Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Δύο εσωκομματικά δημοψηφίσματα ζητούν στελέχη της KE - «Όχι» στους «87» λέει ο Κασσελάκης

Χωρισμένο στα δύο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ: Δύο εσωκομματικά δημοψηφίσματα ζητούν στελέχη της KE - «Όχι» στους «87» λέει ο Κασσελάκης
ΣΥΡΙΖΑ: Δύο εσωκομματικά δημοψηφίσματα ζητούν στελέχη της KE - «Όχι» στους «87» λέει ο Κασσελάκης © ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

ΣΥΡΙΖΑ: Δύο εσωκομματικά δημοψηφίσματα ζητούν στελέχη της KE - Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτείνει κατάργηση όλης της οργανωτικής δομής 

Δύο εσωκομματικά δημοψηφίσματα ζητούν με πρόταση που κατατέθηκε στη Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδριάζει σήμερα, ομάδα στελεχών.

Το κείμενο κατέθεσε ο κ. Χρήστος Σπίρτζης εκ μέρους 80 μελών της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που το συνυπογράφουν. Στο κείμενο τους διαφωνούν με τον πρόεδρο του κόμματος όσον αφορά την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος ενώ αναφέρονται και στο θέμα των «μαύρων ταμείων».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2id76qe7l4p)

Συγκεκριμένα αναφέρουν: "Οι υπαινιγμοί περί μαύρων χρημάτων στα Ταμεία του Κόμματος, καθώς και οι δηλώσεις ηγετικών στελεχών για φαινόμενο που αφορά όλα τα κόμματα, άρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, θίγει τη τιμή, την ηθική και την ιστορία μας. Η ηγεσία οφείλει άμεσα, αν έχει οποιοδήποτε στοιχεία να τα προσκομίσει στις εισαγγελικές αρχές και αν έχει δεχθεί προτάσεις παράνομης χρηματοδότησης, να καταγγείλει επίσης στις αρχές, από ποιους τις δέχθηκε. Αν έχει την οποιαδήποτε υπόνοια για την οικονομική διαχείριση στο Κόμμα, επίσης να καλέσει ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Δύο κομματικά δημοψηφίσματα στον ΣΥΡΙΖΑ

Ακολούθως ζητούν δύο δημοψηφίσματα: "Προτείνουμε η Κεντρική Επιτροπή του Κόμματος να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σύμφωνα με τα άρθρα 24 και 25 του Καταστατικού, με το ερώτημα : «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να συμμετέχει ενεργά, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ως πρωταγωνιστής στις διεργασίες ανασύνθεσης του προοδευτικού χώρου με στόχο τη - χωρίς διάλυση των κομμάτων που θα μετέχουν - δημιουργία μεγάλου φορέα του προοδευτικού κόσμου, που θα διεκδικήσει με αξιώσεις τη νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές από τη ΝΔ.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2ibmchb25tt)

»Σε ό,τι αφορά τις προτάσεις για αλλαγή του καταστατικού προτείνουμε να κατατεθούν έγκαιρα, να συζητηθούν διεξοδικά και να εγκριθούν και αυτές από τη βάση, δηλαδή από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ άμεσα και όχι από ένα σώμα αντιπροσώπων των μελών μας σε ένα καταστατικό Συνέδριο. Αξιοποιώντας και για αυτό το θέμα τα άρθρα 24 και 25 του καταστατικού μας».

«Όχι» στους «87» λέει ο Κασσελάκης

Το γάντι των «87» μελών του ΣΥΡΙΖΑ που κατέθεσαν κείμενο συμβολής ασκώντας του κριτική εφ’ όλης της ύλης σήκωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ενώ πρότεινε την κατάργηση όλης της οργανωτικής δομής του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, φτάνοντας μέχρι τα καθοδηγητικά όργανά του.

«Μόνο μέσα από Καταστατικό Συνέδριο μπορούν να εγκριθούν αλλαγές στο ισχύον καταστατικό, και όχι μέσω δημοψηφισμάτων, βάσει του άρθρου 53», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, απαντώντας στο αίτημα των «87» για τη διεξαγωγή δύο δημοψηφισμάτων τον Οκτώβριο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.