Πολιτικη & Οικονομια

Χρυσοχοΐδης: Έρχονται συλλήψεις για τις μαφίες στη Μύκονο και άλλα νησιά

«Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος» δηλώνει ο υπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Χρυσοχοΐδης: Έρχονται συλλήψεις για μαφίες στη Μύκονο και άλλα νησιά © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

 Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τις συλλήψεις για μαφίες στη Μύκονο και άλλα νησιά

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρχουν συλλήψεις και προσαγωγές στη δικαιοσύνη για όσους εμπλέκονται σε εγκληματικές οργανώσεις σε Μύκονο και άλλα νησιά. 

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι «υπάρχουν μέλη ομάδων εγκληματικών που συμμετέχουν σε πολλές δραστηριότητες και συμμετέχουν και στη Μύκονο. Το τελευταίο περιστατικό (σ.σ. η δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό) είναι η κορυφή του παγόβουνου και η αφορμή για μια σειρά διερευνητικές διαδικασίες από ΕΛΑΣ και εισαγγελείς για τη συγκεκριμένη δολοφονία. Φαίνεται ότι υπάρχει εκεί μια δραστηριότητα με πολλές επιμέρους που συγκροτούν εγκληματικές οργανώσεις. Αυτό σημαίνει ότι ήδη η ΕΛΑΣ έχει ανοίξει δικογραφίες, εξετάζει με λεπτομέρειες τα μέλη και τις δραστηριότητες και από την άλλη πλευρά με αφορμή την παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, οι εισαγγελείς και η ΕΛΑΣ θα αναλάβουν να διερευνήσουν αυτή την υπόθεση και θα πάμε μέχρι τέλους». 

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: «Υπάρχουν μπράβοι, υπάρχουν απειλές, εκβιασμοί, δολοφονίες...»

«Υπάρχουν μπράβοι, υπάρχουν απειλές, εκβιασμοί, δολοφονίες, όλα αυτά έχουν μπει σε δύο δικογραφίες, έχει ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια προκειμένου σύντομα να οδηγηθούμε αρχικά σε εντοπισμό παράνομων πράξεων και μετά σε συλλήψεις και προσαγωγές στη δικαιοσύνη» συνέχισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και πρόσθεσε: «Αυτό που συμβαίνει στη Μύκονο ή άλλα νησιά όπως η Ζάκυνθος, όλα αυτά τα φαινόμενα δημιουργούν προβλήματα στους τουρίστες και τους υγιείς επιχειρηματίες και είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τέλος».

5.830 συλλήψεις για ενδοοικογενειακή βία το α' εξάμηνο του 2024

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στις υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας που έχουν καταγραφεί το πρώτο εξάμηνο. Συνολικά έχουν καταγραφεί 5.830 συλλήψεις «πρακτικά αυτό σημαίνει 1.000 συλλήψεις τον μήνα. Εδώ γίνεται μια πολύ σοβαρή δουλειά υπάρχουν γραφεία σε όλη την Ελλάδα που ασχολούνται αποκλειστικά με αυτό το θέμα. Η μικρή εγκληματικότητα έχει μειωθεί. Για την εγκληματικότητα το 70% είναι στην Αττική, το 20% στη Θεσσαλονίκη και η υπόλοιπη χώρα είναι μια όαση. Έχουμε μείωση 20% στην Αττική και λίγο παραπάνω στη Θεσσαλονίκη καθώς έχουμε μεταφέρει πάνω από 1.000 αστυνομικούς της ΟΠΚΕ στις δύο πόλεις που είναι μέρα νύχτα στον δρόμο».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2mjss438zxl)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ποιος μπορεί να συνεργαστεί με την κεντροδεξιά; 
Ποιος μπορεί να συνεργαστεί με την κεντροδεξιά; 

Αν οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ έχουν κάποιο νόημα για τη χώρα, είναι για την επίτευξη μιας συνεργασίας με τη ΝΔ. Θα εκλέξουν ηγέτη που να μπορεί και να θέλει να συνεργαστεί με τον Μητσοτάκη, αν χρειαστεί; 

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.