Πολιτικη & Οικονομια

Όλγα Γεροβασίλη: Όποιος δεν σιωπά δεν είναι υπονομευτής

Αιχμές προς τον Στέφανο Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Όλγα Γεροβασίλη για Κασσελάκη: Όποιος δεν σιωπά δεν είναι υπονομευτής
Όλγα Γεροβασίλη για Κασσελάκη: Όποιος δεν σιωπά δεν είναι υπονομευτής © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Όλγα Γεροβασίλη για Κασσελάκη: Όποιος δεν σιωπά δεν είναι υπονομευτής - Όσα είπε στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ 

Tην αντίθεσή της στην εισήγηση του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη δήλωσε η Όλγα Γεροβασίλη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «να δώσουμε και τώρα τον λόγο στα μέλη με το εσωτερικό δημοψήφισμα».  Στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως τα εσωκομματικά στρατόπεδα είναι ξεκάθαρα δύο.

Στην ομιλία της η Όλγα Γεροβασίλη τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής εσωτερικού δημοψηφίσματος, πηγαίνοντας απέναντι στη γραμμή του Στέφανου Κασσελάκη και σημείωσε πως «δεν γίνεται να πάμε με μια λογική ότι όποιος δεν σιωπά είναι υπονομευτής».

«Δεν υποτιμώ το γεγονός ότι κρατηθήκαμε στη δεύτερη θέση, όμως δεν ήταν αυτός ο στόχος μας και δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι. Χάσαμε 3% και το 1/3 των ψηφοφόρων του, πάνω από 300 χιλ» συνέχισε.

Όλγα Γεροβασίλη: Δεν γίνεται να πάμε με μια λογική ότι όποιος δεν σιωπά είναι υπονομευτής

Γι’ αυτό και όπως υποστήριξε «είναι δημοκρατική ανάγκη να υπάρξει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης απέναντι στη ΝΔ» μέσα από μια «συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων», η οποία πλέον αποτελεί «κοινωνική απαίτηση». Σε αυτήν την απαίτηση, όπως ανέφερε, «είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε».

«Δεν θέλουμε ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ στις εξελίξεις. Δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα, αλλά να σταθούμε με αυτοπεποίθηση» εξήγησε.

Διευκρίνισε πάντως ότι «η συλλογικότητα δεν είναι αδυναμία. Ούτε είναι αντίθετη με την αποφασιστικότητα που πρέπει να έχουμε. Η συζήτηση, ο διάλογος, οι απόψεις, οι εμπειρίες, οι εξειδικευμένες γνώσεις του καθενός και της καθεμιάς είναι πλούτος». Εξ ου και «δεν γίνεται να πάμε με μια λογική ότι όποιος δεν σιωπά είναι υπονομευτής».

«Όλες κι όλοι εμείς κάναμε τις μεγάλες αλλαγές στο κόμμα μας το 2022. Την εκλογή Προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής από τη βάση. Τα εσωτερικά δημοψηφίσματα και τις διαβουλεύσεις. Το ψηφιακό κόμμα. Εμείς ανοίξαμε το κόμμα στην κοινωνία και δώσαμε τον λόγο στα μέλη, στη βάση. Και ναι, να δώσουμε και τώρα το λόγο στα μέλη και τους φίλους μας με το εσωτερικό δημοψήφισμα που προτείνεται», κατέληξε.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.