Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης σε Σακελλαροπούλου για την επίθεση Αυγενάκη: Μη ανεκτές συμπεριφορές που τραυματίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών

«Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να χτίσουμε ξανά τη σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες» είπε ο πρωθυπουργός

62224-137655.jpg
Newsroom
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης - Κατερίνα Σακελλαροπούλου
Ο Κ. Μητσοτάκης στην Κ. Σακελλαροπούλου για την υπόθεση Αυγενάκη © ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η αναφορά στην υπόθεση του Λευτέρη Αυγενάκη κατά τη συνάντηση με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (5.7) ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την καθιερωμένη συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην επίθεση του Λευτέρη Αυγενάκη σε εργαζόμενο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», χωρίς να κατονομάζει τον βουλευτή.  

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια του διαλόγου τους μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. «Θα ήθελα να σταθώ σε ένα ζήτημα το οποίο με απασχολεί ιδιαίτερα και έχει να κάνει και με το μήνυμα που οι πολίτες μας έστειλαν στις ευρωεκλογές», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι οι πολίτες ζητούν αποτελεσματικότητα, έχουν όμως και υψηλές απαιτήσεις ως προς τη συμπεριφορά.

«Τίποτα δεν ενοχλεί τους πολίτες περισσότερο από συμπεριφορές που προβάλλουν μία εικόνα ότι οι πολιτικοί είναι σε διαφορετική συνομοταξία πολιτών, που μπορούν να φέρονται με διαφορετικό τρόπο. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Διότι τραυματίζουν συνολικά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να χτίσουμε ξανά σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στη συνάντηση με τον Λευτέρη Αυγενάκη. 

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε ζητήματα καθημερινότητας, υπογραμμίζοντας ότι «είναι ενθαρρυντικό ότι πρώτη φορά έχουμε στοιχεία όχι μόνο για περιορισμό του πληθωρισμού, αλλά και για μείωση τιμών στα ράφια των σουπερμάρκετ τον Ιούνιο. Είναι η πρώτη ένδειξη ότι ο πόλεμος που έχουμε κηρύξει στην ακρίβεια έχει αποτελέσματα».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2herlfk1tr5)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Όσα είπε για ακρίβεια, μετακινήσεις και προσλήψεις εκπαιδευτικών

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε ακόμη σε επιμέρους ζητήματα που απασχόλησαν το τελευταίο διάστημα, όπως η ακρίβεια και οι μετακινήσεις. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα επιμείνει στην προσπάθεια να υπάρξει ευρωπαϊκή αντιμετώπιση στο ζήτημα των διαφοροποιημένων τιμών των πολυεθνικών επιχειρήσεων έτσι ώστε χώρες που βρίσκονται στην ευρωπαϊκή περιφέρεια να μην αναγκάζονται να πληρώνουν οι πολίτες τους ακριβότερα για ίδια προϊόντα. «Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναγνώρισε την ορθότητα αυτών των επιχειρημάτων λέγοντας: «Αναμένω από την Ευρώπη να αναλάβει τις δικές της πρωτοβουλίες για ένα πρόβλημα που έχει ευρωπαϊκή διάσταση».

Ο πρωθυπουργός σχολίασε την καθημερινότητα των πολιτών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και τις μετακινήσεις: «Είναι πραγματικότητα ότι εδώ και πολλά χρόνια δεν είχαν γίνει επενδύσεις ειδικά στα λεωφορεία μας, τα οποία είναι σε μια κατάσταση που δεν είναι απλά αποδεκτή για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη. Και αυτό αρχίζει και αλλάζει». Όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί πριν από λίγες μέρες το αμαξοστάσιο στου Ρέντη όπου είδε τα πρώτα ηλεκτρικά λεωφορεία τα οποία κυκλοφορούν ήδη στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, 250 τον αριθμό και μέχρι το τέλος του 2025 θα έχουν προστεθεί συνολικά 900 καινούργια λεωφορεία«Ο σκοπός μας δεν είναι μόνο να αντικαταστήσουμε τα παλιά λεωφορεία με πιο σύγχρονα λεωφορεία, φιλικά προς το περιβάλλον και προφανώς απολύτως προσβάσιμα στα άτομα με αναπηρία. Σκοπός μας είναι να αυξήσουμε και τη συχνότητα των δρομολογίων, έτσι ώστε να μπορούν οι πολίτες να εξυπηρετούνται από τα μέσα μαζικής μεταφοράς και να μην αναγκάζονται να χρησιμοποιούν το ιδιωτικό τους όχημα για τις απαραίτητες μετακινήσεις τους. Είναι μια προσπάθεια η οποία θα έχει συνέχεια και θα φροντίσουμε να βρούμε τους πρόσθετους πόρους ώστε να προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα η πλήρης αντικατάσταση αλλά και η ενίσχυση του στόλου των αστικών λεωφορείων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και σε ζητήματα Παιδείας: «Ίσως να διαπιστώσατε ότι χθες ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας 10.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών. Κάποιοι από αυτούς, οι μισοί σχεδόν, αφορούν αντικαταστάσεις εκπαιδευτικών οι οποίοι βγήκαν στη σύνταξη με τον κανόνα 1 προς 1. Το υπόλοιπο κομμάτι όμως αφορά ουσιαστικά τη μετάπτωση αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε καθεστώς μονιμότητας. Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό, διότι δίνει εργασιακή ασφάλεια στους εκπαιδευτικούς μας, προβλεψιμότητα και με αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζουμε αυτήν τη στρέβλωση. Να έχουμε μεγάλο αριθμό αναπληρωτών καθηγητών, οι οποίοι μπορεί να τους έχετε συναντήσει κι εσείς στις δικές σας περιοδείες τον ένα χρόνο, να βρίσκονται στη μια γωνιά της Ελλάδος και τον άλλο χρόνο να τοποθετούνται στην άλλη. Είναι μια σημαντική μεταρρύθμιση η οποία ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό της παιδείας μας, γιατί έχουμε μιλήσει πολύ για τον εξοπλισμό στα σχολεία μας, για τους ψηφιακούς πίνακες, αλλά χωρίς. καλούς δασκάλους, χωρίς καλούς καθηγητές, οι οποίοι να αισθάνονται εργασιακή ασφάλεια, δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε τα φιλόδοξα σχέδιά μας για την παιδεία».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.