Πολιτικη & Οικονομια

Νίκος Ανδρουλάκης: Δεν θα εμποδίσω την υποψηφιότητα Δούκα

«Δεν με τρομάζει καμία υποψηφιότητα» δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα και την αλλαγή στο καταστατικό

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απάντησε σήμερα (10.7) σε συνέντευξή του στο Mega για το ζήτημα που έχει τεθεί περί ασυμβίβαστου σχετικά με την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. 

«Δεν θα θέσω κανένα ζήτημα για την υποψηφιότητα του Χάρη Δούκα», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης και διευκρίνισε ότι «θα γίνει αλλαγή στο καταστατικό για να μην υπάρχει πρόβλημα με την υποψηφιότητα Δούκα. Σε 2,5 χρόνια το κόμμα μεγάλωσε, κέρδισε στην αυτοδιοίκηση. Δεν συμβιβάζομαι με το 13%, ανέμενα κάτι καλύτερο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εκ νέου υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος, ρωτήθηκε και για τα σενάρια για την ανασύσταση της Κεντροαριστεράς, σημειώνοντας ότι «η ίδια κουβέντα άνοιξε το 2019 από τα ίδια πρόσωπα και τώρα την ξανανοίγουν τα ίδια πρόσωπα. Η δική μου στρατηγική είναι το ΠΑΣΟΚ να δυναμώνει και να διευρύνεται αμφίπλευρα».

Πάντως, ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «δεν με τρομάζει καμία υποψηφιότητα, εγώ θέλω πολιτική συζήτηση. Δεν πρόκειται να μπω σε καμία διένεξη». Μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι όσα έγιναν τις πρώτες εβδομάδες μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, «ήταν προσβλητικά για μένα. Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να τα καταφέρει με σοβαρότητα, ενότητα και προοδευτικό σχέδιο. Εγώ θέλω πολιτική συζήτηση, δεν θέλω διενέξεις και τοξικότητα. Ο πρόεδρος δεν είναι συλλογικό αξίωμα στο κόμμα. Κάποια στελέχη θυμήθηκαν τις διαφωνίες τους, όταν ήρθαν τα νομοσχέδια στη Βουλή».