Πολιτικη & Οικονομια

Μαρινάκης για Κασσελάκη και Attica Bank: Ήταν καιρός να βγει ο Βαρουφάκης που κρύβει μέσα του

Η απάντηση της Βούλας Κεχαγιά

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Attica Bank: Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ - Κυβέρνησης 

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε ερώτηση που δέχθηκε αναφορικά με τις ανακοινώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την Attica Bank απάντησε με τη φράση «ήταν καιρός να βγει από τον κύριο Κασσελάκη, ο Βαρουφάκης που κρύβει μέσα του».

Στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως το πιο εντυπωσιακό από τα όσα αναφέρει ο κ. Κασσελάκης για την Attica Bank είναι πως «μιλάει για μία συμφωνία, η οποία δεν έχει ακόμα κλείσει και δεν έχει ανακοινωθεί». Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθυμίζει ποια ήταν η εποχή που είχε ασχοληθεί ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ με τις τράπεζες. Ηταν η εποχή των capital controls, όταν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκλεισε τις τράπεζες, όπως είπε.

Ολοκληρώνοντας την απάντησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως από την πλευρά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν υπάρχει καμία αντιπρόταση», αλλά αντιθέτως υπάρχει ένας φθηνός λαϊκισμός που παραπέμπει σε μία από τις πιο ισχυρές παρουσίες του ΣΥΡΙΖΑ «που μας έφτασαν στο χείλος του γκρεμού, τον κύριο Βαρουφάκη. Τώρα το Βαρουφάκης έγινε Κασσελάκης».

Κεχαγιά για Μαρινάκη: Να απαντήσει επί της ουσίας στα ερωτήματα για τις τράπεζες

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Βούλα Κεχαγιά με ανακοίνωσή της απάντησε στις σημερινές δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη για τις τράπεζες.

Στην ανακοίνωση η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει από τον κ. Μαρινάκη να απαντήσει επί της ουσίας στα ερωτήματα που θέτει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η ανακοίνωση της Βούλας Κεχαγιά

«Καλό θα ήταν ο κ. Μαρινάκης να αφήσει τους εξυπνακισμούς και να απαντήσει επί της ουσίας στα ερωτήματα που θέτουν εδώ και δύο ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Πρέπει το δημόσιο που έχει καταβάλει 800 εκ. ευρώ για την Τράπεζα Αττικής, να απωλέσει το πλειοψηφικό πακέτο και αυτό να περάσει σε ιδιώτες που θα καταβάλλουν μόλις 300 εκατομμύρια ευρώ; Τηρείται εν προκειμένω ο Νόμος, σύμφωνα με τον οποίο σε κάθε ΑΜΚ που μετέχει το ΤΧΣ πρέπει να διασφαλίζεται διατήρηση, προστασία ή βελτίωση της αξίας της υφιστάμενης συμμετοχής του Δημοσίου στο κεφάλαιο της Τράπεζας; Διότι, διαφορετικά και παραφράζοντας τη φράση του που ανέφερε σήμερα ο κ. Μαρινάκης: "αγάπη μου κλείσαμε τις τράπεζες", μάλλον ισχύει το: "αγάπη μου ξεπουλάμε τις τράπεζες"».