Πολιτικη & Οικονομια

Επτά ηχηρά «όχι» για την εισήγηση Κασσελάκη σχετικά με την Κεντρική Επιτροπή

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με εκπροσώπους της «Αυγής»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
 Επτά ηχηρά «όχι» για την εισήγηση Κασσελάκη σχετικά με την Κεντρική Επιτροπή
© EUROKINISSI (ΑΡΧΕΙΟΥ)

ΣΥΡΙΖΑ: Επτά ηχηρά «όχι» για την εισήγηση Κασσελάκη

Επτά «όχι» έλαβε το κείμενο της εισήγησης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣΣτέφανου Κασσελάκη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, την εισήγηση καταψήφισαν οι κ.κ.Γεροβασίλη, Ζαχαριάδης, Θεοχαρόπουλος, Καρκούλια, Νοτοπούλου, Ραγκούσης και Συμεωνίδου. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το κείμενο της εισήγησης.

Η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας συνεδριάζει για περισσότερο από 5 ώρες συνεχίζεται. Μόλις ολοκληρωθεί, ο Στ. Κασσελάκης θα συναντήσει αντιπροσωπεία των εργαζομένων της «Αυγής».

Εργαζόμενοι «Αυγής»: Αποφάσισες για κλείσιμο της εφημερίδας από την Αμερική

Οι εργαζόμενοι άφησαν υπονοούμενα πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ευθύνεται για το «κλείσιμο» του καθημερινού φύλλου της εφημερίδας, κάτι που ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε, εξηγώντας παράλληλα πως «είμαστε εδώ για να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε».

«Σου ζητήσαμε να έρθεις να μας βρεις από την πρώτη μέρα που εκλέχτηκες. Έχεις έρθει στην Αυγή και στο Κόκκινο μόνο για συνέντευξη. Πήρες μία απόφαση για κλείσιμο του καθημερινού από την Αμερική. Δεν έχεις έρθει να ακούσεις τους εργαζόμενους, να τους συναντήσεις και να ακούσεις τα προβλήματα της εφημερίδας. Μέχρι και σήμερα που μιλάμε δεν έχει έρθει ένας από εσάς να μας εξηγήσει την απόφαση για κλείσιμο. Είμαστε πάρα πολύ δυσαρεστημένοι. Είναι το πρώτο μήνυμα που έλαβες όταν εκλέχτηκες. Έχουμε Ιούλιο του 2024 και δεν έχεις έρθει να βρεθείς μαζί μας. Δεν έχουμε μιλήσει για τα προβλήματα ποτέ. Σε έχουμε καλέσει», του είπαν εργαζόμενοι της εφημερίδας.

Στέφανος Κασσελάκης: Η αναστολή της Αυγής δεν σημαίνει ότι θα απολυθεί κάποιος

Από την πλευρά του, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Η αναστολή της εκτύπωσης του έντυπου φύλλου δεν σημαίνει ότι θα απολυθεί κάποιος».

Ένας από τους εργαζόμενους παρενέβη λέγοντας: «Η αναστολή δεν θα περάσει. Μας έχει απέναντι. Το ποσοστό που πήρατε οφείλεται και στην Αυγή και στο Κόκκινο», με τον Στέφανο Κασσελάκη να λέει: «Αν υπάρχουν πόροι να συνεχίσουμε το καθημερινό, μακάρι να συνεχίσουμε. Για το θέμα των εργαζομένων θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το λύσουμε. Ούτε στην Κουμουνδούρου έχουν φτάσει χρήματα. Δεν την κλείνω εγώ την Αυγή. Εσύ πιστεύεις ότι ψυχικά δεν είμαι μαζί σας; Έλα να μιλήσουμε να το δεις στην πράξη».

Έπειτα ο εργαζόμενος του είπε: «Έλα να κουβεντιάσουμε. Γιατί δεν ήρθες ποτέ να κουβεντιάσουμε; Είμαι 20 χρόνια στην Αυγή, όσες φορές κι αν έχει συζητηθεί, δεν έχει παρθεί ποτέ το κλείσιμο του καθημερινού φύλλου μιας τέτοιας εφημερίδας με το να λοιδορείται ότι πουλάει 400 φύλλα που είναι ψευδές, με το να λοιδορείται για τα οικονομικά της προβλήματα. Το δικό σας κόμμα το έχουν στηρίξει όλοι οι εργαζόμενοι. Και η ΑΥΓΗ και το Κόκκινο».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι δεν συζήτησε ποτέ μαζί τους: «Έχεις απόλυτο δίκιο. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τα χρήματα να πληρώνουμε την εκτύπωση του καθημερινού φύλλου. Είμαστε εδώ για να κάνουμε ό,τι μπορούμε. Mea culpa αν δεν είχαμε συζήτηση πριν. Αυτό είναι λάθος μου».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.