Πολιτικη & Οικονομια

Νέα πολιτική αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για την κάλυψη σημαντικών δικών

H νομοθεσία που ισχύει από 2002 και η ρύθμιση που εισήχθη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Υπ. Δικαιοσύνης: Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για την κάλυψη σημαντικών δικών

To υπουργείο Δικαιοσύνης σε ανακοίνωση-απάντηση του επισημαίνει ότι «στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα και δεν μπορούν να διαβάσουν απλές διατυπώσεις μια ισχύουσας από το 2002 ρύθμισης».

Aυτό διότι προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ η προσθήκη στην ισχύουσα από το 2002 νομοθεσία που απαγορεύει την ολική ή μερική μετάδοση από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, καθώς και την κινηματογράφηση και τη μαγνητοσκόπηση μιας δίκης και η απαγόρευση μετάδοσης των δικών μέσω Ίντερνετ.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης έχει ως εξής:

«Το ότι στον ΣΥΡΙΖΑ εδώ και καιρό έχουν χάσει την επαφή με την πραγματικότητα είναι γνωστό. Το να μην μπορούν, όμως, να διαβάσουν τις απλές διατυπώσεις μια ισχύουσας από το 2002 ρύθμισης (άρθρο 8 του νόμου 3090/2002), καταντά γελοίο.

Επειδή λοιπόν αναφέρονται σε «μαύρο» που ρίχνει η κυβέρνηση στη δημοσιογραφική ενημέρωση για σοβαρές δίκες, παραπέμπουμε στη διάταξη του παραπάνω άρθρου που ισχύει εδώ και 22 χρόνια και η οποία απαγορεύει την «ολική ή μερική μετάδοση από την τηλεόραση ή το ραδιόφωνο, καθώς και την κινηματογράφηση και μαγνητοσκόπηση της δίκης ενώπιον ποινικού, πολιτικού ή διοικητικού δικαστηρίου, εκτός αν το ίδιο το δικαστήριο παράσχει τη σχετική άδεια».

Στους παραπάνω τρόπους μετάδοσης με την πρόσφατη ρύθμιση, προστέθηκε και η μετάδοση μέσω Ίντερνετ».