Πολιτικη & Οικονομια

Ενδιαφέρει τον κόσμο αυτό που γίνεται στο ΠΑΣΟΚ; Τι έδειξε η δημοσκόπηση της Metron Analysis

«Προς λάθος κατεύθυνση η πορεία της χώρας», λένε οι πολίτες - Δείτε τα ποσοστά στην εκτίμηση ψήφου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΠΑΣΟΚ
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Το ΠΑΣΟΚ και οι εσωκομματικές εκλογές © ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ / EUROKINISSI

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τι λένε οι πολίτες για το ΠΑΣΟΚ και τις εσωκομματικές εκλογές

Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega έφερε στο φως ενδιαφέροντα ευρήματα για το ΠΑΣΟΚ τη στιγμή που το κόμμα ετοιμάζεται για τις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου, μετρώντας ήδη 7 υποψηφίους. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ως το κόμμα με το μεγαλύτερο όριο εκλογικής επιρροής στη χώρα, καθώς το 48% των ερωτηθέντων απαντούν πως θα μπορούσαν δυνητικά να το ψηφίσουν. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Νέα Δημοκρατία με 45%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στην τρίτη θέση με 35%.

Σε ό,τι αφορά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, η πλειοψηφία των πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστεροί και κεντρώοι θεωρούν ότι επιβάλλεται πλέον αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Συγκεκριμένα, το 63% των κεντροαριστερών ψηφοφόρων είναι υπέρ της εκλογής νέου προέδρου, όπως και το 57% των κεντρώων. Στο 55% είναι το αντίστοιχο ποσοστό για τους κεντροδεξιούς, ενώ αντίθετα είναι τα αποτελέσματα μεταξύ των αριστερών (41% υπέρ της αλλαγής) και δεξιών (41% υπέρ της αλλαγής) ψηφοφόρων.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-d2gx9uzc4rcx)

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τι συμβαίνει στο κομματικό σύστημα της Ελλάδας

Επιπλέον, οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν και στο εάν το κομματικό σύστημα βρίσκεται σε φάση ρευστότητας ή σταθερότητας μετά τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Οι απαντήσεις φαίνεται ότι έγειραν προς την πλευρά της ρευστότητας, την οποία επέλεξε το 74%. Από την άλλη πλευρά, το 23% απάντησε ότι βρίσκεται σε φάση σταθερότητας.

Την ίδια ώρα, εξετάστηκε και η μεγάλη εποχή των πρόσφατων Ευρωεκλογών, με το 47% των ερωτηθέντων να απαντά πως η αδιαφορία για πολιτικά δρώμενα ήταν ο κυριότερος λόγος. Ακολουθεί η απάντηση «η στάση διαμαρτυρίας για το πολιτικό σύστημα» με 42%, ενώ οι πρακτικοί λόγοι είναι πολύ πίσω με 8%.

Τα ποσοστά των κομμάτων στην εκτίμηση ψήφου

Σε ό,τι αφορά την εκτίμηση ψήφου, η δημοσκόπηση δεν καταγράφει μεγάλες μεταβολές σε σχέση με το πρόσφατο αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών. Η ΝΔ προηγείται με 30,4%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,8%, το ΠαΣΟΚ με 12,9%, το ΚΚΕ με 9,9%, η Ελληνική Λύση με 9,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 5,7%, το ΜέΡΑ25 με 3,2%, η Φωνή Λογικής με 3,1% και η ΝΙΚΗ με 3%.

Τι λένε οι πολίτες για την πορεία της χώρας

Σε ερώτημα σχετικά με την πορεία της χώρας, η πλειοψηφία των ερωτηθέντων απαντά πως πηγαίνει προς τη λάθος κατεύθυνση, σε ποσοστό μάλιστα 65%. Παράλληλα, οι πολίτες αξιολογούν ως σημαντικότερα προβλήματα για την καθημερινότητα τους την ακρίβεια και την οικονομία, σε ποσοστό 46% και 23 αντίστοιχα.

Στην ίδια δημοσκόπηση, οι πολίτες αξιολόγησαν αρνητικά τόσο το έργο της κυβέρνηση, όσο και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πιο συγκεκριμένα, το 66% των ερωτηθέντων έχει αρνητική γνώμη για την κυβέρνηση, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την αξιωματική αντιπολίτευση καταγράφεται στο 81%.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.