Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης στο ΝΑΤΟ: Στήριξη της Ουκρανίας, ενδυνάμωση της ευρωπαϊκής άμυνας

Όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την άφιξή στη Σύνοδο του NATO

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Σύνοδος Κορυφής ΝΑΤΟ: Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης

«Γιορτάζουμε τη δημιουργία της πιο ανθεκτικής Συμμαχίας στον κόσμο» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή στη Σύνοδο του NATO.

Ο πρωθυπουργός που ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ για τις αμερικανικές εκλογές, υπενθύμισε ότι ο ίδιος προσωπικά και η κυβέρνησή του έχει συνεργαστεί και και με τους δύο αμερικανούς προέδρους.

«Συναντιόμαστε σε μία εποχή μεγάλων προκλήσεων», συνέχισε ενώ υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία.

»Είναι μία εποχή που η Νατοϊκή Συμμαχία πρέπει να αντιμετωπίσει μία σειρά πολύπλοκων προκλήσεων και είναι επίσης μία εποχή όπου πρέπει να επιβεβαιώσουμε εκ νέου την δική μας δέσμευση ως προς την δαπάνη. Τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ μας σε αμυντικές δαπάνες». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις ευρωπαϊκές χώρες όχι μόνο η επίτευξη αυτού του στόχου αλλά και ταυτόχρονα η ευθυγράμμιση των αμυντικών δαπανών, ώστε να δυναμώσουμε περισσότερο την Νατοϊκή Συμμαχία.

»Δε χρειάζεται να δαπανούμε περισσότερα, πρέπει να δαπανούμε εξυπνότερα» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός».

Στις 23:00 η συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν

Σήμερα το βράδυ και συγκεκριμένα στις 11 η ώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Ουάσιγκτον.

Κυριάκος Μητσοτάκης- Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Τι αναμένεται να συζητήσουν

Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναμένεται να πραγματοποιήσουν μία ανασκόπηση των σχέσεων και της διαδικασίας προσέγγισης, με στόχο τη συνέχιση της διαβούλευσης μέχρι την επόμενη κανονική συνάντησή τους τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος πρόεδρος έχει εκφράσει την πρόθεσή του να θέσει τρία κύρια θέματα: την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, τους περιορισμούς στην πώληση αμυντικού υλικού μεταξύ συμμάχων και την καταδίκη του Ισραήλ για τα όσα συμβαίνουν στη Γάζα.