Πολιτικη & Οικονομια

«Πυρά» Καρανίκα και Μωραΐτη κατά Καρτερού: Ο απογαλακτισμός από τον Τσίπρα και το «πραξικόπημα»

Για όσα έγραψε ο δημοσιογράφος σε ανάρτησή του για τον Στέφανο Κασσελάκη

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θανάσης Καρτερός, Νίκος Μωραΐτης, Νίκος Καρανίκας
ΣΥΡΙΖΑ: Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καρανίκας κατά Θανάση Καρτερού

Νίκος Μωραΐτης και Νίκος Καρανίκας κατά του Θανάση Καρτερού για την ανάρτησή του πριν τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Αντιδράσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η ανάρτηση του Θανάση Καρτερού για τον Στέφανο Κασσελάκη. Η ανάρτηση του Θανάση Καρτερού ήρθε λίγες ώρες πριν την έναρξη της κρίσιμης συνεδρίασης της Πολιτικής Γραμματείας. 

Όπως αναφέρει ο Θανάσης Καρτερός, «το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο Κασσελάκης. Ο άνθρωπος το διάστημα που βρίσκεται στην ηγεσία ούτε κρύφτηκε, ούτε κατέφυγε στην υποκρισία. Διαφήμισε τα σπίτια του, τα λεφτά του, την επιχειρηματική του επιτυχία, την έπαρση ότι έχει ζωή κι έξω από την πολιτική, την ιδιοκτησία του -ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ, οι δικές μου θέσεις, το δικό μου σχέδιο, τα δικά μου think tanks, η δική μου Ελλάδα. Έκανε θέαμα τα προσωπικά του δεδομένα. Σας αποκάλυψε τα μύχια της ψυχής του -την ιερή συμμαχία του ΝΑΤΟ, τον Άγιο Τσαλίκη, την πίστη του στο τρίπτυχο πατρίς-θρησκεία-οικογένεια. Κατάργησε στην πράξη τα συλλογικά όργανα, θέσπισε το "αδιαμεσολάβητο", ταύτισε την κριτική με την υπονόμευση, κήρυξε εσωτερικούς πολέμους -μαύρα ταμεία, καρέκλες, "καριέρες" και… c’ est la vie. Τελικά στράφηκε κατά του Τσίπρα, που θεωρεί ότι άλλη δουλειά δεν έχει, παρά να τον υπονομεύει. Εσείς είστε το πρόβλημα».

«Τι άλλο να κάνει, για να καταλάβετε, ότι ή θα σας περιφέρει αιχμάλωτους, ή επιτέλους θα ανοίξετε το στόμα σας; Ο ίδιος αναρτά στο φως της μέρας κι εσείς ψιθυρίζετε στα σκοτεινά. Οι στενοί του συνεργάτες κραυγάζουν εναντίον των αγίων πάντων, εσείς μουρμουρίζετε» αναφέρει σε άλλο σημείο ο κ. Καρτερός και προσθέτει αναφερόμενος στη συζήτηση για τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα υπογαμμίζει ότι «δεν υπάρχουν από μηχανής σωτήρες. Ούτε πρόκειται να γίνει ο Τσίπρας αυτοφωράκιας κανενός. Σοφή στους σοφούς είναι η στάση. Αυτός μίλησε στο συνέδριο του κόμματος, μίλησε στη Διάσκεψη του Ινστιτούτου του, μιλάει με την καθημερινή του πράξη στην Ευρώπη. Μιλάει αν θέλετε ακόμα κι όταν επιλέγει τη σιωπή. Τώρα είναι η ώρα της φωνής, όχι του ψίθυρου. Το κόμμα -ναι, εννοείται- πρέπει να ανανεωθεί, να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες και ανάγκες. Να αλλάξει. Αλλά όχι να τυφλωθεί από τη λάμψη του Ηγέτη και να πνιγεί στη λάσπη των μαύρων ταμείων. Στο κάτω-κάτω ο μυθικός Νάρκισσος πνίγηκε ο ίδιος στην εικόνα του. Δεν πήρε στο λαιμό του κι άλλους…» καταλήγει στην ανάρτησή του ο Θανάσης Καρτερός.

Οι αντιδράσεις Μωραΐτη, Καρανίκα και τρολ στον Θανάση Καρτερό 

Ο Νίκος Μωραΐτης μέσα από ανάρτησή του αντιδρά στην ανάρτηση Καρτερού και γράφει: «όταν μιλάει ο Καρτερός (που του έχω μεγάλο σεβασμό), μιλάει και ο Τσίπρας μαζί. Άρα, για 2η φορά μετά το Συνέδριο, το "πραξικόπημα" έχει την υπογραφή ή ανοχή του. Είναι η πρώτη φορά που πρώην πρόεδρος κόμματος συμπεριφέρεται έτσι στον νυν. Βαθιά απογοήτευση». 

Ο Νίκος Καρανίκας στη δική του ανάρτηση στο Facebook κάνει λόγο για απογαλακτισμό: «Δεν ξέρω αν τα στελέχη, η νομενκλατούρα και η ΚΟ πρέπει να απογαλακτιστεί από τον Τσιπρα, αλλά τα απλά μέλη και ο κόσμος του Συριζα ΠΣ έχει απογαλακτιστεί την ημέρα του συνεδρίου όπου ο Τσιπρας πρότεινε επανεκλογή προέδρου και τα μέλη του γύρισαν την πλάτη και στήριξαν την ανασυγκρότηση του κόμματος με πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη» και προσθέτει: 

«Τα μέλη του Συριζα ΠΣ είναι το μέλλον του Συριζα ΠΣ και οχι η νομενκλατουρα, οι ιερές αγελάδες, τα αναχρονιστικά τοτέμ, η αυτοαναφορικότητα, η παρελθοντολογία που Καρτεράει το κόμμα της συναισθηματικής γαλήνης και της ασφάλειας του 3%. Αυτή η στελεχική γενιά και αυτή η άποψη της ασφαλειας του παρελθόντος & του αναχρονισμού έκανε την Αυγή εφημερίδα των ανίκανων διευθυντών των 480 αναγνωστών που Καρτερούν την αυγή ενός αλλου κόσμου μέσα από το γραφειο τους και την Αριστερά στο 3%». 

Απογαλακτισμός Δεν ξέρω αν τα στελέχη , η νομενκλατούρα και η ΚΟ πρέπει να απογαλακτιστεί από τον Τσιπρα, αλλά τα απλά...

Posted by Νίκος Καρανίκας on Wednesday, July 3, 2024

Διαβάστε επίσης → Το σχέδιο Κασσελάκη για να εξουδετερώσει τον Τσίπρα

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας
Podcast Business & Marketing Tips - Θέμης Σαρανταένας | Στρέψτε το πηδάλιο της επιχείρησής σας προς λογικές sustainability

Ικανοποιήστε τις ανάγκες του παρόντος χωρίς να διακινδυνεύσετε την ικανότητα των επόμενων γενεών να ικανοποιήσουν τις δικές τους ανάγκες

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.