Πολιτικη & Οικονομια

Γερουλάνος: Της απελπισίας οι συζητήσεις για συνεργασία στην Κεντροαριστερά

Εκτίμηση για μεγάλη προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Παύλος Γερουλάνος
Γερουλάνος: Πώς σχολιάζει τις συζητήσεις για την Κεντροαριστερά © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI

Παύλος Γερουλάνος: Πώς σχολιάζει τις συζητήσεις για συνεργασία στην Κεντροαριστερά - Εκτίμηση για μεγάλη προσέλευση στις εσωκομματικές κάλπες

Για τη συζήτηση γύρω από την Κεντροαριστέρα μίλησε ο Παύλος Γερουλάνος σήμερα (11.7) στον ΣΚΑΪ. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι όσα λέγονται για την κεντροαριστερά βρίσκονται σε λάθος κατεύθυνση και δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί πρόεδρος του κόμματος θα κάνει άνοιγμα προς όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. 

«Όσα λέγονται για την Κεντροαριστερά είναι εντελώς στη λάθος κατεύθυνση, διότι κανείς δεν λέει πώς. Το να μιλάμε για ένα σενάριο φαντασίας, καταλαβαίνετε βγάζει τη συζήτηση από τα προβλήματα του κόσμου. Πρόκειται για απολύτως συζητήσεις απελπισίας ή τουλάχιστον προσμονής για κάτι καινούργιο», είπε ο Παύλος Γερουλάνος, σημειώνοντας ότι η συζήτηση που αφορά περισσότερο τους πολίτες, είναι εκείνη επί των λύσεων γύρω από προβλήματα της καθημερινότητας, όπως το ζήτημα της ακρίβειας. 

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκτίμησε ότι η προσέλευση στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου για τη νέα ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ θα είναι μεγάλη και πρόσθεσε:
«Αν η εκλογική μας βάση ψηφίσει τον Νίκο Ανδρουλάκη, σημαίνει ότι ο δεύτερος θα έχει πείσει πως τα ελαττώματά του που εμείς αναδείξαμε, μπορεί να τα αλλάξει. Προφανώς, θα πρέπει να είμαστε από πίσω του να τον στηρίξουμε». 

Παύλος Γερουλάνος: Σωστή η στάση του ΠΑΣΟΚ για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Ο Παύλος Γερουλάνος ρωτήθηκε και για τη στάση του ΠΑΣΟΚ απέναντι στο ζήτημα ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων. Ο κ. Γερουλάνος είπε ότι η στάση ήταν μεν σωστή, συμπληρώνοντας ότι ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης άλλαξε άρδην στάση σε σχέση με τις δεσμεύσεις που είχε πει επί του νομοσχεδίου. «Δεν κάναμε ποτέ μπρος-πίσω. Αυτό που είπαμε είναι ότι οποιοδήποτε άνοιγμα αγοράς σε μια χώρα με δίψα για τα πτυχία, πρέπει να γίνει σταδιακά με αξιολόγηση των πτυχίων».

Σε ό,τι αφορά την ακρίβεια, ο Παύλος Γερουλάνος είπε ότι ο ΦΠΑ πρέπει να μειωθεί για τα είδη πρώτης ανάγκης, διότι είναι το πρώτο μέτρο ανακούφισης που «χτυπά» την ακρίβεια, δεδομένου ότι «σου δίνει τη σιγουριά ότι μπορείς να σταθείς στα πόδια σου με τις δικές σου δυνάμεις, σε αντίθεση με τα pass που σε κάνουν να νομίζεις πως βρίσκεσαι σε μια διαδικασία ελεημοσύνης».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2mg3r4zwjgh)

Διαβάστε επίσης → Οι υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ μαζεύουν υποστηρικτές, αλλά και μπηχτές

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης για Αθηναϊκή Ριβιέρα: Πολύ σημαντικό το αναπτυξιακό αποτύπωμα και όχι σε βάρος των τοπικών κοινωνιών
Μητσοτάκης για Αθηναϊκή Ριβιέρα: Πολύ σημαντικό το αναπτυξιακό αποτύπωμα και όχι σε βάρος των τοπικών κοινωνιών

Ο πρωθυπουργός παρευρέθη στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου της Περιφέρειας Αττικής «Αθηναϊκή Ριβιέρα, Αστικός Περίπατος»

Το νέο λαϊκό μέτωπο στη Γαλλία και οι λαϊκομετωπικές φαντασιώσεις στην Ελλάδα
Το νέο λαϊκό μέτωπο στη Γαλλία και οι λαϊκομετωπικές φαντασιώσεις στην Ελλάδα

Οι υποψήφιοι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ οφείλουν να τοποθετηθούν: Θα δώσουν μάχη για να πρωταγωνιστήσει ξανά η δημοκρατική παράταξη ή θέλουν να ηγηθούν μιας συνιστώσας του «ελληνικού λαϊκού μετώπου»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.