Πολιτικη & Οικονομια

Δούκας: Ο Μπακογιάννης θέλει να του δώσω αρμοδιότητες να γίνει δήμαρχος

Mε αφορμή την πρόταση του πρώην δημάρχου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διπλή ανάπλαση στον Βοτανικό - Χάρης Δούκας: Στόχος το 2026 να είναι έτοιμα και τα δύο γήπεδα - Συνέντευξη Τύπου δημάρχου Αθηναίων - Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού
© ΑΠΕ/ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος

Δούκας: Ο Μπακογιάννης θέλει να του δώσω αρμοδιότητες να γίνει δήμαρχος

Επίθεση κατά του προκατόχου του, Κώστα Μπακογιάννη, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, ο οποίος, παράλληλα, υπεραμύνθηκε του έργου του.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, ο Χάρης Δούκας επέλεξε να δώσει συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τον Κώστα Μπακογιάννη, στο Δημοτικό Συμβούλιο Αθηναίων.

Χθες, οι δύο άνδρες αντάλλαξαν πυρά, όταν ο Κ. Μπακογιάννης κάλεσε εκ νέου τον Χ. Δούκα να παραδώσει τις αρμοδιότητές του σε αντιδήμαρχο της αρεσκείας του, εφόσον θέλει να είναι υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, για να μη μείνει η Αθήνα ακυβέρνητη.

«Ο κ. Μπακογιάννης θέλει μάλλον να του δώσω αρμοδιότητες να γίνει δήμαρχος. Έχουν γίνει εκλογές. Χθες, ήταν το τρίτο Δημοτικό Συμβούλιο που συζητούσαμε πέντε ώρες, την προηγούμενη φορά έξι ώρες, και οι παρεμβάσεις του κ. Μπακογιάννη για κρίσιμα θέματα είναι αν θα έχω χρόνο ή όχι για την πόλη, αντί να μας πει τις προτάσεις του για την Αθήνα και τη λειτουργία της» είπε ο κ. Δούκας.

«Η Αθήνα αλλάζει τελείως και το βλέπουν όλοι. Δεν σπάμε μόνο αποστήματα, δεν κάνουμε μόνο θεσμικές παρεμβάσεις, όπως για τα ύψη των κτιρίων, το μετρό, όπου πρέπει να παραδώσουν γρηγορότερα τις πλατείες και να μην είναι λαμαρίνες παντού, τον υπερτουρισμό και τα έσοδα που δεν λαμβάνουν οι δήμοι», πρόσθεσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Ο Χάρης Δούκας επισήμανε ακόμη: «Μου αρέσει πάρα πολύ να παρουσιάζουμε τη δουλειά μας. Έχω 26 δημοτικούς συμβούλους, στους οποίους για πρώτη φορά έχω δώσει λόγο, ρόλο και ξεχωριστό χαρτοφυλάκιο στον καθέναν. Είναι άνθρωποι που μοιράζονται το ίδιο πάθος με εμένα. Μαζευόμαστε κάθε πρωί και βγαίνουμε στους δρόμους. Και γι’ αυτό βλέπετε και την αγωνία που έχουμε να προχωράμε γρήγορα τα θέματα, στον χρόνο τού "τώρα". Έχουμε κάνει ήδη κάποιες θεσμικές παρεμβάσεις: Φτιάξαμε το Γραφείο Καταπολέμησης Ενεργειακής Φτώχειας και μοιράζουμε την τεχνογνωσία με άλλους δήμους, την Αθηναϊκή Ενεργειακή Συμμαχία, βάζουμε φωτοβολταϊκά σε σχολεία -ήδη έχουμε βάλει σε τρία-, προχωράμε συνολικά σε ανακατασκευές σε πολύ περισσότερα την καλοκαιρινή περίοδο, για να μπουν τα παιδιά τον Σεπτέμβρη».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τις εκδηλώσεις στον κήπο της Προεδρίας: Nιώσαμε για άλλη μια φορά περήφανοι για τη Δημοκρατία μας

H ανάρτηση της Προέδρου της Δημοκρατίας για τις χθεσινές εκδηλώσεις, με αφορμή την συμπλήρωση 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.