την υπόθεση Novartis, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης αναφέρει ότι «επιβεβαιώνει πανηγυρικά όσα υποστηρίζαμε από την πρώτη στιγμή. Ότι το “σκάνδαλο Novartis” ήταν μια ενορχηστρωμένη αλλά πολύ κακοστημένη σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο, με στόχο την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ».

Σημειώνει μάλιστα, πως η «Δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν θα βγουν οι κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες».

Μαρινάκης: Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει αν θα βγουν οι κουκούλες

Η δήλωση του Παύλου Μαρινάκη:

Το σημερινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» επιβεβαιώνει πανηγυρικά όσα υποστηρίζαμε από την πρώτη στιγμή. Ότι το «σκάνδαλο Novartis», ήταν μια ενορχηστρωμένη αλλά πολύ κακοστημένη σκευωρία που κατέρρευσε με πάταγο, με στόχο την εξόντωση πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι προστατευόμενοι, από τις κουκούλες, μάρτυρες, εκείνοι οι «αθώοι άνθρωποι που δεν άντεχαν να βλέπουν το άδικο», πληρώθηκαν αδρά για τις υπηρεσίες τους, λαμβάνοντας 26 εκατομμύρια ευρώ, ενώ άλλα 30 εκατομμύρια ο δικηγόρος τους, με τους φόρους, μάλιστα, πληρωμένους.

Έξι χρόνια μετά την μνημειώδη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ και αμετάκλητα καταδικασμένου από τη Δικαιοσύνη Δημήτρη Παπαγγελόπουλου– έξω μάλιστα από το Μέγαρο Μαξίμου, στο οποίο λειτουργούσε παρα-υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως ομολογούν πλέον πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, – ότι η υπόθεση Novartis ήταν το “μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως ελληνικού κράτους”, αποδεικνύεται ότι είχε δίκιο. Μόνο που ήταν από την ανάποδη: Η σκευωρία εναντίον πολιτικών προσώπων που “κρέμασε στα μανταλάκια” η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τους έσυρε σε προανακριτική, με κατάληξη την κατάρρευση της σκευωρίας.

Χάρη στο νέο νομικό πλαίσιο που θέσπισε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, υπάρχουν πλέον τα κατάλληλα εργαλεία, αν το κρίνει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, για να χυθεί άπλετο φως. Tώρα η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει – με βάση και τα νέα δεδομένα – αν θα βγουν οι κουκούλες από τους προστατευόμενους μάρτυρες των δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για να δώσουν και εκείνοι εξηγήσεις για τα έργα και τις ημέρες τους αλλά και τους καθοδηγητές τους.

Γεωργιάδης: Μας έλεγαν ότι είναι κάποιοι τίμιοι άνθρωποι

Καυστικά σχολίασε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τα δημοσιεύματα για τις υπέρογκες αμοιβές που φέρεται να έλαβαν οι προστατευόμενοι μάρτυρες της Novartis, σημειώνοντας πως πλέον δεν υπάρχει λόγος να προστατεύονται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ο δικηγόρος πήρε 30 εκατ. ευρώ και οι προστατευόμενοι μάρτυρες μοιράστηκαν τα άλλα 26 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε πως «το μείζον πλέον είναι να μάθουμε ποιοι τους έβαλαν να κάνουν τις ψευδείς καταγγελίες.»

«56.000.000€ μοιράστηκαν οι Μάρτυρες Δημοσίου Συμφέροντος που υποτίθεται βάσει του Νόμου λαμβάνουν το καθεστώς Προστασίας μόνον εάν δεν προσδοκούν σε κάποιου είδους αμοιβή…θυμάστε τί μας έλεγαν τότε: «είναι κάποιοι τίμιοι άνθρωποι που δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν την διαφθορά κλπ» ο δε ένας, ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης είναι ήδη φυλακή για άλλη απάτη… και η Ελληνική Δικαιοσύνη ακόμη το σκέπτεται εάν θα άρει το καθεστώς προστασίας τους για να μάθουμε ποιοι τους έβαλαν να τα πούν…», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Λοβέρδος: Ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος για τη Δικαιοσύνη

«Μετά τις αποκαλύψεις σήμερα του Πρώτου Θέματος ότι έχουν λάβει οι ίδιοι και ο δικηγόρος τους το ιλιγγιώδες ποσό των 56 εκ.€ αμοιβή στις ΗΠΑ, ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος για τη Δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει. Αυτό που πρέπει για τα δέκα αθώα πολιτικά πρόσωπα, αυτό που πρέπει για τη Δημοκρατία. Αναμένουμε», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Είπαμε "Μέχρι τέλους" και "Ποτέ ξανά". Κατέθεσα αίτηση για την άρση της προστασίας των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος. Κινήθηκα όλα αυτά τα χρόνια νομιμότατα, δημόσια, ανοικτά, καθαρά, δυνατά για να αποκαλυφθούν όλες οι λεπτομέρειες αυτής της βδελυρής υπόθεσης. Σε αντίθεση με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έδρασαν στο σκοτάδι ακόμη και με απόπειρες εκβιασμού δικαστών μέσα στα γραφεία τους. Η σκευωρία Νοβάρτις έχει καταρρεύσει με πάταγο από καιρό. Η τελευταία πράξη που απομένει είναι να αποκαλυφθούν τα ονόματα των κουκουλοφόρων που ψευδομαρτυρήσαν. Και τότε εκείνοι να μιλήσουν ώστε να μάθουμε όλοι ποιοι τους υπαγόρευαν τα χυδαία ψέμματα που κατέθεσαν προκειμένου να κατηγορηθούν δέκα αθώοι. Μετά τις αποκαλύψεις σήμερα του Πρώτου Θέματος ότι έχουν λάβει οι ίδιοι και ο δικηγόρος τους το ιλιγγιώδες ποσό των 56 εκ.€ αμοιβή στις ΗΠΑ, ο δρόμος είναι ορθάνοιχτος για τη Δικαιοσύνη να κάνει αυτό που πρέπει. Αυτό που πρέπει για τα δέκα αθώα πολιτικά πρόσωπα, αυτό που πρέπει για τη Δημοκρατία. Αναμένουμε. Και κάτι ακόμη: μέχρι στιγμής εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, σύσσωμη η δήθεν κοπτόμενη για το Κράτος Δικαίου αντιπολίτευση διαπιστώνουμε ότι διατηρεί στάση απόλυτης σιωπής. Έχει κι αυτό τη σημασία του».