Πολιτικη & Οικονομια

Μπακογιάννης για Δούκα: Απολαμβάνουμε ότι συνεχίζει έργα μας

H ανάρτηση του πρώην δημάρχου με αφορμή το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μπακογιάννης για επεισόδια στο πάρκο Δρακόπουλου: «Το έργο θα γίνει»
© Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

Μπακογιάννης: Αναφορά στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο

Στην συνεδρίαση του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων αναφέρθηκε με ανάρτηση του ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος έψεξε το γεγονός ότι ο διάδοχος του Χάρης Δούκας συνεχίζει μεν έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής χωρίς όμως να αποδίδει τα εύσημα.

«Κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τον κ. Δούκα βίντεο και φωτογραφίες για τον φωτισμό της πόλης. Οφείλω να σας πω ότι το απολαμβάνουμε, γιατί είναι ένα έργο μας το οποίο συνεχίζει. Αντίστοιχα χαμογελάμε και όταν βλέπουμε να γυρίζει βιντεάκια μπροστά από υπόγειους κάδους που είχαμε τοποθετήσει εμείς τον Οκτώβριο πέρυσι. Σκεφτόμαστε ότι ίσως να μην είχε ενημερωθεί για το πότε μπήκαν οι κάδοι», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης.

Αναλυτικά η ανάρτηση του:

«Καλησπέρα σε όλους!
Ακόμη ένα δημοτικό συμβούλιο, το προχθεσινό, με αρκετά θέματα. Ας τα δούμε αναλυτικά. Αρχικά να ξεκινήσω με ένα θέμα που μας αφορά και μας βρίσκει όλους ενωμένους, πέρα από κόμματα και παρατάξεις. Πάντα στηρίζαμε και πάντα θα συνεχίζουμε να δίνουμε αγώνα για μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Κάπου εδώ να δώσουμε και θερμά συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία για την εξαιρετική δουλειά που έκανε. Πιστεύω όμως ότι έχουμε όλοι, όχι μόνο την πολιτική αλλά την ηθική υποχρέωση να προστατεύσουμε τις συνειδήσεις των χιλιάδων στελεχών του Δήμου Αθηναίων. Διαχρονικά, με κάθε δημοτική αρχή, δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με τον επαγγελματισμό τους και τους ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.

Και για να πούμε και κάτι πιο ελαφρύ.

Κυκλοφόρησαν πρόσφατα από τον κ. Δούκα βίντεο και φωτογραφίες για τον φωτισμό της πόλης. Οφείλω να σας πω ότι το απολαμβάνουμε, γιατί είναι ένα έργο μας το οποίο συνεχίζει. Αντίστοιχα χαμογελάμε και όταν βλέπουμε να γυρίζει βιντεάκια μπροστά από υπόγειους κάδους που είχαμε τοποθετήσει εμείς τον Οκτώβριο πέρυσι. Σκεφτόμαστε ότι ίσως να μην είχε ενημερωθεί για το πότε μπήκαν οι κάδοι. Όμως όταν βλέπουμε να βγαίνει δελτίο τύπου και να εγκαινιάζεται επίσημα η παιδική χαρά Ραγκαβά, την οποία είχαμε εγκαινιάσει πέρυσι το Δεκέμβριο, καταλαβαίνετε ότι είμαστε κάπου μεταξύ του να γελάμε και να κλαίμε. Προτείνουμε, λοιπόν, στον κ. Δούκα εφόσον έχουμε μια σειρά από έργα που εγκαινιάσαμε πέρυσι, εάν θέλει να ξεκινήσει να βγάζει αντίστοιχα δελτία τύπου. Γιατί όχι για παράδειγμα για το θέατρο του Λυκαβηττού; Μήπως να πει ότι είναι και αυτό έργο αυτής της δημοτικής αρχής;
Πάμε τώρα και στα θέματα που θίξαμε προς συζήτηση.

▶ Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ.
Ένα θέατρο στην καρδιά της Αθήνας, το οποίο μετά από προσπάθειες αρκετών μηνών, καταφέραμε να παραχωρηθεί από την ΕΑΤΑΔ στον Δήμο Αθηναίων με σκοπό ο δήμος να αναλάβει την αποκατάσταση και ανάδειξή του. Από τον Νοέμβριο του 2023, λοιπόν, ο δήμος καταβάλει μίσθωμα για το συγκεκριμένο ακίνητο χωρίς να έχει γίνει τίποτα για την αξιοποίηση του. Ζητήσαμε να έρθει προς συζήτηση στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο ως ξεχωριστό θέμα και φυσικά να παρευρεθούν και οι κάτοικοι της περιοχής.
▶ Άλσος Παγκρατίου.
Ένας πνεύμονας δροσιάς και οξυγόνου για όλη την περιοχή του Παγκρατίου. Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται γιατί βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Συνεπώς και ζήτησα να λάβει το άλσος την απαιτούμενη προσοχή που του αναλογεί.
▶ Athens Culture Net.
Ένας φορέας πολιτισμού που τα τελευταία χρόνια δίνει το αποτύπωμα του στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης. Δημιουργήθηκε από την δημοτική αρχή του κ. Καμίνη και φυσικά το συνεχίσαμε χωρίς να αλλάξουμε τη διοίκησή του, αφού η εξαιρετική δουλειά του δικτύου ήταν για εμάς η ουσία.
Μαθαίνουμε ότι το δίκτυο διαλύεται και ότι οι άνθρωποι που το στελεχώνουν, απολύονται. Γιατί; Ποιος ο λόγος; Έχει υπάρξει κάποια αξιολόγηση; Έχουμε αποφασίσει ότι δεν το χρειαζόμαστε πια; Θεωρούμε πως δεν έχει γίνει σωστή δουλειά από τότε που δημιουργήθηκε μέχρι σήμερα; Ας μην καταργούμε προγράμματα τα οποία έχουν προσφέρει τόσα στην πόλη.
▶ Κέντρο Καταπολέμησης Έμφυλης Βίας.
Ενημερωνόμαστε δια των εργαζομένων πως έχουν απολυθεί οκτώ άνθρωποι, μεταξύ των οποίων μανάδες, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνες οικογένειες. Να σημειώσω ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν προσελήφθησαν με πολιτικά κριτήρια, αλλά με επιστημονικά και γι’ αυτό δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση.
Γιατί απολύθηκαν οκτώ άνθρωποι; Ποιος είναι ο λόγος; Με ποια κριτήρια; Πως θα διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του κέντρου;
Ζήτησα να έλθει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να λάβουμε μια εκτενή και σαφή απάντηση.
▶ Τρόλεϊ στην Αθήνα.
Βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού και ακόμη συζητάμε, ξανά και ξανά, γιατί δεν έχουν κλαδευτεί τα σημεία των δέντρων που εμποδίζουν την ομαλή διέλευση των τρόλεϊ στην πόλη.
🔚 Κάπου εδώ τελειώσαμε.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
Καλό Σαββατοκύριακο σε όλους!»

Καλησπέρα σε όλους! Ακόμη ένα δημοτικό συμβούλιο, το προχθεσινό, με αρκετά θέματα. Ας τα δούμε αναλυτικά. Αρχικά να...

Posted by Κώστας Μπακογιάννης on Friday, July 12, 2024

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον Κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.