Πολιτικη & Οικονομια

Βελόπουλος καρφώνει Σαράκη για 30 εκατομμύρια ευρώ που πήρε για την υπόθεση Novartis

Η παραδοχή και η απάντηση του δικηγόρου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Παύλος Σαράκης: Καταγγελία Βελόπουλου για χρήματα από μάρτυρες της Novartis

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου και του πρώην βουλευτή του, Παύλου Σαράκη, ο οποίος ως δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων στην υπόθεση της σκευωρίας Novartis φέρεται να έλαβε 30 εκατομμύρια ευρώ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Κ. Βελόπουλος ανέφερε πως ο πρώην βουλευτής του κόμματός του, Παύλος Σαράκης, «εισέπραξε από το αμερικανικό κράτος 30 εκατ. ευρώ ως δικηγόρος των προστατευόμενων μαρτύρων».

Σαράκης: Τα χρήματα είναι φορολογημένα

Ο Παύλος Σαράκης ζήτησε στη συνέχεια τον λόγο, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του, και δήλωσε -χωρίς να διαψεύσει την αμοιβή- πως τα χρήματα είναι δηλωμένα και φορολογημένα. «Η αμοιβή που έλαβα για τις νομικές μου υπηρεσίες στην υπόθεση είναι εκείνη που αντιστοιχεί στο ύψος της αποζημίωσης που έλαβε η αμερικανική κυβέρνηση από τη Novartis για αθέμιτες πρακτικές. Τα χρήματα αυτά έχουν δηλωθεί στις αρχές, φορολογούνται, και έχω αποδώσει εκατομμύρια ευρώ στο κράτος. Είμαι υπερήφανος που εισέρχομαι στην πολιτική οικονομικά αυτοδύναμος. Εισήλθα οικονομικά αυτοδύναμος για να έχω ελευθερία άποψης. Λυπάμαι αν πικραίνεται γι’ αυτό ο κ. Βελόπουλος», είπε.

Τι είχε πει ο Γιώργος Φλωρίδης

Το θέμα αρχικά σχολίασε δηκτικά ο υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, ο οποίος είπε: Για τη Novartis υπήρχε μια βαλίτσα με 30 εκατ. ευρώ που παραδόθηκε σε έναν πρώην βουλευτή του κόμματός του. Ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα μάθουμε ποιες ήταν οι υπηρεσίες που προσεφέρθησαν από τον βουλευτή σε αυτούς που του έδωσαν τα 30 εκατ. ευρώ. Ας το ακούσει ο ελληνικός λαός. Τα προηγούμενα χρόνια κάποιοι εμφανίζονταν να διαλαλούν ότι αγωνίζονται να λάμψει η αλήθεια που τη μάθαμε πως ήταν σκευωρία. Αλλά η αλήθεια αυτή είχε και αμοιβή 30 εκατ. ευρώ, όπως μας είπε ο πρόεδρος. Θα περιμένουμε, όπως και ο ελληνικός λαός, να μάθουμε ποιες υπηρεσίες προσφέρθηκαν και σε ποιους.