Πολιτικη & Οικονομια

Οι τρεις κατηγορίες εργαζομένων στις οποίες επεκτείνεται το πλέγμα για την προστασία της μητρότητας

Αναδρομική ισχύ για γεννήσεις από τον Νοέμβριο του 2022

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητέρα με το μωράκι της στο μάρσιπο
Άδεια Μητρότητας: Οι κατηγορίες εργαζομένων στις οποίες επεκτείνεται © Unsplash / Kyle Nieber

Προστασία Μητρότητας: Οι κατηγορίες εργαζομένων στις οποίες επεκτείνεται - Αναδρομική ισχύ για γεννήσεις από τον Νοέμβριο του 2022

Επεκτείνεται το πλέγμα προστασίας της μητρότητας σε τρεις νέες κατηγορίες. Έτσι, η άδεια κύησης και λοχίας, το επίδομα γέννησης και η άδεια μητρότητας, δικαιούνται πλέον περισσότερες εργαζόμενες μητέρες.

Η υπουργός Εργασίας, Νίκη Κεραμέως, περιέγραψε σε δηλώσεις της στο Mega την επέκταση της προστασίας μητρότητας ως προτεραιότητα της κυβέρνηση, σημειώνοντας ότι «γι' αυτόν τον λόγο έχουν ληφθεί πάρα πολλές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση για την προστασία της, και για τη συμφιλίωση προσωπικής ζωής και επαγγελματικής. Να βοηθήσουμε τις μητέρες να συνδυάσουν αυτούς τους δύο ρόλους. Σκεφτείτε τρία κομμάτια προστασίας: το πρώτο είναι η άδεια κύησης και λοχείας, το επίδομα γέννησης και το τρίτο είναι η άδεια μητρότητος, η οποία ήταν 6μηνη και έγινε 9μηνη. Το 2023 μπήκαν για πρώτη φορά και οι αυτοαπασχολούμενες, οι αγρότισσες και οι ελεύθερες επαγγελματίες». 

Άδεια Μητρότητας: Οι νέες κατηγορίες εργαζομένων 

Η κ. Κεραμέως συνέχισε αναφέροντας ότι «είχαν μείνει κάποιες εργαζόμενες εκτός: μητέρες εργαζόμενες σε ΔΕΚΟ, σε τράπεζες και μέσα μαζικής ενημέρωσης. Χθες υπέγραψα την κοινή υπουργική απόφαση που επεκτείνει το μέτρο και σε αυτές τις κατηγορίες. Και εμπίπτουν αναδρομικά, από γεννήσεις που έχουν γίνει από τον Νοέμβριο του 2022. Ακόμα κι αν έχεις γεννήσει τότε το αίτημά σου γίνεται αποδεκτό από τον εργοδότη». Όπως είπε η υπουργός, το συνολικό δίχτυ προστασίας της μητρότητας είναι πάνω από 13.000 ευρώ για κάθε γέννηση. «Είναι ένα μέτρο που δούλευε και η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου, και εμείς το πιάσαμε αμέσως γιατί είναι πολύ υψηλά στις προτεραιότητές μας η προστασία της μητρότητας. Θα οδεύσει στο υπουργείο Οικονομικών και ΦΕΚ».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Άννα Διαμαντοπούλου και το προσκλητήριο
Η Άννα Διαμαντοπούλου και το προσκλητήριο

Το ανόητο σύνθημα «να φύγει ο Μητσοτάκης» να μετατραπεί σε προσκλητήριο για τη συγκρότηση ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Η Διαμαντοπούλου μπορεί. Οι ψηφοφόροι θέλουν;

Μητσοτάκης για Αθηναϊκή Ριβιέρα: Πολύ σημαντικό το αναπτυξιακό αποτύπωμα και όχι σε βάρος των τοπικών κοινωνιών
Μητσοτάκης για Αθηναϊκή Ριβιέρα: Πολύ σημαντικό το αναπτυξιακό αποτύπωμα και όχι σε βάρος των τοπικών κοινωνιών

Ο πρωθυπουργός παρευρέθη στην εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου της Περιφέρειας Αττικής «Αθηναϊκή Ριβιέρα, Αστικός Περίπατος»

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.